سرویس سیاست حلقه وصل - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه ویژههای حلقه وصل نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای حلقه وصل» همراه شوید.
********
** زیباکلام: با روحانی به عقب برگشتیم
«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت:«به نظر میرسد از بسیاری جهات امروز ایران 1400 خیلی هم بیشباهت به خرداد 1376 نیست. امروز هم در ایران بخش قابل توجهی از دانشجویان، تحصیلکردگان و نویسندگان از وضع موجود سرخورده هستند، مثل همین داستان در دوم خرداد 76 بود که بسیاری از روشنفکران، فعالان بخش خصوصی، فارغالتحصیلان دانشگاهها و این قبیل اقشار و لایههای اجتماعی به علاوه اقلیتها از وضع موجود راضی نبودند».
زیباکلام در ادامه نوشت:«در سال 76 از نظر اقتصادی پیشرفتی وجود نداشت، امروز هم به لحاظ اقتصادی پیشرفتی وجود ندارد، در سال 76 شکافهای اقتصادی مانند امروز وجود داشت... متاسفانه ما، در بعضی موارد درجا زده و به تعبیری به عقب هم رفتهایم».
یکی از شعارهای اصلی حامیان روحانی در سال 96 این بود که «با انتخاب مجدد روحانی، به عقب برنمی گردیم». حالا یکی از طرفداران پرو پاقرص دولت که خود جزو بانیان اصلی وضع موجود است، زبان به گلایه گشوده و تاکید دارد که به عقب برگشته ایم.
جماعتی که سال 92 با ساخت یک دوگانه جعلی می گفت «هم چرخ سانتریفیوژها باید بچرخد و هم چرخ کارخانه ها» و در سال 96 نیز با هیاهو و شلوغ بازی مدعی شد که اگر رقبای روحانی پیروز شوند، «در پیاده روها دیوار می کشند» و خفقان کشور را فرا خواهد گرفت، حالا تاکید دارد که وضع خیلی خراب است و مردم ناراضی هستند.
امثال آقای زیباکلام اصلا نمی توانند در جایگاه شاکی و منتقد بنشینند. اتفاقا وی و همفکران او در دولت باید در جایگاه پاسخگو نشسته و توضیح دهند که چرا در این 8 سال خسارت های متعدد به کشور و مردم وارد کردند.
زیباکلام همان شخصی است که در مقطعی که دولت اوباما بر سر کار بود، تاکید کرد که «مردم آمریکا نمی گذارند که رئیس جمهور بعدی این کشور برجام را تحت الشعاع قرار دهد»! این در حالی است که اتفاقا ترامپ از برجام خارج شد و همانند اوباما بارها توافق هسته ای را لگدمال کرد.
واقعیت این است که مردم از وضع موجود گلایه مند هستند و علت اصلی آن این است که «دولتِ اصلاح طلبان» که همان اعضای ارشد ستادهای موسوی و کروبی در سال 88 هستند، در این 8 سال هیچ طرح و برنامه ای برای اداره کشور نداشتند و امور را رها کردند.
نشان به آن نشان که علیرغم وعده و وعیدهای فراوان، حتی یک واحد مسکن اجتماعی برای مردم ساخته نشد. «دولتِ اصلاح طلبان» حتی توانایی مدیریت بازار مرغ و تخم مرغ را هم نداشت. بازار بورس، بازار خودرو، دلار، روغن خوراکی، اجاره بهای مسکن، بازار لوازم خانگی و....را هم به این لیست اضافه کنید.
** رئیسی می خواهد از راه میانبر به قدرت برسد
روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت:«سیدابراهیم رییسی مجدد و نه به طرز شگفت شبیه 4 سال پیش قدم در این وادی گذاشته و نشان میدهد همانطورکه پس از ثبتنام در ظهر روز آخر خود را مستقل و نه رقیب جناحهای سیاسی که رقیب فساد و ناکارآمدی قلمداد نمود به هیچ اصولی به جز پیروزی در رسیدن به قدرت باور ندارد؛ چراکه چند سال سکانداری قوه قضاییه و عملکرد بهنسبت مقبول در این مدت، پل پرتابی برای رسیدن به پاستور بر شانه راست او قرار داده است و با این پشتوانه اسب خود را برای نشستن بر کرسی ریاست بر «پاستور» زین کرده است».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«لاریجانی و رییسی از جمله کاندیداهایی هستند که با استفاده از نامزدهای پوششی و نامزد جریان موتلفه و پایداری، مترصد و درصددند تا از راههای میانبر به قدرت برسند. این میانبرها که به روایت کمال تبریزی در فیلم «مارمولک» برای رسیدن به خدا راه میانبر زیاد است، چه به مقصد پاستور برسند و چه نرسند دارای دو مولفه و آیتم هستند؛ اول، دستیابی زودهنگام به قدرت و افزایش تصاعدی اعتبار نزد قاطبه مردم و دوم، رسیدن به این اعتبار که به بیاعتباری رقیب هم میانجامد».
اصلاح طلبان از محبوبیت آقای رئیسی عصبانی و پریشان هستند. برای همین با نیش و کنایه اینگونه وانمود می کنند که وی در صدد است که از راه میانبر به قدرت برسد.
این در حالی است که آقای رئیسی در قوه قضاییه اقدامات بسیار قابل توجهی انجام داده است. به عنوان یک نمونه در اواخر سال گذشته پلمب کارخانه قند یاسوج شکست و حدود هزار کارگر به سر کار بازگشتند. در سالهای اخیر و با آغاز دوره تحول در دستگاه قضایی، اقدامات بسیار ارزندهای برای احیای واحدهای تولیدی توسط قوه قضاییه در استانهای مختلف کشور صورت گرفته است و هزاران کارگر به سر کار بازگشته اند. براساس مستندات موجود، قوه قضاییه در 2 سال گذشته 2000 واحد تولیدی را احیاء کرده است.
یک نمونه دیگر، رسیدگی به پرونده اقتصادی دانه درشت ها و مفسدان کلان اقتصادی- آن هم بدون هیچ خط قرمزی- بوده است، به گونه ای که در این مسیر، تخلفات مسئولان قوه قضاییه نیز به صورت ویژه و بدون اغماض رسیدگی شد.
حجم بالای عفو و تخفیف مجازات زندانیان نیز از جمله اقدامات بسیار مهم قوه قضاییه در سالیان اخیر بوده است.
سفرهای استانی و بازدیدهای میدانی و گفت و گوی رودر رو با مردم نیز از جمله اقدامات تحسین برانگیز حجت الاسلام رئیسی در سالهای اخیر بوده است.
طیفی که با «تَکرار می کنم» امثال نجفی و پروانه سلحشوری و آخوندی و زنگنه و نعمت زاده را بر سر کار آورد و قیمت دلار را تا آستانه 32 هزارتومان افزایش داد و سفره مردم را کوچک کرد، حالا در زنگ حساب بجای ارائه کارنامه، به فرافکنی و داستان سرایی مشغول است.
**راه حل پرونده هسته ای، مذاکره مستقیم ایران و آمریکاست
روزنامه ابتکار در مطلبی با عنوان «اعتماد؛ گوهر مفقود در وین» نوشت:«بحران اعتماد همچنان گره اصلی گفتوگوها در وین است. به رغم ابراز خوشبینیها درباره نتایج چهار دوره گفتوگوها برای احیای برجام و در آستانه شروع دور پنجم آن، پیامهای دلگرم کنندهای از سوی دو طرف اصلی گفتوگوها؛ یعنی واشنگتن و تهران به گوش نمیرسد. گویی روند بار دیگر به مناقشه اول تو بعد من، بازگشت کرده است».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«واقعیت این است که به رغم همه خوشبینی ها درباره فرایند گفت وگوهای سریالی در وین...به نظر میرسد فاصله تا توافق به اندازه بیاعتمادی نهادینه شده میان ایران و امریکاست. خاصه آنکه سیاست های خصمانه دولت پیشین امریکا علیه برجام و به تبع آن نظام سیاسی ایران بر بلندی آن افزوده است. مهم تر اینکه اگر قرار بر نزدیک شدن مواضع تهران و واشنگتن به نقطه توافق بود، حالا باید در پنجمین دور از گفت وگوها در وین، شاهد دیدار مستقیم گفت و گو کنندگان دو کشور دور یک میز بودیم. اگرچه وقوع چنین اتفاقی در آینده بعید نیست اما لازمه آن عبور تهران و واشنگتن از دیوار بی اعتمادی است».
اصلاح طلبان مدعی هستند که اگر دیدار و گفت و گوی مستقیم ایران و آمریکا رقم بخورد، گره برجام باز خواهد شد.
این ادعا در حالی است که در سالهای گذشته وزرای خارجه ایران و آمریکا به دفعات با یکدیگر دیدار کرده و قدم زدند و روسای جمهور دو کشور تلفنی گفت و گو کردند، ولی علیرغم اینکه مقامات وزارت خارجه تاکید کردند که «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است» و «آمریکا قول داده است» و...در نهایت طرف امریکایی به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نکرد.
مشکل ما با آمریکا، دیدار مستقیم و رودر رو نیست، بلکه مشکل این است که نقاط قوت و مولفه های قدرت ساز ما، از نظر دولت آمریکا، مواردی تنش زا است که باید برچیده شود. دانش هسته ای، توانایی نظامی، قدرت منطقه ای، شرکت های دانش بنیان، بومی سازی تکنولوژی های روز دنیا از مواردی است که دولت زورگو و غارتگر آمریکا با آن مشکل دارد و این مشکلات با دیدار مستقیم قابل حل نیست.
علیرغم خسارت محض برجام، طیف اصلاح طلب همچنان چشم امید به کاخ سفید دوخته اند و اینگونه القاء می کنند که اگر با آمریکا به تفاهم برسیم، فتح الفتوحی عظیم رخ داده و همه مشکلات کشور رفع می شود.