به گزارش حلقه وصل، حاجی رضا تیموری در پاسخ به این سؤال که گفته میشود قبوض برق واحدهای مسکن مهر در شهر پرند افزایش یافته و حتی برخی از ساکنان عنوان کردهاند متوسط قبض برق آنها ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان را نشان میدهد، گفت: قبض برق واحدهای مسکن مهر مشابه سایر مشترکان صادر میشود و با قاطعیت اعلام میکنم که این موضوع صحت ندارد و هیچ افزایش تعرفهای برای مهرنشینان نداریم.
وی ادامه داد: ممکن است برخی از قبوض که رقم بالایی داشته به خاطر صدور برای چند دوره باشد، بنابراین هرکدام از ساکنان مسکن مهر که این موضوع را مطرح میکنند و مطمئن هستند قبوض برق آنها بیش از حد بالاست به اداره برق شهر پرند مراجعه کنند.
*نصب پنلهای خورشیدی از سوی وزارتخانهها اجرا نشد
تیموری در خصوص مصوبه دولت برای تأمین ۲۰ درصد برق مصرفی وزارتخانهها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی گفت: هیأت وزیران ۲۱ شهریور ماه سال ۹۵ تأمین ۲۰ درصد برق مصرفی وزارتخانهها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی از انرژیهای تجدیدپذیر را با پیشنهاد وزارت نیرو تصویب کرد.
وی افزود: براساس این مصوبه دولت که به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی بوده است مقرر شد این نهادها براساس فهرستی که توسط وزارت نیرو تعیین و اعلام خواهد شد در طی دو سال حداقل ۲۰ درصد برق مصرفی ساختمانهای خود را از انرژیهای تجدیدپذیر و نصب پنلهای خورشیدی تأمین کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران اضافه کرد: براساس این مصوبه نیز وزارت نیرو موظف است تعرفه برق مصرفی را براساس نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر تعیین کند.
به گفته وی، براساس مصوبه هیأت دولت، وزارت نیرو برق تولیدشده تا ۲۰ کیلووات ساعت را برای هر کیلووات ساعت ۸۰۰ تومان و از ۲۰ تا ۱۰۰ کیلووات ساعت را هر کیلووات ساعت ۷۰۰ تومان خریداری خواهد کرد.
* در خصوص بیتوجهی به این مصوبه دولت کتباً به استانداری نامه نوشتیم
تیموری با تأکید بر اینکه با گذشت حدود ۲ سال از این مصوبه هیچ اداره دولتی و یا مؤسسهای در خصوص نصب پنل خورشیدی و یا هر اقدام دیگری پیشقدم نشده است، اظهار داشت: در خصوص بیتوجهی به این مصوبه دولت کتباً به استانداری نامه نوشتیم که با وجود چنین مصوبهای چرا باید مؤسسات، وزارتخانهها و ادارات به اجرای این مصوبه بیتوجهی کنند.
تیموری با اشاره به جلسه این هفته اقتصاد مقاومتی این بیتوجهی را در حضور استاندار مطرح کردیم، گفت: تنها شرکت توزیع استان تهران و شرکت توزیع برق شهر تهران این ابلاغیه دولت را اجرایی کرده و اقدام به نصب پنلخورشیدی کردهاند.
به گفته وی، در حال حاضر یک پنل خورشیدی در شرکت توزیع برق استان تهران به ظرفیت تأمین برق ۲۰ کیلووات ساعت با هزینه ۱۵۰ میلیون تومان نصب شده است.
تیموری با اشاره به اینکه در کشورهای آلمان، آمریکا و چین به شکل قابل توجهی پنلهای خورشیدی در پشتبامها نصب شده است، گفت: ایران در طول سال، ۳۰۰ روز آفتاب دارد، پس نصب پنلهای خورشیدی که هزینه چندان بالایی ندارد و به محیط زیست هم هیچ آسیبی نمیرساند، به کمک شبکه سراسری بیاید و به خصوص در فصل تابستان کمبود برق را به خوبی جبران کند.
به گفته وی، در حال حاضر در استان تهران ۷۵ مگاوات از انرژیهای تجدیدپذیر تولید برق انجام میشود که ۱۸ مگاوات آن از انرژی خورشیدی کسب میشود.
وی با تأکید بر اینکه ارزان بودن برق دلیل اصلی عدم گسترش و نصب پنلهای خورشیدی در کشور است، اظهار داشت: وقتی برق ارزان است، دیگر هیچ مشترکی برای نصب پنلهای خورشیدی رغبتی ندارد.
تیموری در پاسخ به این سؤال که وضعیت استان تهران از لحاظ خاموشی برق در پیک تابستان چگونه بود، گفت: پیک مصرف برق استان تهران امسال ۲۶۷۸ مگاوات بود، بنابراین در برخی روزها ۱۰۰ مگاوات و در برخی روزها تا ۴۰۰ مگاوات کمتر از مصرف برق بود که اقدام به مدیریت بار شبکه کردیم.
*پایش دولتی ها در خصوص صرفه جویی مصرف برق تا پایان شهریور به استانداری ارائه می شود
وی با اشاره به اینکه در روزهای پنجشنبه و جمعه در استان تهران خاموشی برق اعمال نکردیم، افزود: تا پایان شهریورماه جاری برنامه پایش ادارات دولتی را که طبق مصوبه دولت ۱۰ درصد برق مصرفی خود را کاهش دادهاند، استخراج خواهیم کرد و لیست این سازمانها و نتیجه گزارش آن را به استانداری تهران اعلام خواهیم کرد.
*وزیر نیرو پیگیر افزایش تعرفه برق پرمصرفها است
وی در پاسخ به این سؤال که افزایش تعرفه برق پرمصرفها آیا از سوی وزارت نیرو آماده و به دولت ارائه شده است، گفت: وزیر نیرو پیگیر افزایش تعرفه برق پرمصرفها است تا مشترکان پرمصرف پول بیشتری بابت مصرف برق بپردازند.
منبع: فارس