به گزارش حلقه وصل، سیدمحمد سعید مدنی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:
۱- رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور با اشاره به خاطرات نخستوزیر پیشین هند، جواهر لعل نهرو به تلاشهای استعمار انگلیس برای از بین بردن حس اعتماد به نفس و القای عجز و نتوانستن در میان ملت هند باهدف تداوم حاکمیت استعماری چند قرنه خود بر کشور بزرگ هندوستان، فرمودند: «وقتی ملتی از تواناییهای خود غفلت کرد، غارت او آسان میشود. در واقع غفلت، مقدمه غارت و غارت افزایشدهنده غفلت ملتها از توانایی و استعدادهای درونی است.»
۲- اگر با تکیه بر واقعیات ملموس و غیرقابل انکار، قبول داشته باشیم که دشمنان این مملکت به سرکردگی آمریکای در حال افول یک جنگ اقتصادی تمام عیار علیه این مردم به راهانداخته است، لاجرم باید آن را جدی گرفت در مقابله با آن تدابیر جنگی و دفاعی متناسب را هم طراحی و اجرا کرد. بنابر نظر بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی با سلائق و دیدگاههای متفاوت، مشکلات و تنگناهای اقتصادی و معیشتی که امروز سخت توده مردم- به استثنای نجومیبگیران و حرامخورها و...- را آزار میدهد معضلی نیست که فقط در چارچوب بحثهای فنی و کارشناسی قابل بحث و تحلیل باشد. کسی شک ندارد که ساختار اقتصادی کشور که میراث دویست سال تاخت و تاز استعمار و سیاستهای مخرب حکومتهای وابسته طاغوتی در این مملکت است بیمار و فشل و سست بنیان است و باز تردیدی وجود ندارد که یکی از اهداف انقلاب اسلامی، اقتصادی و اصلاحات اساسی و ساختاری در این حوزه و تغییر دادن جهتگیری آن از وابسته بودن و اشرافیگرایی و تبعیض و انواع و اقسام فساد به سمت استقلال و خودکفایی و مردمیشدن و عدالت محوری بوده وهست. کاری مهم و بایسته که از مطالبات اصلی مردم انقلابی بوده و هست، اما به دلایل مختلف مثل تحمیل جنگ هشت ساله،
اصرار بر ادامه سیاستهای غلط لیبرالیستی و نولیبرالیستی و... از سوی بعضی دولتها و برخی مسئولان ارشد اقتصادی تاکنون چنانکه باید انجام نشده ولی باید که به طور علمی وتخصصی و برنامهریزی ماهرانه انجام شود. اما سوای این و فراتر از بحثهای فنی و تخصصی و صرفا اقتصادی، دشمنان این مملکت و در راس همه، دولت تروریست و چپاولگر آمریکا که ظرف ۴۳ سال گذشته در همه عرصهها و جبههها در رویارویی با انقلاب اسلامی شکست خورده و ابهت ساختگی و هیمنه پوشالی آن در مصاف با مردم انقلابی ایران نزد جهانیان شکسته و آبرو و حیثیت نداشته خود را از دست رفته میبیند آخرین تیر ترکش خود را در میدان اقتصاد و حمله وحشیانه به سفره و معیشت مردم رها کرده است. در این راه دولتمردان آمریکایی چه جمهوریخواه و چه دمکرات علیه ایران و انقلاب مردم ایران دارای هدف مشترک هستند و کوچکترین اختلافنظری حتی گاه در اعمال تاکتیکها هم با یکدیگر ندارند. برای مثال اخیرا از قول رسانههای آمریکایی خبری آمد که بایدن هم مثل ترامپ دنبال صفر کردن درآمدهای نفتی ایران است! بنابراین خیلی سادهلوحانه است که فکر کنیم معضلات اقتصادی و مشکلات معیشتی امروز جامعه فقط ساختاری و فنی است و با روشهای صرفا اقتصادی و علمی میتوان بر آن فائق آمد. دشمنان و بدخواهان و در راس همه شیطان بزرگ در ادامه دشمنیهای پایانناپذیر خود علیه این ملک و ملت به جرم انقلابی که کرده و دستان غارتگرانی چون آمریکا و انگلیس را از منافع نامشروع آنها در این مملکت قطع کرده، جنگ تمام عیار اقتصادی به راه انداخته است و در این کار خود سخت جدی و مصمم است چنانکه در آستانه مذاکرات وین با رفتار و اقدامات و اظهاراتی که بعضی مسئولان آمریکایی ابراز میدارند حتی بر همپالکیهای خود نیز ثابت میکند بحث بازگشت به میز مذاکره و حلوفصل مسائل از طریق دیپلماتیک به هیچ وجه جدی نیست. و این جنگ اقتصادی واقعیتی است که ما و خاصه دولتمردان ما باید با همه وجود آن را جدی بگیرند و از بعضی سادهلوحیها و وادادگیها و ناشیگریهایی که در این باره از دولت قبلی سرزد به شدت اجتناب ورزند.
۳- آمریکا برای پیشبرد اهداف خود در جنگ اقتصادی هم، چشم امید به اقدامات و عملکرد برخی افراد و جریانات داخلی دارد. از دلالی بیمهار و افسار گسیخته و منفعتپرستی و منفعتپرستها گرفته تا... بعضی مسئولان واداده و مدیران فرصتطلب تا... بالاخره جریانات و باندهایی که طبق برنامه و کاملا حسابشده و مغرضانه چوب لای چرخ اقدامات سازنده و اصلاحی وضد فساد دولت که در یکی دو ماهه اخیر شروع شده میگذارند و به عنوان ماموران مستقیم یا غیرمستقیم دشمنان پازل آنها را در وارد آوردن فشار بر گرده مردم و جامعه و سر و سامان نیافتن امور اقتصادی تکمیل میکنند. کسانی که از یکسو با ژست واقعبینی و دلسوزانه با استفاده از ابزار و وسایل در اختیار خاصه ابزار رسانه (و در سایه عدم نظارتهای لازم رسانهای) یکسره در کار تحریف واقعیات مسلم هستند. دشمن را دوست جلوه میدهند و «غفلت مردم» از یورش وحشیانه و همهجانبه بدخواهان و دشمنان به اقتصاد کشور را دنبال میکنند و با القای حس عجز و ناتوانی و نومیدی به آنان، راه بازگشت غارتگران استعمارگر به این کشور انقلاب کرده را پی میگیرند. و از سوی دیگر کسانی هم متاسفانه بعضا در لباس مسئول با عملکردهای غلط و سوءتدبیرهای خود به عمد در پی اثبات نظریات مغرضانه هستند که تمام حرفشان این است که ما چارهای جز تسلیم شدن و سر خم کردن مقابل غرب و کدخدا نداریم. کسانی که کوچکترین اعتقادی به ملت و تواناییهای ملت ندارند اما ریاکارانه برای او دلسوزی میکنند و از اخلاف همان کسانی هستند که سالها پیش علنا به تمسخراعلام میکردند این مردم که ازساختن لولهنگ هم عاجزند آن وقت میخواهند صنعت نفت را ملی کنند!
این دو جریان باندها و افرادی که اقدامات اصلاحی اقتصادی را در تعارض با منافع نامشروع خود میدانند و منافع ملی و شرایط اقتصادی کشور را فدای منافع شخصی و مالی خود میکنند و آنهایی که هدفمند و مغرضانه در تیپ و قیافههای مختلف در کار اقتصاد اخلال میکنند هر دو ناخودآگاه و خود آگاه دو بال داخلی دشمنان قسم خورده این سرزمین سربلند و مردم آن هستند که آب به آسیاب دشمن میریزند که باید بدون مماشات و با برخوردانقلابی قطع وقلع و قمع شوند حتی اگر بعضی دگمهای سابق که امروز ادای نه روشنفکران که روشنفکرنماها را در میآورند یا از روی جهل و حماقت یا از سر لجبازی و عناد این اقدام انقلابی و مردمی و ضدچپاول ملی را بر خلاف اصول آزادی و دمکراسی و... بدانند!
۴- این گفته ریاست محترم جمهور درست نقطه مقابل اهداف تهاجم اقتصادی دشمن و اقدامات نظری و عملی نوچههای داخلی اوست: «ماموریت مهم دولت ناامید کردن دشمن و رونق بخشیدن به سفرههای مردم است.» ایشان در جایی دیگر میگوید اصلاح نظام اقتصادی دور از «ظاهرسازی» و کارهای نمایشی و«حتما با نظر نخبگان و اقناع مردم» صورت میگیرد. شکی وجود ندارد که برای سروسامان دادن به وضع اقتصادی، و نومید ساختن دشمنان خبیث این مردم ومهار تورم، مبارزه با گرانی و احتکار و دلالی لجام گسیخته، کنترل و تثبیت قیمتها و بالاخره مقابله با تهاجم وحشیانه اقتصادی و جنگ اعصابی که دشمنان بیرونی و دنبالههای داخلی آنها به مردم عزتمدار و مقاوم ایران تحمیل کردهاند باید بر خلاف خواسته دشمن و تئوریسینهای داخلی آنها از ظرفیتهای سرشار درونی تاثیرگذار و کارآمد مادی و انسانی بهره گرفت و در این جهاد اقتصادی بهترین و بیشترین استفاده را از آنها برای خنثی کردن تحریمها و قویتر شدن بنیه اقتصاد ملی و رفع مشکلات معیشتی مردم برد.
۵- یکی از داشتههای غنی و کار آمد و بسیار تاثیرگذار که بارها در صحنههای بزرگ و میادین مردافکن امتحان خود را به بهترین وجه و با موفقیت پس داده است، نیروی عظیم و مردمی «بسیج» است. طی همه سالهای بعد از پیروزی انقلاب و شکلگیری نیروی «بسیج مستضعفان»، ملت ایران دیده و لمس کرده که چگونه «پارههای تن او» در مقاطع و صحنههای مختلف درخشیده و چه در میدان جهاد و دفاع از تمامیت ارضی کشور و چه در مبارزه با گسترش و شیوع ویروس منحوس و... بسیج نشان داده است که هر وقت و هرجا به میدان خدمت و جهاد فراخوانده شده، در نهایت اخلاص و به بهترین وجه ممکن به وظیفه خود عمل کرده است. بنابراین امروز هم نیروی عظیم بسیج که از میوههای شیرین انقلاب اسلامی است و از دل تودههای مردم جوشیده و شکل گرفته و بارور شده حتما میتواند در چارچوب یک برنامهریزی مدبرانه و عقلایی، به سهم خود در مقابله با «فتنه اقتصادی» و برداشتن موانع تولید و قلعوقمع مفسدان نقش بسیار موثری بازی کند و در این صحنه و جبهه نیز کارنامهای درخشان در خدمت به خلق خدا و خاصه محرومان و مستضعفان از خود به یادگار بگذارد.