سرویس سیاست حلقه وصل - «وبلاگ حلقه وصل» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی حلقه وصل همراه باشید.
***
تازهترین توصیههای جریانی که دست به تحریم انتخابات زد!
جبهه اصلاحات ایران یا همان تشکل ستادی اصلاحطلبان که رسما دست به تحریم انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ زد، اخیراً در بیانیهای پیرامون سیاست خارجی ایران در دولت سیزدهم ابراز نگرانی کرد.
به گزارش صبح ما در بیانیه جبهه اصلاحات آمده است: بیش از پانزده سال از سیاستی که باعث شد پرونده ایران با شعارهای به ظاهر انقلابی به شورای امنیت سازمان ملل متحّد کشانده شود می گذرد؛ سیاستی که تحریمهای گسترده اقتصادی علیه ایران را به دنبال داشت و نتیجه ی آن مشکلات روزافزون اقتصادی کشور، و از دست رفتن فرصت های بزرگ توسعه ملّی و پیشرفت ایران یکی پس از دیگری بود. موقعیّت دیپلماتیک ایران در نیل به توافق برجام در دولت های یازدهم و دوازدهم نیز از سوی مدعیان همان سیاست تخریب شد و به فرجام دلخواه ملّت و تیم تلاش گر مذاکرهکننده ایرانی دست نیافت. با روی کار آمدن دولت جدید و نیل حاکمیّت به قدرت یکپارچه، امید آن میرفت که دستگاه دیپلماسی برای جلب اعتماد و رضایت عمومی هم که شده، به تلاشهای جدّی در زمینه رفع تحریمهای خانمانسوز بینالمللی علیه ملت ایران بپردازد، که با کمال تأسّف، چنین رویکردی در حاکمیت ملاحظه نمیشود.
این بیانیه میافزاید: در شرایطی که ملّت ایران با مشکلات طاقتفرسای اقتصادی و معیشتی دست به گریبان است، هرگونه درنگ در بازگشت به برجام، جز خسارت برای کشور و ملّت به بار نخواهد آورد. لذا، جبهه اصلاحات ایران، ضمن ابراز نگرانی جدّی نسبت به روند سیاست خارجی و دیپلماسی هسته ای، امیدوار است که حاکمیّت در مذاکرات پیش رو (هشتم آذر ماه در وین) مانع تخریب دوباره فرصتهای پایان دادن به تحریم های جهانی علیه ایران شده، اجازه ندهند که بیش از این ملّت ایران در مقایسه با توسعه شتابان کشورهای جهان، به ویژه کشورهای آسیایی و کشورهای همسایه، احساس یأس و سرخوردگی کند.
در بیانیه یاد شده همچنین نکاتی از سوی جبهه اصلاحات و در قالب ۷ بند مورد اشاره قرار گرفته که در بندهای ۲ و ۳ آمده است:
۲- تحریمهای بینالمللی و فلج شدن اقتصاد کشور، تنها نشاندهنده ناتوانی مسئولان برای اتّخاذ تدابیر خردمندانه سیاسی و دیپلماتیک برای نیل به اهداف راهبردی کشور و اعتمادسازی بین المللی است که منجر به پیشرفت و توسعه ملّی، قدرت نظامی و توسعه صلح آمیز هستهای خواهد شد. ۳- تظاهر به نظامیگری و تهدید کشورهای دیگر در منطقه، مهم ترین ابزاری است که می تواند سایر کشورها را با دشمنان ایران همراه کند و آنان را در تشدید تهدیدهای امنیت ملی و کاهش فرصتهای قدرت ملی ایران موفق گرداند. افزایش قدرت نظامی و هستهای ایران اگر با تدابیر اعتمادساز دیپلماتیک همراه نباشد، میتواند چنین فرصت هایی را برای دشمنان ایران در منطقه فراهم کند.[۱]
*تأکیدات جبهه اصلاحات در حالی است که آنها دست به تحریم انتخابات زدهاند و از همین رو حقی برای اظهار نظر ندارند. [۲]
چه اینکه اگر آنها صدق نیت میداشتند و دلی در نزدشان برای سوزاندن پیرامون مشکلات کشور و مردم وجود داشت؛ میبایست در انتخابات شرکت و از نزدیکترین نامزد تأیید صلاحیت شده نزدیک به خود حمایت میکردند تا امروز حرفشان برای اوضاع کشور و راه حلهای موجود قابل استماع باشد.
اما آنها این کار را نکردند و با خروج از دموکراسی عملا به بخشی از جبهه دشمن تبدیل شدند.
اکنون نیز بدیهیست که از جبههای در خدمت دشمن نمیتوان انتظار خیر و دلسوزی داشت.
جدای از این حقیقت بدیهی اما بیان این نکته هم ضروریست که اصلاحطلبان در تمام دولت ۸ ساله آقای روحانی هرکار که میخواستند، کردند و تا مرحله عبور از خطوط قرمز کشور هم پیش رفتند اما هیچ نانی در سفره مردم نگذاشتند.
این گذشته ملموس نشان از آن دارد که اصرار همچنان بر مسیر طی شده؛ تا چه اندازه میتواند بیدستاورد و البته خطرناک باشد.
گفتنیست، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اخیراً ۳ شرط را برای بازگشت آمریکا به برجام عنوان کرد.
آقای سعید خطیب زاده تصریح کرده است که پذیرش تقصیر از سوی آمریکا، برداشتن یکجا و مؤثر تحریمهایی که بعد از خروج آمریکا از برجام اعمال شده و تضمین آمریکا مبنی بر اینکه هیچ دولتی در ایالات متحده مجدداً به این قرارداد خدشه وارد نخواهد کرد؛ بایستی بعنوان شروط ایران برای بازگشت آمریکا به برجام عملی شوند. [۳]
***
اصولگرایان شورای شهر باید برای بازگشت به شرایط ۴ سال قبل هم تلاش کنند
قتلعام ۴ هزار دستگاه اتوبوس در سکوت محض!
مهدی چمران، رئیس شورای شهر ششم تهران، روز دوشنبه گذشته در مراسم تحویل ۱۱۰ دستگاه اتوبوس شهری با بیان اینکه تهران کمبودهای زیادی دارد و با ۱۱۰ دستگاه اتوبوس مشکل حل نمیشود، گفت:
زمانی که ما تهران را در دوره چهارم شورای شهر تحویل دادیم ۶۰۰۰ اتوبوس فعال داشتیم؛ اما حالا اعلام میکنند که تنها ۲۰۰۰ اتوبوس فعال داریم که باید تلاش مضاعف کنیم که به شرایط ۴ سال پیش برسیم.
به گزارش ایسنا، او افزوده است: -در این زمینه- راه طولانی با توجه به شرایط اقتصادی در پیش داریم.
چمران با بیان این که متاسفانه از وقتی وارد شورا شدیم و به یاد داریم یعنی از سال ۸۳، هیچکدام از دولتها سهم یارانه مترو و اتوبوس را به درستی پرداخت نکردند، گفت: امیدواریم دولت رئیسی از شهرداری حمایت کند و حداقل باید مسئولان شهرداری در بودجه ۱۴۰۱ رایزنی کنند و پیش بینیهای لازم در بودجه ۱۴۰۱ در نظر گرفته شود.[۴]
*آنچه که مهندس چمران درباره کارنامه شورای شهر پنجم و اکثریت اصلاحطلب آن در بحث کاستن از تعداد اتوبوسهای شهری در تهران گفته، تنها بخشی از کارنامه مشحون از ناکارآمدی شورای شهر و شهرداری سابق است.
شورای شهری که برای نامگذاریهای ساده برخی معابر حاشیه درست میکرد اما در بخش وظایف خود گاهی یک اسم را به ۴۴ کوچه اختصاص میداد. [۵]
و شهرداری سابقی که حتی به جرم گرانفروشی به تهرانیها از سوی سازمان تعزیرات نیز محکوم شد. [۶]
و البته تمام اینها از شهرداری و شورای شهری که هیچ دستور کار ویژهای غیر از تخریب کارنامه جهادی قالیباف در سمت شهرداری تهران نداشتند؛ قابل انتظار بود!
این تجربه بایستی از لحاظ تفاوت رأی خوب و رأی بد در انتخاباتها، دائماً مورد بازخوانی قرار گیرد و فرایند معرفی افاضل و کارآمدان به جامعه بهبود یابد.
***
آنها از اول منافق بودند
تودهنی دوباره چریک پیر به منافقین پس از ۴۳ سال
عزت مطهری، از مبارزان انقلابی دوران ستمشاهی در بخشی از یک مصاحبه با شماره دوشنبه گذشته روزنامه شرق که به مناسبت بازخوانی رخداد آزادی تنی چند از زندانیان سیاسی رژیم شاه در آبان ۵۷ انجام شده؛ پیرامون ارکان سازمان مجاهدین خلق که بعدها به منافقین مشهور شدند، صحبتهای قابل تأملی را مطرح کرده است.
آقای مطهری در این باره میگوید:
قضیه تغییر ایدئولوژی بحث مفصلی دارد. متأسفانه برخی از دوستان ما که میخواهند حفظ آبرو کنند تمام انحرافات و اشکالات مجاهدین را گردن مسعود رجوی انداختند، درصورتیکه اینگونه نیست و ایدئولوژی اینها و سرانشان که از نهضت آزادی بودند از روز اول یک حالت نفاق و دوگانهای داشتند و مبارزهشان مذهبی صرف نبود و مثل فداییها مبارزه اقتصادی و امپریالیسم مد نظرشان بود. در تمام نوشتههای اینها چیزی نمیتوانید پیدا کنید که نوع حکومت مطلوبشان چیست.
او میافزاید: بنابراین از اول حکومتی بر مبنای جبهه میخواستند که هم مذهبیها هم مارکسیستها و تفکرات مختلف که مختلف امپریالیسم باشند در آن نقش داشته باشند حتی برخی بچههای مارکسیست را هم عوضگیری کرده بودند و من میگفتم شما باید اول اینها را مسلمان کنید بعد عضو شوند که میگفتند خیر ما اگر کمونیستها را جذب کنیم میتوانیم اینها را بر سر فداییها بزنیم و بگوییم استراتژی ما اینقدر پیشرفته است که کمونیستها را مسلمان میکند. مجاهدین دستگیری اصلیشان مربوط به سال ۵۰ بود و در آنجا هم که هنوز تغییر ایدئولوژی انجام نشده بود. [۷]
*خوانش این اظهارات برای اهل نظر، جویندگان تاریخ و اصحاب تحلیل سیاسی به شدت مفید فایده خواهد بود.
خاصّه اینکه سازمان منافقین و سمپاتهای آن همواره تقلا کرده و میکنند که به خود صبغهای دینی و اسلامی نیز ببخشند!
ادعایی که با صحبتهای آقای مطهری، دروغ بودن محض آن کاملا هویدا میشود.
گفتنیست، آقای مطهری یا همان عزت شاهی از مجاهدان بزرگ و ستمدیده دوران رژیم شاه است که تمام عمر جوانی خود را در راه مبارزه در میدان و در زندان با رژیم ستمشاهی گذراند و پس از انقلاب نیز کمک شایانی به رسواسازی خط نفاق کرد.
گفته میشود که عزت مطهری یکی از اصیلترین منابعی است که پیرامون شناخت جریانات معارض پهلوی و حقایق گذشته بر زندانیان سیاسی در زندانهای امنیتی شاه، میتوان به او و خاطراتش رجوع کرد. (ر ک به کتاب خاطرات عزت شاهی)
پ. ن: در صحبتهای آقای مطهری مشاهده میشود که ایشان میگوید: متأسفانه برخی از دوستان ما که میخواهند حفظ آبرو کنند تمام انحرافات و اشکالات مجاهدین را گردن مسعود رجوی انداختند.
به نظر میرسد منظور عزت مطهری از بیان این جمله اشاره به کسانی از مبارزین انقلابی باشد که در پیشا انقلاب و قبل از مارکسیست شدن ظاهری سازمان با این تشکل همکاری انقلابی داشته و بعدا از آن جدا شدند.
***
1_ http://sobhema.news/?p=18835
2_ mehrnews.com/xVpGL
3_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1530578
4_ https://www.isna.ir/news/1400081713036/
5_ mshrgh.ir/1291971
6_ https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/02/15/2256683
7_ https://sharghdaily.com/fa/main/print/300660