به گزارش حلقه وصل، شورای سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان که همانند انتخابات سال 94 مسئولیت ساماندهی فعالیت انتخاباتی اصلاحطلبان را بر عهده داشت، در آخرین جلسه رسمی خود پیش از انتخابات اعلام کرد که برنامهای برای ارائه لیست واحد در تهران ندارد. پس از این تصمیم احزاب عضو این شورا به دو دسته موافق و مخالف حضور در انتخابات تقسیم شدند و همین دو دستگی در نهایت منجر به این شد که 12 حزب عضو شورای سیاستگذاری در ائتلافی انتخاباتی، لیستی مشترک ارائه کنند.
از سوی دیگر حزب کارگزاران سازندگی نیز که سران آن در ماههای منتهی به انتخابات بارها بر عدم انفعال جریان اصلاحات و لزوم مشارکت در انتخابات تاکید میکردند، با ارائه لیستی مجزا وارد عرصه انتخابات شد. اما با وجود تمامی این تدابیر آنچه که پس از اعلام نتایج انتخابات برای اصلاحطلبان رقم خورد، شکست کامل آنها در تهران و پیروزی لیست وحدت اصولگرایان بود.
چهرههای سیاسی اصلاحطلب پس از مشخص شدن نتایج انتخابات تحلیلهای مختلفی را درباره علل شکست اصلاحطلبان ارائه کردند. برخی، رد صلاحیتهای شورای نگهبان و برخی دیگر نارضایتی مردم از عملکرد فراکسیون امید و ناتوانی دولت مورد حمایت اصلاحطلبان را از عوامل اصلی شکست این جریان در انتخابات مجلس ارزیابی کردند. اما در این بین بعضی چهرههای اصلاحطلب همچون محمد عطریانفر هم بودند که معتقد بودند تحریم انتخابات از سوی طیفی از اصلاحطلبان نقش بسزایی در آرای پایین کاندیداهای اصلاحطلب بویژه در شهر تهران داشته است.
عطریانفر در بخشی از یادداشت خود که در شماره امروز (سهشنبه) روزنامه سازندگی منتشر شده، با کنایه به تحریم لیستهای انتخاباتی اصلاحطلبان از سوی سران حزب اتحاد ملت و همراهی رئیس دولت اصلاحات با این تصمیم نوشته است: "یکی از دلایل کاهش میزان مشارکت به موضع تحریمی دوستان اصلاحطلبی بر میگردد که بالقوه میتوانستند جذابیت فضای انتخابات و تقویت حضور مردم را بر عهده بگیرند. اما در عمل با انزوای سیاسی جناب آقای خاتمی به عنوان همراه در این نوع فرآیندها و گسستی که میان نیروهای جبهه متحد اصلاحطلب به وجود آمد، سطح مشارکت به شکل کاهنده تحت تاثیر قرار گرفت".
این عضو ارشد حزب کارگزاران ادامه داده است: "برخی از دوستانی که موضع تحریم داشتند و سیاستمدارانه از اعلام لیست خودداری کردند امروز خرده میگیرند که انتشار لیست انتخاباتی کارگزاران و مشارکت برخی احزاب همسو با آن، باعث انسجام و وحدت در لیست متکثر اصولگرایان شد؛ آنها از این رو اقدام سیاسی متحد 25 ساله خود را که توصیه پرچمدار اصلاحات، آقای خاتمی را عملیاتی کرده زیر سوال میبرند".
عطریانفر تاکید کرده است: "کسانی که کارگزاران را مورد نقد قرار میدهند، خوب میدانند که این حزب اگر لیست انتخاباتی هم نمیداد به دلیل شرایط عمومی کشور همین پیروزی برای اصولگرایان حاصل بود و و همانطور که آنها امروز پیروز شدهاند در آن شرایط هم پیروز میشدند. کما اینکه از قبل نیز این مسئله قابل پیشبینی بود".
وی بار دیگر اقدام برخی احزاب اصلاحطلب و در راس آنها حزب اتحاد ملت در تحریم انتخابات را به باد انتقاد گرفته و تصریح میکند: "نقد به دوستان تحریمی این است که اگر اصلاحطلبان با اجماع صددرصدی، جبهه تمامعیار اصلاطلبی را پشت لیستهای مشترک خود تجهیز و فعال میکرد، بیتردید یکپارچگی پیروزی اصولگرایان شکسته میشد... کسانی که از مشارکت فعال فاصله گرفته و در موضع تحریم فرو رفتند دچار خطای استراتژیک شدند و به واقع خود را از احتمال یک پیروزی نسبی و حداقلی محروم کردند".
در روزهای اخیر محمد قوچانی دیگر عضو شورای مرکزی کارگزاران نیز با انتقاد از انفعال احزابی چون اتحاد ملت با بیان اینکه اصلاحات مِلک شخصی نیست که هر وقت بخواهند درش را بگشایند یا ببندند،گفته بود: "باید شورایعالی اصلاحات که نتوانست تنها وظیفه خود را انجام دهد بازسازی شود. دوران مدیریت «عارفِ» آن پایان یابد و تکلیف احزابی که بدل و بدیل و سایه احزاب دیگرند، روشن شود".