
سرویس معرفی:مهدی رشیدزاده مسئول ستاد تشیع شهید مدافع حرم، شهید محسن حججی در نجف آباد اصفهان است، چند روز پیش و پس از برگزاری مراسم با شکوه تشییع پیکر این شهید عزیز گفتگویی داشتیم با این فعال فرهنگی که متن آن را در ادامه خواهید خواند.
رشید زاده در ابتدا با اشاره به تشکیل ستاد تششیع شهید حججی گفت: هنوز بحث آوردن پیکر شهید حججی مطرح نشده بود، منتهی مسئولین شهرستان این را پیشبینی میکردند که اگر بخواهد این اتفاق بیفتد، ما با یک حادثه بزرگی مواجه میشویم. به همین خاطر یک ستاد تشیع تشکیل شد. تمام مسئولین استان از امام جمعه تا فرمانده لشکر، شهردار و فرماندار مسئولین اصلی این ستاد بودند. بعد 12 کمیته با مسئولیتهایی از قبل بهداشت و درمان، امنیت و انتظامی، رسانه، پشتیبانی، فضاسازی تبلیغاتی، تشیع و تدفین، کمیته مردمی، کمیته موکبها و... تشکیل شد. هر کدام از این کمیتهها وظایف مشخص داشتند. مسئولین ادارت و مردم به صورت خودجوش عضو هر یک از کمیتهها شدند و مسئولیت گرفتند. جبهه فرهنگی هم در موضوعات مختلفی با این دوستان مشارکت داشت و ما واقعا در تشیع پیکر شهید حججی یک جبههسازی واقعی را دیدیم. سازمانها یک طرف، مجموعههایی با تفکرات مختلف هم حضور داشتند. همه آمدند و در عمل یک جبهه شدند تا این کار صورت گرفت.
وی با بیان اینکه بعد از تغییر چندباره زمان تشییع شهید حججی و اعلام ناگهانی آن در دهه اول محرم و همزمانی آن با هفته دفاع مقدس با بحران زمان و مدیریت برنامه ها مواجه شدیم گفت: محرم شد و ما بحث دفاع مقدس و دهه محرم را داشتیم که ناگهان خبر آمد که جسد یکشنبه یا دوشنبه وارد کشور میشود و چهارشنبه در تهران و پنجشنبه هم در نجفآباد تشیع خواهد شد. ما واقعا با یک بحرانی مواجه شدیم. چون فکر میکردیم بعد از وقفهای که ایجاد شده، شاید یک ماه دیگر این قصه اتفاق بیفتد. چون خیلی ناگهانی این خبر آمد، ما با این بحران مواجه شدیم. از طرفی هم یکسری تغییرات هم اتفاق افتاده بود. مثلا در کمیته اسکانمان ظرفیت دانشگاهها و مدارس را در نظر گرفته بودیم که با شروع شدن مدارس و باز شدن دانشگاهها همه اینها اشغال شده بود و ما راهی نداشتیم باید میرفتیم یک فکر جدیدی میکردیم. از طرف دیگر با شروع محرم و عزاداری هيئتها و حسینیهها هم درگیر شدند. خیلی از ظرفیتهایمان اشغال شد. تقریبا در یک کار دو سه روزه شبانه روزی، همه سازمانها، مجموعههای خودجوش مردمی، اشخاص، خیرین پای کار آمدند و الحمدالله آن چیزی که باید اتفاق میافتد و وظیفهمان بود با عنایت حق تعالی انجام شد.
مسئول ستاد تشییع شهید حججی خاطر نشان کرد: اطلاعرسانی کرده بودیم که برنامه رسما از ساعت ۸ صبح شروع خواهد شد و تا ساعت ۹ سخنرانی سردار سلامی خواهیم داشت و مداحی مداحان هم در این یک ساعت صورت میگیرد و ساعت ۹ پیکر شهید را به سمت محل دفن حرکت میدهیم. پیشبینی کرده بودیم که از شروع حرکت پیکر که ساعت 9 است تا رسیدن پیکر به محل تدفین دوساعت نیم طول بکشد؛ یعنی پیکر شهید حججی ساعت 11:30 به محل تدفین برسد. آنجا هم نماز میت اقامه و بعد از نماز میت هم پیکر را به محل دفن راهنمایی میکنند و دفن هم انجام شود و بعد هم نماز جماعت ظهر و عصر اقامه شود. یک مراسم خاصی ویژه برای دفن شهید حججی هم پیشبینی شده بود و نهایتا بعد از دفن هم قرار بود بقیه برنامهها دنبال میشود. این برنامه پیشبینی شده ما بود.
رشید زاده افزود: مردم حدودا از ساعت ۶:۳۰ صبح در محل میدان بسیج تجمع کردند و همین طور هم لحظه به لحظه به جمعیت افزوده میشد. ما ساعت ۸ مراسم را رسما با قرائت قرآن و سرود جمهوری اسلامی شروع کردیم. عموم مردم از خود شهرستان نجفآباد و اطراف و از سراسر کشور آمده بودند. سردار سلامی صحبتهای خیلی جامع و کاملی داشتند. آقای نظاماسلامی هم مجری برنامه بودند. مهدی نریمانی که بعد از سخنرانی سردار سلامی مداحی کردند. بعد از این برنامهها ما تقریبا با نیم ساعت تاخیر و حدود ساعت ۹:۳۰ پیکر شهید را به سمت گلستان شهدای نجفآباد حرکت دادیم. از میدان بسیج تا محل گلستان شهدا یک مسیر حدودا سهونیم کیلومتری داشتیم. یک ماشین مخصوصی برای حمل پیکر شهید تدارک دیده شده بود و در تمام مسیر هم صوت پیشبینی کرده بودیم. چند تا ماشین بود که مداحان مداحی میکردند و پیکر شهید هم با ماشین حمل میشد و جمعیت خیلی زیادی بهصورت خیلی فشرده دور تا دور ماشین را تا شعاع چند ده متری گرفته بودند.
وی گفت: حدود 300 خبرنگار، عکاس، فیلمبردار از خبرگزاریها و رسانههای مختلف و اشخاص حقیقی از ما برای پوشش این رویداد مجوز گرفته بودند و کمیته رسانه ما برای اینها کارت صادر کرده بود. ما یک تقسیمبندی را از نظر امنیتی انجام داده بودیم و گفته بودیم که از نظر امنیت چه تعداد میتوانند در محل دفن حضور پیدا کنند. پخش مستقیم مراسم نیز از چند شبکه سراسری انجام شد. شبکه قرآن، افق، شبکه اصفهان و شبکه خبر مراسم را پخش مستقیم کردند.
رشید زاده خاطر نشان کرد:برآورد اکثر مسئولین از جمیعت حدود 500 هزار نفر بود. ماشین حامل پیکر شهید حججی حدود ساعت ۱۱:۳۰؛ یعنی تقریبا همانگونه که پیشبینی شده بود به محل دفن رسید. بلافاصله نماز این شهید توسط امام جماعت نجفآباد، حاج آقای حسناتی اقامه شد.
رشید زاده در خصوص محل دفن شهید حججی نیز اینگونه توضیح داد: در نجفآباد یک یادمانی به نام یادمان سرداران شهید وجود دارد. این یادمان موزه مانند است و یک طراحی اسلامی و حماسی دارد و بعد از شهادت شهید کاظمی ساخته شده است. در یادمان سرداران شهید بیشتر روایتگری و دعا و مراسم گرفته میشد. با هماهنگی خانواده شهید حججی مسئولین تشخیص دادند که محل دفن در همین یادمان باشد. خانواده شهید حججی اول رضایت نمیدادند و میگفتند که شهید حججی باید مثل بقیه شهدا دفن شود و ما حاضر نیستیم تفاوتی قائل شوید. مسئولین توجیحشان کردند که خداوند در شهید حججی ویژگیهای را قرار داده است که دست ما نیست و مربوط به همه کشور و جهان اسلام است تا خانواده شهید حججی پذیرفتند که ایشان ویژه دفن شوند. الحمدالله این اتفاق هم افتاد و دوستانی که مسئولیت دفن شهید را داشتند، به محل یادمان آمدند و با یکسری تزئینات خاص نمادی از حرم حضرت زینب(س) را آنجا ساختند. حضور خانواده شهدای مدافع حرم، مادر شهید زینالدین، همسر شهید کاوه، دختر شهید کاوه و یکسری شهدای دیگر مراسم را ویژهتر کرده بود. بلافاصله بعد از دفن پیکر شهید حججی نماز ظهر و عصر همانجا اقامه شد و این برنامه تشیع به این شکل بسته شد.
وی گفت: صبح بعد از تشییع در حسینیه حضرت زهرا(س) که بزرگترین حسینیه شهر نجفآباد است، مراسم ختم روز اول شهید برگزار شد. روز سوم مراسم شهید هم صبح روز تاسوعا برگزار شد.