
به گزارش حلقه وصل، آیتالله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در برنامه شب گذشته (دوشنبه 7 شهریور ماه) «جهان آرا» به موضوع «حوزه انقلابی» پرداخت. وی از اعضای هیأت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو مجلس خبرگان رهبری و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) رئیس دانشکده اصول الدین است در این برنامه از علل نفوذ و رصد حوزه علمیه قم از سوی دشمن اشاره کرد.
*حوزه علمیه قم منشأ تحولات قرن اخیر در جهان است
آیتالله اراکی با بیان اینکه منشأ تحولات اخیر در جهان حوزه علمیه خصوصاً حوزه علمیه قم بوده است، ابراز داشت: بنابراین هدف حملات حوزه علمیه قم است، این حوزه علمیه بود که خاستگاه و زمینهساز انقلاب اسلامی بود، لذا حمله دشمن به هویت اسلامی، ارزشهای ما، ثروت و توان انسانی ما است و حوزه علمیه در صدر این تهاجم است.
وی افزود: امروز بحث علمی تنها نیست، بحث رهبری نوین تحولات جهانی است و از آنجایی که حوزه علمیه قم تنها تعلق به نظام ندارد و محدود به جهان اسلام نیست، بلکه در حد جهانی تأثیرگذار است، باید در این حد خود را ارتقا بدهد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: حوزه علمیه باید در ابعاد مختلف فکری، اندیشهای، رفتاری و عملیاتی بتواند متناسب با این جایگاه خود را ارتقا دهد، به همین منظور در عرصه جهانی پرسشهایی در اذهان عامه مردم به وجود آمده است که این اسلامی که حوزه علمیه قم به جهان عرضه می کند، چه اسلامی است؟ این اسلام چه تفاوتی با اسلام القاعده و طالبان دارد؟ در واقع جهان تشنه شنیدن پیام اسلام ناب محمدی(ص) است.
*2 جریان رایج در حوزه علمیه قبل از انقلاب/ ازدیاد کرسیهای اندیشهای درباره انقلاب اسلامی در غرب
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه تلاش کردند سلطنت الهی و پادشاه خدایی را که همان ولایت او در امر حکومت است، به جهان بشناسند، به دیدگاه رایج حوزههای علمیه در قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: در حوزه دو جریان متقابل وجود دارد، یک دیدگاه سیاست را از دین جدا میداند و معتقد است دین یک اثر باستانی است این یک دید قشری و سطحی است، امام این دیدگاه را منزوی کرد.
آیتاالله اراکی در ادامه سخنانش به تشکیل کرسیهای اندیشهای پیرامون ابعاد مختلف انقلاب اسلامی در کشورهای غربی اشاره کرد و بیان داشت: امروز تحقیقاتی که در دانشگاههای رژیم صهیونیستی، انگلیس و سایر کشورها راجع به اسلام و انقلاب اسلامی میشود چند برابر دانشگاههای کشور ما است، بر این اساس از دیدگاه آنها حوزهههای علمیه یک خطر بالفعل و جدی است.
*دستگاههای اطلاعاتی غرب تکتک طلاب فعال حوزه علمیه را رصد میکنند
وی با بیان اینکه دستگاههای اطلاعاتی غرب تک تک طلاب فعال حوزه علمیه را رصد میکنند، ادامه داد: این دستگاهها با واسطه با شخصیتها ارتباط برقرار میکنند، همچنین امروز گاهی از ترور شخصیتی برای حمله به علمای بزرگ استفاده میشود، از سوی دیگر شخصیتهای ضعیف و قشرینگر را برجسته میکنند.
رئیس دانشکده اصول الدین با اشاره به اینکه غیر از حوزه غیر انقلابی حوزه ضد انقلاب هم همیشه داشتهایم که شخصیتهای انقلاب را با تهمت کنار میزدند، خاطرنشان کرد: دستهایی در کار است که قشر عوامزده در حوزه را دوباره به متن حوزه بازگرداند. گاهی در ظاهر عوامزدگی است، ولی در اصل عوامفریبی است.
وی افزود: آنچه که حکومت امیرالمؤمنین(ع) را با چالش جدی مواجه کرد، دولت معاویه نبود، بلکه خوارجی بودند که اظهار تدین میکردند، بنابراین آنچه که میتواند دین را دچار چالش کند چیزی از درون خود دین است. قرآن بشارت داده که علمای امت از این خطر همواره پیشگیری خواهند کرد لکن باید هوشیار بود.
*تلاش سرویسهای جاسوسی دشمن برای مرجعتراشی در حوزه
آیتالله اراکی با هشدار اینکه سرویسهای جاسوسی دشمن از طریق پشتیبانی مالی و سیاسی میخواهند برای آینده حوزه مرجع تراشی کنند، ابراز داشت: خاندانهای دینی و بیوت مراجع ما مورد رصد دشمن هستند. بیوت علما باید هوشیار باشند که الحمدلله هوشیار هستند که نادانسته آلت دست دشمن نشوند.
وی در رابطه با نحوه فعالیت حوزه انقلابی گفت: دو مرحله برای پاسخگویی به نیازهای نظام وجود دارد، یکی تولید این پاسخهای علمی است و دیگری ارتباط دولت با حوزه و عملی کردن این طرحهاست. رابطه و تعامل دولت با حوزهها در این موارد بسیار ضعیف است، به طور مثال ما فقه بانک، فقه عمران و شهرسازی را بررسی کردهایم. اگر دستگاههای اجرایی شجاعت به خرج بدهند میتوانیم یک شهر نمونه بسازیم که مطابق سبک زندگی اسلامی باشد.
عضو هیأت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: شاید نتوان گفت همه بدنه حوزه برای پاسخگویی به پرسشهای نظام فعال شده است، ولی یک جریان قوی در حوزه این مسائل را به طور جدی پیگیری میکند.