
حلقه وصل: تلویزیون اینترنتی نصر یا همان نصر تیوی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ و همزمان با روز شهادت حضرت فاطمه(س) با شعار «برای آنان که تشنهی حقیقتاند»، به عنوان یک مجموعه غیردولتی و فارغ از نظارتهای صداوسیما آغاز به کار کرد. این تلویزیون قرار بود و هست که به پوشش تحولات کشورهای منطقه با محوریت بیداری اسلامی بپردازد و خود را رسانهای منصف، حقیقتبین و حقیقتگو در پوشش رویدادهای منطقه میداند.
* برای بیداری
در چند سال گذشته تمرکز اصلی نصر تیوی بر روی پوشش روشنگرانه اعتراضات مردمی در کشورهایی همچون تونس، لیبی، یمن، مصر و بحرین بود و در راستای مقابله با جریان اصلی رسانهای که واقعیت این اعتراضات مردمی را تحریف و وارونه جلوه میدانند، قرار داده بود و امروز سیاست توجه ویژه به «جریان مقاومت» را برای خود تعریف کرده است. سایت نصر تیوی در دو نسخه سایت انگلیسی و فارسی در دسترس است. برنامههای این تلویزیون اینترنتی هم به دو دسته آفلاین و آنلاین تقسیم میشود. برنامههای آنلاین نصر هر روز از ساعت شش بعدازظهر آغاز میشود و تا ۹ شب ادامه دارد و بعد از آن تکرار میشود. باقی برنامهها هم بهصورت آفلاین بر روی سایت نصر تیوی به آدرس nasrtv.com موجود است.
کار در حوزه بیداری اسلامی از اولین فعالیتهای نصر تیوی بود و این تلویزیون اینترنتی در این راستا محصولاتی را به زبانهای مختلف از قبیل انگلیسی، عبری، عربی، ترکی، اردو و فارسی تولید میکند و امروز موضوعات را با نگاه ویژه به مقاومت اسلامی به مسائل اجتماعی و... هم گسترش داده است.
* جورِ ارشاد
آنگونه در سایت نصر تیوی آمده این تلویزیون اینترنتی به اراده جمعی از جوانان انقلابی که در بین آنها محوریت با میثم محمدحسنی بود، تاسیس شد. میثم محمدحسنی، فعال فرهنگی و گرافیست است که بیشتر با سایت «دوئل» شناخته شد. سایت دوئل، طرحهای گرافیکی با موضوعات انقلاب اسلامی و اهلبیت(ع) تولید میکرد. دوئل از زمانی زیاد شناخته شد که طرحهای گرافیکی این سایت، محوریت خود را به وقایع فتنه ۸۸ اختصاص داد و این تغییر رویه در برهه زمانی ۸۸ سبب شناخته شدن بیشتر میثم محمدحسنی هم شد.
میثم محمدحسنی در مورد انگیزه راهاندازی نصر تیوی میگوید: سال ۱۳۹۰ «مسئله بیداری اسلامی به اوج خودش رسیده بود و پوشش ضعیف صداوسیما و از آن طرف زیرکی رسانههای خارجی در یکسویهنگری به بیداری اسلامی باعث شد دوستان تدبیری اتخاذ کنند تا بخشی از بار رسانهای این حرکت جهانی را به عهده بگیریم و همین شد که سراغ تلویزیون اینترنتی رفتیم» و نصر تیوی متولد شد. او در یک نگاه کلانتر در مورد انگیزه و لزوم شکلگیری نصر تیوی و سایر مجموعههای فرهنگی جبهه انقلاب از بعد از وقایع سال ۱۳۸۸ هم در گفتوگو با روزنامه صبحنو توضیح میدهد؛ «بعد از ایام فتنه سال۸۸، سپاه به این جمعبندی رسید که باید درهای کار فرهنگی را باز کند. البته باید گفت که سپاه با این کار جور وزارت ارشاد و نهادهای دیگر فرهنگی را کشید. مجموعهای به نام «قرارگاه خاتم» شکل گرفت که جوانان درآن مشغول کار فرهنگی شدند. ما هم وارد مجموعه نصر شدیم.»
* کار با ممنوعالکارها!
میثم محمدحسنی پیش از نصر نیز آلبوم موسیقایی «دلصدا» را در سایت دوئل منتشر کرد. دلصدا مجموعهای با حضور محسن چاوشی، فریدون آسرایی، فرزاد فرزین، شهاب رمضان، بهنام صفوی، مهدی یغمایی و شاهد صادقپور، با موضوع دفاع مقدس منتشر شد. دلصدا بعد به سایت تبدیل شد که هدف از تاسیس آن ایجاد بانک جامع ویدیوهای در تراز ارزشهای انقلاب اسلامی در جهت روشنگری و حقیقت اتفاقات سیاسی و اجتماعی بود. امروز نیز سایت دلصدا به «روشنگری» تغییر نام داده است. همکاری محمدحسنی با امیر تتلو در کلیپ «انرژی هستهای» و یغما گلرویی و... انتقادات زیادی را متوجه او و مجموعه نصر کرد و حرف این بود که اینها به دامان روشنفکران غلتیدهاند، اما میثم محمدحسنی معتقد است؛ «متأسفانه سالهاست که برخی از مدیران از جایی به جای دیگر منتقل میشوند. سنوسالشان بالا رفته، حوصله ندارند، به روز نیستند، با ماشین شیشه دودی میآیند و با آن به خانه برمیگردند، مردم را نمیبینند، در فضای مجازی حضور ندارند. این آدمها وقتی تصمیمگیرنده باشند، اوضاع همین است. وقتی برخی از مدیران پیر به جوانان اعتماد نکنند و درها را ببندند آنچه که نباید میشود.» او این انگها را طبیعی میداند و میگوید: «دو جریان کوچک در بین جمعیت کلی حزباللهیها وجود دارد. بخش اول تنگنظر و کوتاهفکرند و منتظرند با کوچکترین ساختارشکنی شما، عصبانی شوند و حمله کنند. بخش دوم به اسم حزباللهی و درواقع همان جریان نفوذند. کارشان این است که هروقت شما با گلرویی، بمانی، چاوشی یا... همکاری کردید، توی فلان روزنامه بزنند مؤسسه ارزشی با شاعرهمجنسگرا همکاری کرد! درحالی که نمیگویند، طرف در جشنواره مرگ بر آمریکا شعر گفته است! یا دیگری برای شهدا کار کرده است؛ این چه اتهاماتی است که میزنید.»
* شکایت صداوسیما
نصر تیوی یک مشخصه ویژه دارد و آن تولید محتواست و بازنشر و کپیکاری در آن کم میبینیم و بیشتر محصولات آن تولیدی است. این تلویزیون اینترنتی همیشه هم اعلام آمادگی کرده که حاضر است ۵۰۰ هزار کلیپی که تولید کرده به صورت رایگان در اختیار همه قرار دهد تا با لگوی خودشان منتشر کنند، اما طبق گفته محمدحسنی، مدیران مربوطه به ما «احسنت میگویند و ناپدید میشوند.»
صداوسیما نیز در اوایل شروع به کار نصر تیوی از این تلویزیون اینترنتی به دادسرای فرهنگ و رسانه شکایت کرد. صداوسیما معتقد بود؛ فعالیتهای نصر تیوی موازیکاری و غیرقانونی است و باید مدیران این شبکه تعهد بدهند و اعلام کنند که دیگر هیچ کاری تولید نمیکنند. این شکایت بعدا حل شد و نصر تیوی توانست به فعالیتهای خود ادامه دهد. عموما در سایت نصر تیوی محتواهای تولید شده بر اساس فرم با نامهای مستند، دوربین مخفی، کمیک موشن، سیجی کلیپ، موشن گرافیک، ملازمان حرم، فرکانس ۲۰۱۹، مجله خبری الامه و موزیک ویدئو دستهبندی شدهاند و خبری از دستهبندی موضوعی یا منطقهای در نسخه فارسی نصر تیوی نیست.
محمدحسنی در مورد مفید بودن یا نبودن تولیدات نصرتیوی هم معتقد است: «شک نکنید در این راه کوچکترین حرکتی هم مفید فایده خواهد بود. همین که شبکهای مثل یوتیوب کلیپهای ما را بارها و بارها حذف میکند؛ یعنی که ما در تولیدات خود اشتباه نکردیم. همین که فیسبوک پیج ما را بلاک میکند؛ یعنی که در مسیر موفقیت قدم برمیداریم.» نصر تیوی در کشورهای مختلف منطقه خبرنگار اختصاصی دارد و توانسته در کشورهایی از قبل یمن و مصر و فلسطین و... خبرنگار استخدام کند تا خبر و گزارش اختصاصی این کشورهای ملتهب و حادثهخیز را بهصورت اختصاصی برای مخاطب جهانی پوشش دهند.
* دوران تازه
امروز دیگر میثم محمدحسنی مدیر تلویزیون اینترنی نصر نیست و محسن اردستانی، مستندساز جوان، مدیر نصر شده است. نصر تیوی همیشه زیر سایه فعالیتهای میثم محمدحسنی بود که به خاطر برادر احسان محمدحسنی (رئیس سازمان هنری رسانهای اوج) بودن و فعالیت با سلبریتیهای روشنفکر و واسطه دیدار تتلو و حجتالاسلام رئیسی در دوران انتخابات ۹۶ شدن، حاشیهساز شده بود و این امیدواری وجود دارد که با محسن اردستانی فرصت بیشتری برای دیده شدن محصولات نصر تیوی در ایران پیش بیاید و محصولات این تلویزیون اینترنتی با معیارهای کیفیت، مورد قضاوت قرار بگیرند و به خاطر استفاده از رانت و... از همان ابتدا کنار گذاشته نشوند.