سرویس حاشیه نگاری: روزهای پایانی دیماه است و طبق روال هرسال تنور جشنواره های مختلف فجر از جمله سی و ششمین جشنواره فیلم فجر هر روز داغ تر از دیروز است و حواشی پر سر و صدای آن نقل محافل سینمایی و فرهنگی است. جشنواره امسال بخاطر وجود فیلمهایی از بزرگان سینمای ایران نظیر استاد ابراهیم حاتمی کیا، پرویز شیخ طادی، باشه آهنگر و جوانترهای نام آشنا و تاریخ سازی مانند محمد حسن مهدویان، حمید نعمت الله و هادی محمدیان و چندین فیلمساز نام آشنای دیگر بی شک میتواند یکی از حساس ترین و جذاب ترین جشنواره های فجر چندسال اخیر باشد.
حاتمی کیا را که با فیلمهای جریان ساز و ماندگارش با تم دفاع مقدس میشناسیم و پس از فیلمهای فاخر «چ» و «بادیگارد» این بار با « به وقت شام» درباره حوادث سوریه پا به عرصه فجر سی و ششم گذاشته و امید آن میرود که اینبار هم برگ زرینی دیگر در تاریخ سینمای ایران از خود برجای بگذارد.
محمد حسین مهدویان نیز امسال پس از «ایستاده در غبار» و « ماجرای نیمروز» که در سینمای ایران درخشیدند اینبار با «لاتاری» سودای سیمرغ در سر دارد. اما «لاتار» هنوز نیامده با حواشی و اعتراضات زیادی مواجه شده و مردم غیور سوسنگرد را نگران و ناراحت کردهاست که مهدویان را مجبور به ارائه توضیحاتی کرده است. در توضیحات مهدویان آمده است: پخش نسخه ناقص و غیرآماده سکانسی از فیلم سینمایی «لاتاری» باعث سوءتفاهم در میان شهروندان شهر مقاوم و قهرمان سوسنگرد شد و این تلقی پیش آمد که خدای ناکرده گروه سازنده قصد بیاحترامی داشتهاند.
در این توضیحات عنوان شده است: فیلم لاتاری درباره غیرت ایرانی است. غیرت همه ایرانیها. غیرت و ناموسپرستی مردان عرب چنان آشکار و پیداست که کسی نمیتواند منکر آن باشد. شما برادران عرب همواره مثال مردانگی و غیرت بوده و هستید. در مقاومت هشت ساله ملت ایران، مردان شجاع عرب در پیشانی مبارزه با دشمن بودهاند. مادران صبور و پاکسرشت شما و همه ایرانیان مایه افتخار این سرزمین هستند. اگر غیرت، شجاعت و مقاومت دلیرانه شما نبود، امروز ما در پناه کدام امنیت به فیلم سازی و فعالیت هنری میپرداختیم.
محمد حسین مهدویان تصریح کرده است: ما خوزستان را همیشه خانه خود دانستهایم و به خاک و مردمش عشق ورزیدهایم. در گروه سازنده فیلم چندین خوزستانی از عوامل اصلی بودهاند. از جمله ابرهیم امینی نویسنده، حمید فرخنژاد و نادر سلیمانی بازیگران فیلم. چطور ممکن است چنین گروهی حتی فکر توهین به برادران و خواهران عرب را در سر بپرورانند. یقین بدانید حساسیت و نگرانی شما از نگاه گروه سازنده لاتاری پنهان نبوده است و به حتم تماشای نسخه نهایی فیلم نگرانی شما را برطرف خواهد کرد.
فیلم لاتاری در مورد قاچاق زنان در ایران است و قرار است برای حضور در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به دفتر این جشنواره ارائه شد.
پس از رونمایی از عکسهای حضور حمیدفرخنژاد در این فیلم، اولین عکس از نقش آفرینی هادی حجازیفر در «لاتاری» هم رونمایی شد. خبر حضور جواد عزتی، ساعد سهیلی و زیبا کرمعلی به عنوان دیگر بازیگران اصلی این پروژه، قبلا اعلام شده بود.
اما هادی محمدیان که یکی از امیدهای بزرگ عرصه انیمیشن و پویا نمایی ایران است و در سالهای گذشته با انیمیشن فاخر «شاهزاده روم» در جشنواره حضور داشت امسال قرار است با انیمیشن «فیلشاه» وارد میدان رقابت برای کسب سیمرغ شود.
«حمید نعمتالله» نیز امسال با «شعلهور» پنجمین حضورش را به عنوان کارگردان در جشنواره فیلم فجر تجربه میکند. او که در تمام حضورهایش در فجر، موفق بوده باز هم با یک فیلم اجتماعی دیگر پا به این جشنواره گذاشته است. نعمتالله که پیش از این با بوتیک، بیپولی، آرایش غلیظ و رگ خواب در ادوار جشنواره شرکت کرده، درباره شباهت فیلم تازهاش با کارهای قبلی میگوید: «این که با فیلمهای خودم متفاوت است یا نه، باید بگویم منطقی نیست که بخواهم فیلم تکراری بسازم اما معنایش هم این نیست که هر فیلم نقطه مقابل فیلم قبلی باشد. میتوانم اینطور بگویم که «شعلهور» هم به فیلمهای قبلیام شبیه است و هم نیست!»
«حمید نعمتالله» برای فیلمبرداری فیلم جدیدش مدتی را در سیستان و بلوچستان گذراند و فیلمبرداری فیلم را در این استان محروم انجام داد. او درباره فضایی که در «شعلهور» ترسیم کرده، میگوید: «فضایی که اغلب ما از خطه سیستان و بلوچستان در ذهن داریم، تصویر عمومی کم و بیش درستی است. با تجسم این تصویر، فضای فیلم تا حدودی دستتان میآید و میماند آدمهای فیلم؛ فیلم درباره کسی است که حسادت میورزد». او طبق معمول قبل از دیده شدن فیلمش درباره آن توضیح نمیدهد، اما درباره پیشبینیاش میگوید: «امیدوارم بیش از فیلم من و بیش از جشنواره، اتفاقهای خوبی برای ملت ایران رخ دهد». و بعد درباره این اتفاقها توضیح میدهد؛ «حداقل میشود کاری کرد هوا کمی تمیزتر باشد اگر نمیشود جلوی زلزله را گرفت. لابد میشود شرایط زندگی مردم بهتر شود، وقتی کشور ثروتمندی هستیم...»
امین حیایی، زهرا خوشکام، بهمن پرورش، فرید قبادی، دارا حیایی، مژگان صابری، پانتهآ مهدی نیا بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
فیلمنامه «شعلهور» به طور مشترک توسط هادی مقدم دوست و حمید نعمت الله به نگارش درآمده است و مضمونی اجتماعی دارد. این فیلم زندگی مردی را روایت میکند که احساس میکند عددی نشده است و این احساس او و همه زندگیاش را تحت تأثیر قرار میدهد
عوامل فیلم سینمایی «شعله ور» عبارتند از نویسنده: حمید نعمتالله، هادی مقدم دوست، مدیر فیلمبرداری: روزبه رایگا، صدابردار: علی عدالت دوست، طراح گریم: مهرداد میرکیانی، طراح صحنه و لباس: محمدرضا شجاعی، مدیر تولید: فرشید رئوفی، تدوینگر: مهدی سعدی، دستیار اول کارگردان: سعید بیات، برنامهریز: داوود باقری، عکاس: امیرحسین شجاعی، مشاور رسانهای: ملیکا مومنی راد و راضیه جباری، مجری طرح: موسسه فرهنگی هنری وصف صبا.
پرویز شیخطادی که در جشنواره سی و دوم با فیلم تحسین برانگیز «روزهای زندگی» سیمرغ بهترین فیلم جشنواره و بهترین کاگردانی و چندین سیمرغ دیگر را از آن خود کرده بود امسال با فیلم «امپراطور جهنم» در جشنواره حضوریافته و امید آن می رود که بار دیگر بتواند اثری فاخر و ماندگار خلق کند.
بهروز شعیبی که از جوان های عرصه فیلم سازی کشور محسوب می شود اما با فیلم ها و سریال های کم نظیری که ساخته به یکی از کاگردانان و بازیگران محبوب کشور تبدیل شود و فیلم «دهلیز» را در کارنامه خود دارد امسال با فیلم دارکوب در جشنوراه فجر حضور خواهد داشت.
محمد علی باشه آهنگر که بیشتر با فیلم «ملکه» می شناسیمش امسال هم با فیلم «سرو زیر آب» در ژآنر دفاع مقدس در جشنواره فیلم فجر حضور یافته است.
اما یکی از نکات جالب توجه و شاید تامل برانگیز جشنواره قرعه کشی آن بود و اینکه محمدحسین میثاقی مجری فوتبالی صداوسیما اجرای آن را برعهده داشت. این موضوع هر چند نکات مثبتی را میتواند به همراه داشته باشد اما جای این سوال مطرح است که از میان مجریان متعدد حوزه سینما چرا مسئولان جشنواره فجر یک مجری فوتبالی که تخصصی هم در حوزه سینما ندارد را برای اجرا انتخاب کرده اند؟
بهر حال مراسم قرعه کشی فوتبالی جشنواره فیلم فجر انجام شد و برنامه اکران فیلم ها مشخص شد که درادامه ملاحظه خواهید کرد.
جمعه ۱۳ بهمن ساعت ۱۴ فیلم سینمایی: «کامیون» به کارگردانی کامبوزیا پرتویی
جمعه ۱۳ بهمن ساعت ۱۷ فیلم سینمایی: «جاده قدیم» به کارگردانی منیژه حکمت
جمعه ۱۳ بهمن ساعت ۲۰ فیلم سینمایی: «فیلشاه» به کارگردانی هادی محمدیان
شنبه ۱۴ بهمن ساعت ۱۴ فیلم سینمایی: «شعله ور» به کارگردانی حمید نعمت الله
شنبه ۱۴ بهمن ساعت ۱۷ فیلم سینمایی: «بمب» به کارگردانی پیمان معادی
شنبه ۱۴ بهمن ساعت ۲۰ فیلم سینمایی: بسته فیلم های کوتاه
یکشنبه ۱۵ بهمن ساعت ۱۴ فیلم سینمایی: «چهارراه استانبول» به کارگردانی مصطفی کیایی
یکشنبه ۱۵ بهمن ساعت ۱۷ فیلم سینمایی: «بانو قدس ایران» به کارگردانی مصطفی رزاق کریمی
یکشنبه ۱۵ بهمن ساعت ۲۰ فیلم سینمایی: «لاتاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان
دوشنبه ۱۶ بهمن ساعت ۱۴ فیلم سینمایی: «امیر» به کارگردانی نیما اقلیما
دوشنبه ۱۶ بهمن ساعت ۱۷ فیلم سینمایی: «خجالت نکش» به کارگردانی رضا مقصودی
دوشنبه ۱۶ بهمن ساعت ۲۰ فیلم سینمایی: «به وقت شام» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا
سه شنبه ۱۷ بهمن ساعت ۱۴ فیلم سینمایی: «مغزهای کوچک زنگ زده» به کارگردانی هومن سیدی
سه شنبه ۱۷ بهمن ساعت ۱۷ فیلم سینمایی: «امپراطور جهنم» ساخته پرویز شیخ طادی
سه شنبه ۱۷ بهمن ساعت ۲۰ فیلم سینمایی: «عرق سرد» به کارگردانی سهیل بیرقی
چهارشنبه ۱۸ بهمن ساعت ۱۴ فیلم سینمایی: «سرو زیر آب» به کارگردانی محمدعلی باشه آهنگر
چهارشنبه ۱۸ بهمن ساعت ۱۷ فیلم سینمایی: «تنگه ابوقریب» به کارگردانی بهرام توکلی
چهارشنبه ۱۸ بهمن ساعت ۲۰ فیلم سینمایی: «اتاق تاریک» به کارگردانی روح الله حجازی
پنجشنبه ۱۹ بهمن ساعت ۱۴ فیلم سینمایی: «جشن دلتنگی» به کارگردانی پوریا آذربایجانی
پنجشنبه ۱۹ بهمن ساعت ۱۷ فیلم سینمایی: «هایلایت» به کارگردانی اصغر نعیمی
پنجشنبه ۱۹ بهمن ساعت ۲۰ فیلم سینمایی: «ماهورا» به کارگردانی حمید زرگرنژاد
جمعه ۲۰ بهمن ساعت ۱۴ فیلم سینمایی: «مصادره» به کارگردانی مهران احمدی
جمعه ۲۰ بهمن ساعت ۱۷ فیلم سینمایی: «سوتفاهم» به کارگردانی احمدرضا معتمدی
جمعه ۲۰ بهمن ساعت ۲۰ فیلم سینمایی: «دارکوب» به کارگردانی بهروز شعیبی
شنبه ۲۱ بهمن ساعت ۱۴ فیلم سینمایی: «کار کثیف» به کارگردانی خسرو معصومی.
شنبه ۲۱ بهمن ساعت ۱۷ فیلم سینمایی: «زنانی با گوشواره های باروتی» به کارگردانی رضا فرهمند
طبق جدول اعلام شده، نمایش فیلم های جشنواره فیلم فجر از جمعه ۱۳ بهمن ساعت ۱۴ در پردیس ملت آغاز می شود و شنبه ۲۱ بهمن ساعت ۱۷ آخرین سانس نمایش فیلم خواهد بود.
طبق این جدول در هر روز سه سانس ساعت ۱۴، ۱۷ و ۲۰ به نمایش فیلم ها اختصاص یافته است.