سرویس معرفی: این روزها در بین خبرهای مختلفی که از سرتاسر جهان منعکس میشود، نقطه تاریکی وجود دارد درباره مسائل کشور میانمار و منطقه روهینگیا. منطقهای که مسلمانان آن به دست نظامیان و گروههای افراطی میانمار مورد هجوم، قتل و کشتار قرار گرفتهاند و خانههایشان به آتش کشیده شده و اموال آنها به غارت میرود.
در سکوت مجامع بینالمللی و حامیان به اصطلاح حقوق بشری هر روز مسلمانان میانماری مورد کشتار قرار میگیرند و این کشتارها توسط بودائیان افراطی و نظامیان انجام میشود. حقیقتا یک هولوکاست در این منطقه در حال رخ دادن است و زن، کودک، پیر و جوان در حال جان دادن هستند و این نکتهای است که سازمانهای بین المللی باید با حضور جدی خود مانع کشتار مسلمانان میانماری شوند، زیرا وظیفه ذاتی این سازمانها از جمله سازمان ملل متحد و کمیسیون حقوق بشر این سازمان حمایت از بشریت و محکومیت و مانع شدن در برابر جنایات علیه انسانیت میباشد.
در میان تمام این غفلتهای جامعه جهانی اما مردم و هنرمندان ایران اسلامی ساکت ننشسته و همواره صدای مظلومان جهان بودهاند. این روزها نمایشگاه عکس «مرز تنهایی» با موضوع «آوارگان میانمار در مرز بنگلادش» در حوزه هنری در حال برگزاری است.
احسان باقری، رییس خانه عکاسان ایران که بانی برگزاری نمایشگاه از سوی حوزه هنری است در توضیح این نمایشگاه میگوید: بیش از یک ماه پیش مذاکرات خود را برای جمعآوری عکسهای هنری از بنگلادش با عکاسان این کشور آغاز کردیم. متاسفانه از فضای داخل میانمار هیچ عکسی موجود نبود. اما طی مذاکره با عکاسان حاضر در بنگلادش با دو تن از آنها به توافق رسیدیم که از بنگلادش و مهاجران میانماری که به آنجا آمدهاند عکس تهیه کرده و برای ما ارسال کنند
رییس خانه عکاسان ایران به پیگیریهای خود برای حضور عکاسان این مجموعه در ایران اشاره میکند و ادامه میدهد: در نظر داشتیم تا هر دو عکاس این نمایشگاه به ایران بیایند. اما تنها توانستیم در پی رایزنیهای خود با سازمان فرهنگ و ارتباطات امکان سفر «نور عالم» را به ایران فراهم کنیم.
باقری به سانسور رسانههای بینالمللی هم کنایه میزند و توضیح میدهد: بسیاری از رسانههای خبری فاجعه میانمار را پوشش ندادند. اما آنهایی هم که خبرهایی کوتاه و نامفهوم از آن منتشر کردند با سیاستهای خاص و به نوعی عدم انتشار حقایق روبرو بود. به عنوان مثال تصاویری که از مردم زجر دیده میانمار که از سرزمینهای مادری خود در حال فرار بودند منتشر شد بیشتر شبیه به کوچ عادی و متداول از آنها بود. نه فرار به دلیل ظلم و کشتار آنها که با اهداف سیاسی خاصی دنبال میشود
نور عالم، عکاس بنگلادشی نمایشگاه عکس «مرز تنهایی» است که رسالت خود را اینگونه تشریح میکند: من و دوربینم تنها کاری که میتوانیم برای این مردم انجام دهیم رساندن صدای نالههای کمکخواهیشان به جهانیان است. چرا که اجازه چنین اتفاقی را به صورت واضح نمیدهند. بیایید دور هم جمع شویم و یکصدا به همه دنیا فریادهای مردم مظلوم میانمار را برسانیم.
علاقهمندان برای بازدید از نمایشگاه عکس «مرز تنهایی» میتوانند به گالری شماره یک خانه عکاسان ایران به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ، حوزه هنری مراجعه کنند.