
به گزارش حلقه وصل، رحیم مخدومی از نویسندگان ادبیات دفاع مقدس است. به بهانه برگزاری اولین همایش «شب وصل» - که به پاسداشت حمید حسام میپردازد- با این نویسنده دغدغهمند به گفتوگوی کوتاهی نشستهایم؛
آقای مخدومی به نظر شما جایگاه حمید حسام در ادبیات دفاع مقدس چگونه قابل تبیین است؟
آقای حسام بنا به دلایلی نقش استثنایی دارند؛ یکی این که ایشان نویسنده منحصر به فرد دفاع مقدس است، این ویژگی جمع شده با حوزه اجرایی است چراکه مدتی معاون ادبیات بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس بود، علاوه بر همه اینها و مهمتر از همه اینکه در عرصه دفاع مقدس نقش آفرین بود و به درجه رفیع جانبازی نائل شد؛ تجمیع این سه ویژگی به علاوه آن شخصیت اخلاق مدار که جناب آقای حسام دارند، توانسته شخصیتی را خلق کند که منحصر به فرد باشد.
حالا این نکتهای که عرض کردم در مقوله دفاع مقدس منحصر به فرد است، به این دلیل است که بسیاری از نویسندگانی که الان در عرصه دفاع مقدس صاحب کتاب هستند، گردآورنده هستند، مصاحبه میکنند و خاطرات را جمعآوری و ویرایش و تدوین میکنند و به عنوان کتاب عرضه میشود. افرادی که بعد از این مرحله مرحله مهم بعدی را که تالیف است انجام میدهند این ها تعدادشان کم است، در واقع صاحب نثر و صاحب سبک هستند، آقای حسام از جملهی این افراد است. به همین خاطر تمجید ویژه حضرت آقا را در خصوص مقدمهای که آقای حسام بر کتاب «وقتی مهتاب گم شد» مشاهده کردیم، زیرا ما کمتر دیدیم حضرت آقا چنین تمجیدی از یک مقدمه داشته باشند.
حضور آقای حسام در بنیاد حفظ آثار را چگونه ارزیابی میکنید؟
آقای حسام در مدتی که در بنیاد حفظ آثار حضور داشتند در آن سنگر به ایفای نقش میپرداختند حال و هوای دیگری را آن جا حاکم کردند، چون ارتباط معاونت ادبیات با نویسنده و شعرا برای نویسندهها و شعرا خیلی مهم است که حول محور چه کسی میخواهند جمع شوند. آیا خود این فرد از جنس دفاع مقدس است،
.جه دیگ از نگاه علمی و تخصصی است؛ اینکه آیا ادبیات دفاع مقدس را میشناسد؟ و نکته مهم سوم اینکه خودش صاحب قلم در این عرصه است؟
برای یک شاعر و نویسنده دفاع مقدس این موارد خیلی مهم است. این ویژگیها منجر به این شد که در آن مقطع در بنیاد حفظ آثار، افراد معتبری با آن جا همکاری کنند. علاوه بر اینها جشنوارههای متعددی توسط بنیاد برگزار شد و آثار قابل توجهی نیز به چاپ رسید که همه اینها مدیون شأن و شخصیت جناب حسام است.
بر اساس این گزارش، اولین شب وصل، به پاسداشت «حمید حسام» نویسنده معاصر میپردازد. در این همایش علیرضا کمری، محمدرضا سنگری، مرتضی سرهنگی، جواد محقق، نصرت الله محمودزاده، محسن مومنی، گلعلی بابایی، سعید علامیان، مصطفی رحیمی، علیرضا قزوه، علی محمد مودب، مازیار بیژنی، مرتضی امیری اسفندقه، محمدعلی گودینی و...حضور خواهند داشت.
در این مراسم خانواده شهید علی خوش لفظ ، شهیدعلی چیت سازیان و شهید حسین همدانی از سالها مجاهدت «حمید حسام» تقدیر خواهند کرد.
این گزارش اضافه میکند، مراسم نکوداشت حمید حسام روز یکشنبه 96/12/13 بعد از نماز مغرب و عشا در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار خواهد شد. ورود برای علاقه مندان آزاد است.
قرار است در سلسله همایش های «شب وصل»، جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی» به پاسداشت هنرمندان این جبهه بپردازد.