به گزارش حلقه وصل، تعطیلی جشنواره فیلم دفاع مقدس پس از دوره دهم و به مدت پنج سال موجب شد که روند تولید اینگونه آثار در کشور سیری نزولی یافته و انگیزه سینماگران دفاع مقدس کاهش یابد. یکی از اقدامات مهمی که در سال 1389 توسط مدیریت بنیاد فرهنگی روایت رقم خورد احیا جشنواره فیلم دفاع مقدس تحت عنوان جشنواره فیلم مقاومت بود.
اکنون در حالی که کمتر از سه ماه به برگزاری چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت باقی مانده، جواد جباری مدیر عامل بنیاد فرهنگی روایت از ویژگی های این دوره سخن گفته و از رونمایی آثار جدید سینمایی، انیمیشن و فیلم های مستند درجشنواره فیلم مقاومت امسال خبر داده و تعداد آثار جدیدی را که در این دوره برای اولین بار به نمایش در می آیند، نسبت به دوره های پیشین بیشتر دانسته است.
جواد جباری همچنین در این گفتگو جشنواره فیلم مقاومت را محملی برای ایجاد انگیزه در میان فیلمسازان دفاع مقدس دانست و گفت: جشنواره های موضوعی در تمام دنیا و ایران محملی برای ایجاد انگیزه در میان فیلمسازان برای توجه بیشتر به آن موضوعات است و جشنواره فیلم مقاومت نیز محملی است تا فیلمسازان دغدغه مند سینمای دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مقاومت با انگیزه بیشتری به این موضوع ورود نموده و تلاش کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که یکی از چالش های جشنواره فیلم مقاومت نبود یا کمبود آثار جدید می باشد و چه تمهیدی برای رفع این مشکل اندیشیده اید، پاسخ داد: خوشبختانه امسال هم شاهد رونمایی از چند اثر سینمایی و انیمیشن و مستند خواهیم بود که برای اولین بار در این جشنواره به نمایش گذاشته خواهند شد و همچنین چند فیلم سینمایی، متقاضی حضور در جشنواره فیلم مقاومت هستند که قبلا فقط در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شده و تاکنون اکران عمومی نداشته اند، پس این چالش امسال تا حد زیادی رفع شده است، با این حال برای اینکه در سالهای بعد نیز این مسئله کاملا رفع شود، سعی داریم تا با برنامه ریزی لازم به یک تقویم تولیدی دست پیدا کنیم که با هماهنگی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، زمانبندی تولیدات به نحوی صورت گیرد که این فیلم ها در موعد مقرر برای حضور در جشنواره فیلم مقاومت آماده شوند.
جباری در ادامه این جشنواره را از نظر موضوعی در جهان منحصر به فرد دانست و گفت: بسیاری از جشواره های موضوعی در کشورهای مختلف شبیه سازی شده و نمونه های مشابه دارند، اما نمونه ی جشنواره فیلم مقاومت که در پی نمایش، ارزیابی و تقدیر از آثار مربوط به دفاع از مظلومی و استکبار ستیزی و روشنگری باشد، در دنیا دیده نمی شود.
مدیر عامل بنیاد فرهنگی روایت در باره مشارکت فیلمسازان منطقه در جشنواره فیلم مقاومت گفت: امسال فیلم های مستند مختلفی از جوانان فیلمساز منطقه در این جشنواره حضور دارند، اما با وجود سوژه های بسیاری که در حوزه مقاومت در منطقه وجود دارد و مسائلی که جهان اسلام با آن روبروست، انتظار بیشتری در این زمینه می رود، با این حال از آنجا که در منطقه و کشورهای اطراف، صنعت سینما به معنی واقعی کلمه وجود ندارد، در نتیجه آثار چندانی به خصوص به شکل حرفه ای و سینمایی نیز در این زمینه تولید نمی شود. بنابراین به نظر می رسد همانطور که ما در حوزه مقاومت به برخی کشورهای اسلامی منطقه کمک مستشاری می دهیم، باید در حوزه فرهنگی و سینما نیز به کشورها و هنرمندان منطقه کمک مستشاری دهیم تا بتوانند به این موضوعات پرداخته و نهضت سینمای ضد استکباری و ضد صهیونیستی را در جهان شکل دهند.
جواد جباری همچنین در خصوص بیانات مقام معظم رهبری در باره ولنگاری فرهنگی گفت: بحث ولنگاری فرهنگی ابعاد مختلفی دارد که یک بخشی از آن به تولیدات سبک و نازل و غیر فرهنگی بر می گردد که با اخلاقیات و جامعه دینی ما مناسبتی ندارند و باید متولیان امور فرهنگی کشور در توقف این روند درنگ نکنند. اما بخشی از ولنگاری فرهنگی نیز به بعضی نهادهای فرهنگی و هنری بر می گردد که گر چه به دنبال تولیدات مناسب و ارزشی هستند، لکن به دلیل عدم هماهنگی و انسجام و یا انجام امور موازی، آثارشان چنان که باید به ثمر نمی نشیند و اثرگذار نمی شود؛ بنابراین لازم است مدیران فرهنگی در این نهادها با هماهنگی و همفکری بیشتری در راه هدف مشترکی که دارند قدم بردارند.
وی در همین باره تاکید کرد: به هر حال به نظر بنده خطاب مقام معظم رهبری در این باره بیشتر مدیران و متولیان فرهنگی هستند که باید با برنامه ریزی صحیح و روشن مانع این گونه ولنگاری ها در حوزه فرهنگ و هنر شوند و در صورت بوجود آوردن فضای مناسب و رفع مشکلات، عموم هنرمندان کشور آماده تولید محصولاتی هستند که برای جامعه و خانواده ها مفید فایده باشد.