
سرویس معرفی: امام(ره) فرمودند: «ما در حساسترین نقطه تاریخیم.» همان چیزی که حضرت آقا اخیراً و بارها از آن به عنوان «پیچ بزرگ تاریخ» یاد کردند. ما امروز در این عصر اعظیم قرار داریم، عصری که در آن تمام الحاد در مقابل تمام اسلام ایستاده است. به همین دلیل اصحاب عشق برای گفتن و شنیدن و یا برپایی نمایشگاه و احیاناً برگزاری یک گردهمایی خشک و بیروح و بیمحتوا و... تشکیل نشده است.
حجتالاسلام میر احمدرضا حاجتی امام جمعه موقت اهواز که به عنوان سخنران ویژه در دومین اجلاس ملی «اصحاب عشق» سخنرانی میکرد، اضافه کرد: باید امام(ره) و حضرت آقا را باور کنیم و فرمایشهایشان را بازخوانی کنیم، والا استثانایی وجود ندارد همه ما در معرض خطر هستیم.
حجتالسلام حاجتی با بیان اینکه گردهمایی «اصحاب عشق» فرصتی برای تجدید عهد با اندیشه، افکار و سیره امام(ره) و آقاست، گفت: در این مکان و در این نقطه بسیار حساس از زمان گرد هم جمع شدیم؛ نه برای گفتن و شنیدن بلکه برای امری بالاتر از گفتن و شنیدن، نه برای برپایی نمایشگاه و احیاناً برگزاری یک گردهمایی خشک و بیروح و بیمحتوا و... بلکه برای یک امر بسیار عظیم و مهم. این امر بسیار مهم و عظیم تجدید عهد و پیمان با خدای متعال و رسول خدا(ص) و حجج الهی است و باید این امر عظیم و بزرگ را باور داشته باشیم. بیتعارف، اگر غیر از این در ذهن و تصور ما باشد -ولو اینکه نخبه فرهنگی باشیم- باختیم و متضرر شدیم.
وی افزود: امروز روز تجدید عهد و تجدید پیمان بسیار بزرگ است و باید معرفتمان را به این نقطه بسیار حساس از تاریخ بالا ببریم و عصر و زمانه خودمان را بشناسیم. حضرت امام(ره) فرموند: خدا را شکر میکنم در زمانی تنفس میکنم که شما ایثارگران در آن تنفس میکنید. امام که اهل مبالغه و زیادهگویی و تعارف خشک نبودند. ایشان با این سخن خودشان به ما یک دنیا مطلب تحویل دادند که ما باید اینها را واکاوی و بازخوانی کنیم. امروز یکی از بزرگترین خطراتی که به ویژه نخبگان ما را تهدید میکند، این است که به بازخوانی اندیشه، افکار و سیره امام نپرداختند. باید در هر زمانی اندیشه، سیره و افکار امام مرحله به مرحله بازخوانی شود. چون امام نائب قرآن ناطق بودند و به مانند قرآن ناطق در هر زمانی از تاریخ باید بازخوانی شوند. به نظر من اگر فرمایشات امام مورد بررسی قرار گیرد، مطمئن باشید رهنمودهایی نوتر و چراغی بیش از پیش روی ما روشن خواهد شد و ادامه راه را نمایان خواهد کرد. لذا این اجتماعات، اجتماعات بسیار مهمی هستند. چون در اینجا صحبت از یک تجدید عهد است.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه حضرت امام(ره) در روزهای آخر عمر مبارکشان به توصیف این زمانه پرداختند، تصریح کرد: حضرت امام در این توصیف از بسیاری از حوادثی که امروز ما با درگیر هستیم، پردهبرداری کردند. اما ای دل غافل که بسیاری از این فرمایشات در کنج گرد و غبار زمانه و غفلت دوستان ما باقی ماند. حضرت امام در آن فرمایشات بسیار صریحشان از آغاز عصر پدیده مستضعفان بر مستکبران سخن به میان آوردند. ایشان از آغاز عصر عطش بشریت به اسلام ناب محمدی(ص) و فتح سنگرهای کلیدی جهان به دست اسلام خبر دادند. حضرت امام در یکی از پیامهایشان به صراحت فرمودند که یومالله 22 بهمن آغاز حکومت الله بر زمین است.
او خاطر نشان کرد: اگر عدهای خط استحاله را در پیش گرفتند و استحاله شدند و از راه امام برگشتند و در مقابل امام و راه امام ایستادند، اولین مشکلشان این بود که هیچ گاه امام را باور نکردند و به امام ایمان نیارودند. اینها اگر باوری هم نسبت به امام داشتند، این باورها را نو کردند و تجدید عهد و پیمان نکردند و به نگاه شیطان گرفتار شدند. ما امروز در یک عصر بسیار عظیم هستیم، عصری که تمام الحاد در مقابل تمام اسلام ایستاده است. فرمودند: «ما در حساسترین نقطه تاریخیم.» همان چیزی که حضرت آقا اخیراً و بارها از آن به عنوان «پیچ بزرگ تاریخ» یاد کردند.
میر احمدرضا حاجتی در ادامه افزود: حضرت آقا در اولین سالگرد حضرت امام سخنرانی کردند و از عصری به نام «عصر امام خمینی» سخن به میان آوردند. ایشان در این سخنان ویژگیهای این عصر را بیان کردند و مکرر توصیه کردند که بروید ویژگیهای این عصر را بشناسید. حتی فرمودند: بزرگترین وظیفه نخبگان انقلابی و نوجوانان انقلابی کشور این است که ویژگیهای این عصر را بشناسند و به دیگران معرفی کنند. در این مدت فقط دو مقاله در اینباره نوشته شد؛ نفر اول، سفیر وقت ایران در واتیکان بود که بعدها استحاله شد و نفر دوم، سید شهیدان اهل قلم شهید آوینی بود.
وی با تاکید بر اینکه شهید آوینی در این مقاله عصر امام را دقیقاً شکافتند و این مقاله به اندازه چند کتاب مرجع قابل مراجعه است، بیان کرد: چند سال پیش محضر آقا رسیدم و کتاب «عصر امام خمینی» را تقدیم آقا کردم. در این دیدار از حضرت آقا پرسیدم که چرا در پنج شش سال گذشته دیگر بحث عصر امام خمینی را طرح نکردید؟ حضرت آقا با یک حالتی به بنده نگاه کردند و گفتند: شما هستید و پیگیری میکنید. در آن جلسه احساس من این بود که آقا مقداری از عملکرد نخبگان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، نخبگانی که باید تراز انقلاب اسلامی را در بخشهای مختلف بیان کنند، ناامید شده بودند. لذا ما باید ویژگیهای این عصر و ویژگیهای انقلاب اسلامی را بشناسیم و بشناسانیم.
حجتالسلام حاجتی با دادان این هشدار که این کار خیلی خوبی نیست که کنار هم جمع شویم و فقط از همدیگر تعریف کرده و نقاط قوت خودمان را بیان کنیم، تصریح کرد: باید گاهی وقتها به صراحت از باب «تنفع المؤمنین» کنار هم جمع شویم و در چشمهای هم نگاه کنیم و بگوییم: خدایا من را از آنهایی که قرار بده که دین تو را یاری کنند. نکند نام من را خط بزنید و نام دیگری را به جای من بنویسید. من سرباز جبهه انقلاب اسلامی هستم که امروز در این نقطه زمانی و مکانی و در زیر این سقف نشستم ولی آیا تا دو سه سال دیگر هم در خط اصیل ولایت باقی میمانم؟ یا اگر باقی ماندم از باب «السابقون السابقون اولئک المقربون» است یا یکی دیگر از سربازان جبهه فرهنگی انقلاب که مرز ندارد، نامش در جایی ثبت نمیشود و توفیقاتش از من بیشتر میشود؟! در دنیا از این حوادث زیاد بوده است. چشم پیر دنیا بارها این را دیده است. باید آقا و امام را باور کنیم و فرمایشهایشان را بازخوانی کنیم، والا در معرض خطر هستیم.
او گفت: اگر انسان تواضع کند، کفشهای دیگران را جفت کند، بقیه را از خودش بهتر بداند و... اینها شکست است اما شکستن تکبر است، همان چیزی که ریشه استکبار است. من و شما اول باید اینها را در خودمان حل کنیم. این همان خطری که ما را تهدید میکند. یک وقتی با فرماندهها خدمت آیتالله بهادری رفتیم گفتیم آقا ما میخواهیم با صدام بجنگیم، ما را نصیحت بفرمایید. ایشان نگاهی کرد به ما و گفت: اگر مواظب خودتان نباشید، هر کدامتان میتوانید یک صدام باشید. انسان خوب هست خیلی وقتها خودش را بشکند و ممکن است پیروزیاش در همین شکستنش باشد.
حاجتی سنت استبداد را سنت عجیبی دانست و افزود: برای همین گفتند که فرمایشهای حضرت امام و آقا را بازخوانی کنید، بشناسید و موضع معرفتیتان را تقویت کنید و گسترش دهید. چون همه در خطر هستیم، استثنا هم ندارد. اینکه امروز بعضیها استکبار را تأیید و بزک میکنند، باید ریشهاش را در برونی جستجو کنید که همه را به خطر میاندازد، هیچ تعارفی هم ندارد. هر کس این استکبار را بر جان و زبانش دارد، به نوعی خیانت کرده است. همه ما باید بترسیم. چه کنیم؟! باید امام را بشناسیم، باید زمانه را بشناسیم. اگر شناخته بودیم، امام دچار تحریف نمیشود، اگر شناخته بودیم، در دام توطئهها و استحاله گرفتار نمیشویم.
امام جمعه موقت اهواز با مطرح کردن این پرسش که امام که بودند؟ اضافه کرد: امام(ره) مردی بودند که در یک خانهای بزرگ با 27 اتاق به دنیا آمد ولی وقتی که به رهبری شیعه و بسیاری از مسلمین جهان رسید، در یک خانه استیجاری در جماران زندگی میکرد و تا زمان حیاتش هیچگاه اجازه نداد، تعمیرات اساسی در آن صورت بگیرد. وقتی هم که دار فانی را وداع گفت، سیداحمدآقا میفرمایند: حضرت امام(ره) تمام زمینهای مایملکش را به فقرا بخشیده بود و ما بعد از او دچار مشکلاتی شدیم. ایشان در همه جوانب متواضع بودند؛ در عبودیت، در سیاست و در جامعهداری و مردمداری.
او افزود: حتی به تعبیر علما تواضع به حرکات سر و گردن امام هم سرایت کرده بود. شما در تصاویر نگاه کنید، امام هیچگاه بیجهت اطراف و یا پشت سرش را نگاه نمیکرد. بسیار سنگین و باوقار بود. وقاری که نورانیتش چشم دوستان را به خود خیره کرده بود و برای غریبهها هم یک مغناطیس بود. باید امامی را شناخت که در قرن بیستم آمد و زیر پای استکبار را منفجر کرد. محضر شما جسارت میشود، چون شما اساتید من هستید ولی اشکال از همینجاست. اگر در بین نخبگان جبهه حق خللی در معرفی امام جامعه وجود دارد، باید بررسی شود. امام با چه مأموریتی آمد؟ (البته اگر از خود امام درباره این موضوع سوال میکردند، میفرمودند که انجام وظیفه میکنم) امام آمده بود تا معادلههای جهانی را تغییر بدهد. این واقعیت در هفتهها، ماهها و سالهای آینده بیش از پیش برای بشریت آشکار خواهد شد که روحالله برای تاریخ آینده بشر آمده بود.
حجتالسلام حاجتی با تاکید بر اینکه تحلیلگران و اتاقهای فکر استکبار غرب دارد که از آینده خودشان در هراسند، افزود: امروز بخشی از دانشگاههای غرب رشتهای با عنوان «آیندهپژوهی» ایجاد کردند و موضوع آیندهشناسی را مورد پژوهش قرار دادند. این ریشه در اضطراب تحلیلگران و اتاقهای فکر استکبار غرب دارد که از آینده خودشان در هراسند. اینها وقتی کلمات امام را بررسی کردند - این حرف، حرف صادقانه و صحیحی است- گفتند کلمات و سخنرانیها و نامههای این مرد، بشر قرن بیستویکم را مورد هدف قرار داده است و در آنها انقلاب ایجاد میکند.
وی برای اینکه کسی تصور نکنید که این حرفها مبالغه هستند حرفهایش را به کتاب «شوک آینده» الوین تافلر ارجاع داد و گفت: تافلر در این کتاب مینویسد: در غرب به عدد انگشتان دست هم کسی متوجه منظور اصلی آیتالله خمینی در صدور فتوای قتل سلمان رشدی نشد. مینویسد: منظور آیتالله خمینی از این فتوا تنها کشتن یک نفر نبود، آیتالله خمینی به نحو بسیار خوب از بهترین زمان ممکن استفاده کرد و پیامی برای سران دولتهای غرب و مستکبر جهان فرستاد. این پیام این بود که دیگر عصر حاکمیت دولتها در محدوده مرزهای ملی تمام شده است، امروز روز تجلی حاکمیتها در محدوده مرزهای اعتقادی است. لذا فاتلر میگوید: آیتالله خمینی با این حکم از ایران و در تهران حکم قتل تبعه انگلیس در لندن را صادر میکند و صدهزار نفر مسلمان سنی و شیعه در حمایت از این فتوا راهپیمایی میکنند. میگوید: آیتالله خمینی اینجا جهان آینده را نشانه گرفته است.
او با بیان خاطرهای از دیدار خبرنگار مجله تایم اضافه کرد: در دی ماه 1360 خبرنگار تایم خدمت امام میآید. با بیادبی تمام رو به امام میکند و میگوید جناب آیتالله شما در گوشه فیضیه درس خواندید و از علوم سیاسی، جامعهشناسی، اقتصاد، روابط بینالملل و... جدید چیزی نمیدانید. امام سر مبارک را بالا میآوردند و میفرمایند: آری من از علم جامعهشناسی و اقتصاد و سیاست شما چیزی نمیدانم، ما آمدیم تا معادله حاکم بر جهان را تغییر دهیم. ما این معادله جهانی را که در آن مظلومان زیر پا قرار میگیرند و ظالمها سر پا هستند، تغییر خواهیم داد.
حجتالسلام حاجتی در پایان با تاکید بر اینکه نباید از قدرت شیطانی آمریکا ترسید چون همانطور که امام فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، افزود: امام همان زمان مصاحبه کردند و فرمودند: جهان آینده جهان اسلام است. فرمودند: بشر امروز عطشناک اسلام ناب محمدی(ص) است و این مناظرهها بین ما و آمریکا نیست، بین اسلام و کفر است. چشمها را باز کنید! آقا فرمودند: پیچ بزرگی تاریخی در پیش است. همه مسلمین در این مسئله باید با هم شرکت کنند. اگر خدای نخواسته این نهضت به سستی گراید، به حساب شهر تمام مسلمین را به تباهی خواهند کشاند. از این طبلهای میانتهی نترسند. نترسند که آمریکا یک قدرت بزرگ است، این قدرت شیطانی است. به امید خدا همانگونه که امام فرمودند: آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.