سرویس سیاست حلقه وصل - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه ویژههای حلقه وصل نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای حلقه وصل» همراه شوید.
*******
** ایران برجام موشکی را امضا کند ثبات و امنیت به منطقه برمی گردد
روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان «مذاکره مستقیم با آمریکا، از انکار تا ضرورت» نوشت: «سیاست عدم مذاکره مستقیم با آمریکا شکل لجبازی سیاسی و دیپلماتیک پیدا کرده است... ایران اساساً گفتوگو و مذاکره مستقیم با ایالات متحده را به معنای ایجاد ارتباط تهران و واشنگتن و بازگشایی سفارتخانههای دو کشور در پایتختهای همدیگر تلقی میکند در حالی که این مذاکرات مستقیم با هدف رفع بحران در پروندههای متعدد ایران در صحنه جهانی از پرونده فعالیتهای هستهای گرفته تا توان دفاعی و موشکی، نفوذ منطقهای و... است. تا در صورت حل این بحران شاهد ثبات، امنیت و آرامش پایدار، هم در داخل کشور و هم در سطح منطقه باشیم».
در ادامه این مطلب آمده است: «از این منظر اگر به مذاکرات و گفتوگوی مستقیم ایران و آمریکا نگاه کنیم میبینیم که این سیاست و راهبرد هوشمندانهترین و در عین حال کم هزینهترین سیاست در شرایط فعلی کشور است... ما در این وضعیت داخلی باید مذاکره مستقیم را انجام دهیم. این مهم هم در داخل کشور، هم در منطقه و حتی در سطح جهان احساس میشود. حقیقتاً برازنده و زیبنده نیست که بر طبل عدم مذاکره با آمریکا بکوبند. مذاکره مستقیم و گفتوگوی رو در رو با آمریکا میتواند ایران را از مرحله بحران در پروندههای متعدد خود با جامعه جهانی خارج کند».
روزنامه آرمان همچنین در یادداشتی به قلم «علی خرم» فعال اصلاح طلب نوشت: «گفته شده در دیدگاه آمریکا، ایران ظرف چند هفته آینده به نقطه بیبازگشت در پیشرفت هستهای میرسد و دیگر مذاکره برای بازگشت به برجام ضرورتی ندارد...ایران در یک بازی خود باخته پیش میرود که جدای از خطر درگیری ناخواسته نظامی، همین مقدار کم تعاملات اقتصادی تجاری با جهان هم از دست خواهد داد که از دست دادن نقش منطقهای و برعکس ترغیب همسایگان دور و نزدیک برای نقشآفرینی در ایران هم بهدنبال آن خواهد بود».
در روزهای گذشته «دانیل فریدمن» وزیر پیشین دادگستری اسرائیل گفت «حمله نظامی به ایران مثل کوبیدن سر به دیوار است.» همچنین در روزهای گذشته ژنرال «کنت مککنزی» فرمانده نیروهای تروریستی سنتکام در اظهارنظری گفت: «ایرانی ها در حمله به عین الاسد، هرجایی را خواستند زدند».
قدرت دفاعی و نظامی ایران به عنوان عامل بازدارنده در مقابل دشمن وحشی و زورگو، عجز و درماندگی طرف مقابل را در پی داشته است. امروز قاتلان حاج قاسم و عاملان ترور دانشمندان هسته ای کشورمان و حامیان رژیم صدام و تجهیزکنندگان داعش، با استیصال و درماندگی درباره توان دفاعی و نظامی ایران اظهارنظر می کنند.
و اما نکته قابل تأمل و البته قابل تأسف اینجاست که برخی در داخل همصدا با رژیم غاصب و کودک کش اسرائیل و همصدا با تروریست های آمریکایی، توان دفاعی و قدرت منطقه ای ایران را مورد هجمه قرار داده و مدعی است که باید موشک های ایران به معامله گذاشته شود.
کدام کشور قدرتمند و عزتمندی حاضر است بر توان دفاعی خود چوب حراج بزند؟ آیا افراطیون اصلاح طلب در پی آن هستند تا پای تروریست های تکفیری را به کوچه و خیابان های تهران و همدان و کرمانشاه و...باز کنند؟
آیا جریان تندرو اصلاح طلب در پی آن است تا بمباران توسط موشک های آمریکایی و اروپایی را برای کودکان و زنان و مردان و پیر و جوان ایرانی سوغات بیاورد!؟ قطعا و یقینا پیشنهاد برجام موشکی و منطقه ای مصداق غفلت و سهل اندیشی نیست و این قبیل پیشنهادات ضدایرانی نشانه خیانت و وطن فروشی است.
** صادق زیباکلام؛ استاد دانشگاه یا «سلبریتی کم سواد»!؟
روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «به کجا چنین شتابان جناب آقای دکتر صادق زیباکلام؟» نوشت: «اخیر کلیپی از آقای دکتر زیباکلام منتشر شده است که در آن پرسشگر با زیرکی از دوران جوانی ایشان سوال میکند. آقای زیباکلام هم از سر ذوق و با حرارت بسیار به مشروب خوردن و عشقهای دوران جوانیاش اشاره میکند...ذکر این سنخ از موضوعات خصوصی که با فرهنگ دینی و حتی عرف آشکار ما در تباین و تعارض است (آن هم به صورت علنی و آشکار) از چه منطق قابل دفاعی تبعیت میکند؟».
در ادامه این مطلب آمده است: «آیا رواست ما با اظهارات نسنجیده، نامتعارف، هیجانی و خدای نکرده برای مطرح شدن بیشتر خود به این آسیبها و ترومای اجتماعی فرهنگی بیفزاییم؟ ...امروز باید به تحکیم هنجارهای درست اهتمام کرد؛ اگر کاری را نمیتوانیم برای کاهش مشکلات برداریم حداقل باری بر آن نیفزاییم. این شیوهها جز آشفتگی بیشتر و بههمریختگی هنجاری و اخلاقی راه به جایی نمیبرد».
زیباکلام چندی پیش گفته بود: «(پس از براندازان) دومین و بزرگترین بازنده انتخابات ۲۸خرداد ۱۴۰۰ اصلاحطلبان بودند...دوونیم میلیون رأی برای آقای همتی در حقیقت تیر خلاصی در شقیقه اصلاحطلبان بعد از ۲۴ سال حیات سیاسیشان بود». جریان اصلاح طلب با افت شدید پایگاه اجتماعی روبرو شده و با عملکرد خود ضربه ای اساسی به پایگاه اجتماعی خود زده است.
حالا گویا زیباکلام تصور می کند که با دهن کجی به مردم و قبح زدایی از اعمال زشت و حرام، می تواند این سرمایه را بازگرداند. این در حالی است که قاطبه مردم عزیز ایران- فارغ از گرایش های سیاسی- مواردی از جمله مشروبخواری را حرام دانسته و فریب این شعبده بازی های سخیف را نمی خورند.
در ۲۱ آبان ۹۶ زلزلهای به بزرگی ۷، ۳ ریشتر کرمانشاه را لرزاند. پس از وقوع زلزله، صادق زیباکلام برای جمع آوری کمک های مردمی فراخوان داد. چند روز بعد وی اعلام کرد که ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به حسابش واریز شده است.
مدتها پس از زلزله کرمانشاه معلوم شد که زیباکلام فقط سی میلیون تومان از آن کمک نجومی را خرج زلزله زدهها کرده و مابقی را نگه داشته است تا «دهکده امید»! را در کرمانشاه تأسیس کند.
زیباکلام که عنوان «استاد دانشگاه» و «تحلیلگر مسائل سیاسی» را یدک می کشد، پس از امضای برجام تاکید کرد که «مردم آمریکا نمی گذارند رئیس جمهور بعدی شان برجام را تحت الشعاع قرار دهد».
وی پس از روی کارآمدن ترامپ نیز در یادداشتی با عنوان «ترامپ به برجام وفادار خواهد ماند» نوشت: «ترامپ بیشترین انعطاف را نسبت به برجام نشان خواهد داد. او نه تنها برجام را آتش نخواهد زد بلکه پرونده برجام را در جایی امن در کاخ سفید قرار خواهد داد. نباید فراموش کنیم که آقای ترامپ یک بیزینس من و تاجر است و مصالح اقتصادی را فدای شعارهای تندی که در دوران انتخابات داده، نمی کند».
چنین شخصی با این سطح تحلیل و این میزان شناخت نسبت به مسائل بین المللی و این میزان تعهد نسبت به مردم، چندی پیش مدعی شده بود که «من شانس زیادی برای آقای رئیسی نمی بینم». اما گویا موفقیت های دولت سیزدهم، وی را به هذیان گویی واداشته است.
همان طیفی که در سال ۹۶ مدعی بود که اگر آقایان رئیسی و قالیباف رئیس جمهور شوند، دلار ۵ هزارتومان خواهد شد و وضعیت کشور بحرانی می شود، و همان جماعتی که در سال ۹۶ مدعی بود که اگر رئیسی بیاید، در پیاده روها دیوار خواهد کشید، حالا مشغول شعبده بازی برای پرت کردن حواس مردم هستند.
** پروژه بانیان مشکلات موجود برای حاشیه سازی
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «پیام دیدار روحانی برای اصولگرایان» نوشت: «از دیروز تاکنون در فضای رسانهای خبری منتشر شده مبنی بر دیدار حسن روحانی با مقام معظم رهبری که گفته میشود این دیدار یک ماه پیش انجام شده است».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «به نظر میرسد روحانی نسبت به چند ماه ابتدایی پایان کارش در دولت قدری در حوزه سیاسی فعال شده است و برخلاف تمایل نیروهای تندرو برای به انزوا راندن او و حتی نزدیکانش، از سوی روحانی نشانههایی برای کنشگری دوباره در عالم سیاست دیده میشود تا هم بتواند بعد از این دفاعی جامع در برابر اتهامزنیهای متعدد از دولتش داشته باشد و هم در چارچوبی منطقی به ادامه فعالیت سیاسی بپردازد».
به دلایل متعدد، جریان اصلاح طلب بانی اصلی مشکلات موجود در کشور است. طیفی که در ۸ سال گذشته با ناکارآمدی و سوءمدیریت، مشکلات بسیاری ایجاد کرد.
کاهش ارزش پول ملی، سنگ اندازی در مسیر پیشرفت ایران در صنعت هسته ای، فساد های کلان اقتصادی از جمله فساد صندوق ذخیره فرهنگیان و ماجرای مسئله دار خصوصی سازی هفت تپه و توتال و کرسنت و شیوه غلط سهمیه بندی بنزین و حقوق های نجومی و فساد نزدیکان دولت و...تنها بخشی از مصادیق ناکارآمدی جریان اصلاح طلب در ۸ سال گذشته است.
و اما جریان اصلاح طلب گمان می کرد با ویرانه ای که به دولت رئیسی تحویل داده، حالا حالاها اوضاع سر و سامان نگرفته و بحران عظیمی کشور را فرا خواهد گرفت. بحرانی که افراطیون اصلاح طلب باعث و بانی آن بودند اما قرار بود با فضاسازی گسترده رسانه ای، به اسم دولت رئیسی نوشته شود.
دولت سیزدهم در بزنگاه هایی همچون واکسیناسیون سراسری کرونا، مدیریت شبکه توزیع کالا و کوتاه کردن دست دلالان و مفت خورها، دیپلماسی فعال منطقه ای، مدیریت صحیح غائله اخلال در جایگاه های سوخت، کنترل تورم و عرضه اقلام ضروری خانوار با قیمت های کنترل شده و...به خوبی توانست امور را مدیریت کرده و همین مسئله، رضایت مندی افکارعمومی را در پی داشت.
و اما حالا جریان تندرو اصلاح طلب، قافیه را تنگ دیده و در پی بازی جدید رسانه ای برای هجمه به افکارعمومی و سنگ اندازی در مسیر بهبود اوضاع کشور است.
افراطیون اصلاح طلب به شدت دلتنگ اظهارات جنجالی برخی دولتمردان سابق هستند؛ چه بسا که با این قبیل جنجال سازی ها بتوانند معرکه بزرگ تری گرفته و ضربه بیشتری به مردم بزنند.
لازم به ذکر است که فضاسازی رسانه های اصلاح طلب درباره دیدار روحانی با رهبر انقلاب در حالی است که مدت هاست که دیدارهای مقامات سابق و فعلی با رهبر انقلاب به روال گذشته بازگشته و در هفته ها و ماههای گذشته دیدارهای مشابهی نیز صورت گرفته است. این دیدار، یک دیدار عادی و معمول بوده و اتفاق خاصی رخ نداده است.