
به گزارش حلقه وصل، آیتالله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در جمع طلاب مدرسه علمیه برادران شهیدین قم، با بیان اینکه خداوند متعال در قرآن از دو نعمت کامل عامه و تامه یاد کرده است، تصریح کرد: نعمت نبوت یکی از این نعمتها است که سبب رشد موجودات میشود.
وی افزود: دومین نعمت، نعمت ولایت است که که به وسیله این نعمت رابطه وابستگی به محمد و آل محمد(ص) محقق میشود. نعمت ولایت نوعی اتحاد به وجود میآورد؛ چرا که وقتی فرد محبت اهلبیت(ع) را میپذیرید، یعنی تابع این بزرگواران میشود که اراده خود را نیز بر اساس اراده آنها قرار میدهد. حتی دوستی و دشمنی خود را در دوستی و دشمنی که ائمه اطهار(ع) مدنظرشان است، قرار میدهد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با تأکید بر اینکه کیان هر فردی به وسیله اراده او است، اظهار کرد: با هر عمل ارادی یک خشت از ساختمان وجود خودمان را میسازیم که مجموعه این اعمال شخصیت فرد را میسازد.
وی اضافه کرد: هیچ فردی نباید خیال کند کاری که انجام میدهد، تمام شده و یا به فراموشی سپرده میشود. بلکه این اعمال بر گردن او آویخته شد و به کتاب اعمال تبدیل میشود.
آیتالله اراکی با یادآوری این نکته که اعمال ارادی، هویت و شخصیت فرد را میسازد، تصریح کرد: اگر اعمال ارادی فرد تابع اراده اهلبیت(ع) باشد، شخصیت، هویت و هیأت هویت او نیز همانند هویت محمد و آل محمد(ص) میشود، در قرآن نیز تأکید شده که در قیامت مؤمنان و مجرمان بر اساس شکل و شمایلشان جدا میشوند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با اشاره به اینکه در قیامت از انبیا و اولیا پرسیده میشود: «مردم چگونه دعوت شما را پاسخ دادند؟» عنوان کرد: از این بزرگواران درباره حال امت پرسیده میشود؛ چرا که مسئول هستند. اکنون نیز این مسئولیت بر عهده روحانیان و طلاب است. بنابراین اگر دیدیم مردم به دین و اخلاق پایبند نیستند، باید نخست ببینیم که ما چگونه رفتار کردهایم.
وی تأکید کرد: به طور کلی در قیامت دو مرحله امتیازدهی و پرسش وجود دارد. در مرحله امتیازدهی مؤمنان و مجرمان بر اساس چهرههایشان از یکدیگر جدا میشوند و در مرحله پرسش نیز هر فردی درباره اعمال، کردار و رفتار خود مورد پرسش قرار میگیرد. به همین دلیل باید بسیار مراقب رفتار و کردار خود باشیم. خیال نکنیم که اعمال هر فردی از او جدا شده و یا به فراموشی سپرده میشود.
آیتالله اراکی، انبیا و اولیا را میزان در قیامت دانست و گفت: اگر فردی شخصیتش کج باشد، به وسیله این میزانها مشخص میشود. به فرموده روایت نبیاکرم(ص) در رأس میزانها و پس از ایشان امیرمؤمنان(ع) قرار دارند. در روایت دیگر نیز آمده که تمام کارهای میزان در قیامت به علی بن ابیطالب(ع) سپرده شده است؛ «علی هو المیزان.»
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه روایت اهلبیت(ع)، تفسیر قرآن کریم هستند، عنوان کرد: در روایت آمده: «بدون ولایت هیچ عبادتی پذیرفته نمیشود.»
وی ادامه داد: بر اساس منطق قرآن فرد بی ولایت کور و نابینا است. شناسنامه هر فردی در قیامت امام(ع) او است. چون اگر فردی پیرو امام(ع) باشد، اراده خود را بر اساس اراده ایشان قرار میدهد. یعنی رضایت خود را در رضایت امام(ع) میبیند. به همین دلیل در قیامت وقتی صدا زده میشود: «علی بنابیطالب(ع)» پیروان ایشان نیز جمع میشوند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: قرآن میفرماید: «فرد بی امام هادی، نابینا است.» همچنین قرآن درباره میثاق با اولوالباب سخن به میان میآورد که این همان عهد و پیمان با امام و ولایت است. پیمان حقیقی که خداوند در قرآن بیان کرده، عهد امامت است که اساس آن نیز اطاعت است.
وی افزود: در کتب اهلسنت نیز به صورت متواتر آمده: «پیامبر(ص) از امت عهد پیروی خود و صاحبان امر را گرفتند.» درباره عهد با صاحبان امر نمیتوان نزاع و رقابت کرد.
آیتالله اراکی، امامت را نعمت تامه خداوند متعال برای افراد برشمرد و تصریح کرد: اتمام نعمت بر امام در حقیقت اتمام نعمت بر پیروان ایشان نیز است. چون پیروی از امام(ع)، شخصیت فرد پیرو را میسازد. از این نعمت تامه باید پاسداری کرد.
وی اضافه کرد: بر اساس آیات قرآن فردی که نعمت امامت را نمیپذیرد، کور، کر و لال است. یعنی به هر میزان نیز برای او دلیل، برهان و استدلال آورده شود، راه درست را یا نمیبیند، یا برای شنیدن حقیقت کر است و یا اینکه راه درست را میدادند، ولی لال شده و به حقانیت آن اقرار نمیکند. به این میزان آیات و روایت درباره امامت داریم، ولی چرا برخی این نعمت را نمیپذیرند؟
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با بیان اینکه ولایت، نعمت کبری الهی بر ما است که سبب نورانی شدن وجود آدمی میشود، گفت: قدر نور ولایت و نعمت تامه را بدانیم و به آن وفادار باشیم، باید این پایبندی به ولایت را از جوانی در خود تقویت کنیم.
وی یادآور شد: اکنون امام زمان(عج) طلبه درس خوان، مهذب، متدین، باهوش، پرکار، صالح و... میخواهند. در روایت نیز آمده: «شیعیان ما پرکار و خدا ترس هستند.» متأسفانه یکی از آفاتی که بسیاری گرفتار آن شدهاند، تنبلی است.
آیتالله اراکی در بخش دیگری از سخنان خود، نصیب شدن نعمت ولایت برای بشر را مدیون مجاهدتهای صدیقه کبری(س) دانست و اظهار کرد: اگر حضرت فاطمه(س) قیام نکرده و به دفاع از حق نمیپرداختند، این حق ولایت به بشر نمیرسید.
وی افزود: چه مصیبت بزرگی از اینکه دست بشر از دامن علی و اولادش جدا شود. اگر صدیقه کبری(س) از ولایت دفاع نمیکردند، حتی امیرمؤمنان(ع) نیز نمیتوانستند از حق خودشان دفاع کنند؛ چرا که مردم دفاع امام علی(ع) از ولایت را ناشی از رسیدن حضرت به قدرت و ثروت میدانستند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: نقش دینی حضرت زهرا(س) در دفاع از ولایت نقش محوری بود. قیام، خروش و نهضت فاطمه(س) در راه ولایت بود و ایشان در این راه فدا شدند.