جریان ضدایران پس از درگذشت تلخ مهسا امینی در سال ۱۴۰۱ تلاش کرد با همگرایی و بهکارگیری همه ظرفیتهای خود ایران را از پا درآورد؛ اما بعد از گذشت ۲ سال، آنها چه اوضاعی دارند؟
قوه قضائیه از محکومیت آمریکا در یک دادگاه حقوقی تهران به پرداخت یک میلیارد و 91 میلیون دلار به دلیل حمایت از رژیم پهلوی خبر داد.
با همین وحدت کلمه بود که هشت سال با دشمن بعثی جنگیدیم و او را شکست دادیم. با وحدت کلمه، ۴۵ سال است که کشور را از گردنههای بسیار سخت عبور دادیم.
مساجد زیادی در تهران، پایگاه انقلاب اسلامی بود و نیروهای امنیتی شاه، روشهای متعددی برای مقابله با سخنرانیها داشتند؛ از جمله اینکه منبر یکی از مساجد فعال را دزدیدند تا آیتالله شاهآبادی سخنرانی نکند. او هم ایستاده با مردم حرف زد.
پرویز ثابتی به دنبال سفید کردن مهرههای بهاییت در رژیم پهلوی است که آنها خدمات زیادی به شاه انجام دادهاند.
«طاهره لباف» یکی از بهترین متخصصان کشورمان میگوید: به دانشگاه اهواز که رسیدم، من را دستگیر کردند و به خانهای بردند. یکی از بازجویان ساواک که فرد خشنی بود، ۲ سیلی به من زد؛ چند تا فحش داد و گفت: پلومرغ خوردید، هار شدید!
ساختار حکومت استبدادی، رشدنیافتگی و ناکارآمدی احزاب، نبود امکان پاسخگویی به مطالبات طبقات متوسط جدید و مخالفت با انتخابات آزاد باعث شده بود رژیم پهلوی دوم برای تثبیت موقعیت خویش، فرهنگ سیاسی غیرمشارکتی را ترویج کند که در نهایت به شکلگیری بحران مشارکت در این رژیم ختم شد.
بخشی از یادداشتهای روزانه علم در دی ماه 1355 - که در آن روزها دوره بیماری را سپری میکرد- سراسر هشدار و انذار به شاه بود. علم در آن نامه که دو سال پیش از فرار محمدرضا پهلوی برای او فرستاده بود به علل نارضایتی عمومی از جمله بیبرقی، خرابی تلفن، نبود خواربار، بیاعتنایی به درخواستهای مردم، مقررات خلقالساعه و گرانی نرخها اشاره می کند.
آیتالله خامنهای در دیدار دیروزشان (2 دی 1402) با مردم کرمان و خوزستان فرمودند: «این کشور باید ساخته بشود؛ ما خیلی نقص داریم، ما خیلی عقبماندگی داریم.»
16 آذر سالروز حمله نظامیان پهلوی به دانشگاه تهران و به خاک و خون کشیدن دانشجویانی است که قصد پرسشگری و مطالبهگری از حاکمیت را داشتند. این روز در تقویم ما روز دانشجو نام گرفته است.
فرزاد حسنی مجری و بازیگر، 12 آذر در صفحه شخصی خود به مستند پرویز ثابتی واکنش نشان داد و نوشت: حرفهای ثابتی آخرین تلاش و امید پهلوی و ایادیاش برای نجات از لعن تاریخ بود.
ایمان قزلایاق گفت: میدان ژاله با دستانی که به خون مردم آغشته بود به میدان شهدا بدل شد. حتی رسانههای خارجی هم به عمق این فاجعه اشاره داشتند و آن را به عنوان یک کشتار مخابره کردند.
کودتای 28 مرداد طلیعه بازگشت دوباره استبداد و دیکتاتوری پهلوی در سپهر سیاست و اجتماع ایرانی بود. این کودتا یکی از مهمترین حوادث سیاسی تاریخ معاصر ایران و سرمنشاء بسیاری از مصائب و حوادث تلخ تاریخ این سرزمین به شمار میآید.
رژیم پهلوی در جریان جدایی بحرین معادل بودجه بیش از ۵۰ سال ایران را به اعراب خلیج فارس بخشید!
کارشناس مسائل سیاسی گفت: بحرین برای ما یک بخش عادی نبود یک منطقه فوق حساس از نظر راهبردی بود که اگر از خاک ما جدا نمیشد ایران تبدیل یک به ابر قدرت از نظر راهبردی میشد.
یکی از قیامهای مهم تاریخ معاصر قیام علما و مردم مشهد در مسجد گوهرشاد است که به هتک حرمت حرم شریف رضوی و کشتار مردم معترض و متحصن مشهد در دوران سلطنت رضاخان منجر شد.
به تازگی آقای محمدجواد ظریف توضیحاتی درباره جمله قدیمی خود که «خودمان انتخاب کردهایم» دادهاند و به رسم روشنفکران غرب مزاج، به آسیبشناسی خلق و خوی ایرانیان و نقد نهاد سیاست و دولت شرقی پرداخته و در مسیر دکتر سریعالقلم و دکتر فاضلی گام نهادهاند، که در همین راستا 1+8 سوال از وی مطرح کردهایم.
کتاب «توتفرنگیهای روی دیوار» داستانهایی درباره وقایع مهم تاریخ انقلاب از مبارزه علیه رژیم پهلوی و دفاع مقدس تا پرونده هستهای است که توسط محمد سرشار نگاشته و به همت نشر معارف چاپ و روانه بازار نشر شد.
خیلیها زندگیاش را در سالهای پس از انقلاب و روزهایی که او در منطقه غرب کشور سپری کرد، خلاصه میکنند. اما حقیقت این است که زندگی انقلابی او از اواسط دهه ۵۰ شمسی، روزهایی که ساواک در اوج قدرت قرار داشت و کوچکترین صدای مخالف رژیم پهلوی را در نطفه خفه میکرد، آغاز شد.
اگر روزی آمریکاییها با شلیک موشکهای پی در پی ناو سهند ایران را در خلیجفارس غرق کردند، امروز ناوهای ایرانی دنا و مکران با پرچم جمهوری اسلامی به دور کره زمین حرکت کرده، وارد حیاط خلوتهای آمریکا شده، برخلاف میل آمریکاییها در بنادری، مانند بندر برزیل پهلو میگیرد و آمریکاییها هم چارهای جز تماشا کردن ندارند.