سرویس سیاست حلقه وصل- روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای حلقه وصل" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه های حلقه وصل» همراه شوید.
*******
** روزنامه اصلاح طلب، اسرائیل را به رسمیت شناخت
روزنامه شرق در سرمقاله امروز به قلم «عبدالله رمضانزاده» سخنگوی دولت اصلاحات نوشت:«اعتراض مردم عراق علیه ناکارآمدی و فساد در دستگاههای حکومتی روزبهروز گستردهتر میشود. باوجود مداخلات نیروهای داخلی و تحریکات کشورهای خارجی مخصوصا اسرائیل و عربستان، نباید در اینکه این اعتراضات واقعا منشأ داخلی دارد و ناشی از فساد گسترده در دستگاههای حاکمیتی عراق است، شک کرد».
این روزنامه اصلاح طلب در اقدامی تأمل برانگیز در ستون سرمقاله که طبیعتا مهم ترین یادداشت روزنامه می باشد، رژیم غاصب و کوک کش صهیونیستی را کشور اسرائیل نامیده است!
کارشناسان معتقدند که یکی از علت های اعتراضات در عراق، مشکلات موجود در حوزه معیشت و اقتصاد و فساد موجود در بخش های حاکمیتی است. بر همین اساس شعارهای اولیه معترضان مربوط به مسایل اقتصادی و معیشتی و فساد بود اما نکته قابل توجه اینجاست که این اعتراضات توسط آشوبگران از مسیر اصلی خود منحرف شد و رنگ و بوی خشونت آمیز به خود گرفت.
نکته مهم دیگر اینکه اعتراضات اخیر در عراق تنها در مناطق شیعه نشین اتفاق افتاد و شعارهایی علیه حشد الشعبی سر داده شد و این در حالی است که مناطق اهل سنت و کردنشین شاهد تظاهرات نبود.
تاکنون مستندات زیادی درباره نقش آل سعود، رژیم صهیونیستی و آمریکا در ملتهب کردن فضا و به کارگیری بقایای حزب بعث و داعش منتشر شده است.
اما با اینحال رسانه های اصلاح طلب، نقش آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل سعود را کمرنگ جلوه می دهند. البته از طیفی که حامی شعار «نه غزه نه لبنان» بود و اقداماتش در سال 88 مورد حمایت سران رژیم صهیونیستی قرار گرفت، بیش از این انتظار نیست.
** اگر FATF تصویب نشود،اغتشاش می شود!
روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «مخالفت با FATF،چرا؟» نوشت:«برخی گروههای اقتصادی هستند که با اف ای تی اف مخالفند. زیرا یکی از شروط آن شفافسازی تراکنشهای مالی است. اینها نمیخواهند تراکنشهای مالی شفاف باشد. زیرا اگر شفاف باشد خیلی از رانتها و فسادها عیان میشود... به نظر میرسد کار دولت برای مقابله با تفکر کنونی حاکم که مانع تصویب نهایی چهار لایحه متصل به افایتیاف که مبارزه با پولشویی، (پالرمو) مبارزه با جرایم سازمانیافته. سیافتی (مبارزه با تامین مالی تروریسم) و همچنین جلوگیری از اقدامات تروریستی را دربرمیگیرد دشوار و حتی نشدنی باشد».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«در صورت به نتیجه نرسیدن تصویب لوایح مذکور به طور قطع برجامی در کار نخواهد بود و دولت با تشدید تحریمها و بسته شدن منافذ ورود ارز با کمبود های مالی و کسر بودجه غیر قابل جبران روبرو خواهد شد. لذا لازم است دولت در راستای تقویت قدرت خرید مردم و جلوگیری از فقر بیشتر که پتانسیل اعتراضات مردمی را افزایش میدهد در مورد هزینهها به شدت صرفه جویی کند».
در هفته های اخیر این دومین بار است که روزنامه اصلاح طلب متعلق به نماینده عضو فراکسیون امید مجلس- الیاس حضرتی-(که رئیس کمسیون اقتصادی مجلس نیز هست) مردم را به برگزاری اعتراضات خیابانی تحریک می کند.
برخی دولتمردان و فعالین اصلاح طلب دقیقا در رویکردی مشابه حمایت از برجام، تمام مشکلات کشور را به FATF ربط داده و مدعی هستند که تنها راه حل رفع مشکلات کشور پیوستن به FATF است. این طیف همچنین مدعی است که دولت در شکل گیری وضع موجود اقتصادی در کشور بی تقصیر است و تقصیرها بر گردن مخالفان FATF است.
حامیان FATF که هیچ دلیل فنی و کارشناسی و منطقی در دفاع از پیوستن به این سازمان ندارند، منقدان را آماج حمله قرار داده و برچسب فاسد، رانت خوار و آلوده به پولشویی به آنان می زنند.
لازم به ذکر است که براساس گزارش های رسمی منتشر شده، 70 درصد پولشویی در جهان در آمریکا و اروپا رخ میدهد. این در حالی است که این کشورها از اعضای اصلی FATF هستند. یکی از کارویژه های ادعایی FATF مبارزه با تروریسم است. مقر این کارگروه نیز در پاریس، پایتخت فرانسه قرار دارد. این در حالی است که پاریس حامی و پناهگاه گروهک تروریستی منافقین است. گروهکی جنایتکار که 17 هزار ایرانی اعم از زن و کودک را مظلومانه به شهادت رسانده است.
** اروپا نمیخواهد تعهداتش را انجام دهد
روزنامه آرمان در مطلبی به قلم «فریدون مجلسی» نوشت:«برجام به این دلیل امضا شد تا ایران از بند تحریمهای بینالمللی رهایی یابد. اروپاییها در شرایط کنونی با آمریکاییها همراستا هستند».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«در خصوص عمل به تعهدات برجامی توسط طرف اروپایی، اینکه گفته میشود نمیخواهد و یا به دلیل فشارهای ایالات متحده آمریکا نمیتواند بیش از این گامهای بیشتری بردارد، شاید هر دو مورد در رابطه با طرف اروپایی صحیح باشد اما به نظر میرسد بیشتر نمیخواهد به تعهداتش در چارچوب برجام عمل نماید».
منتقدان برجام در اردیبهشت 97 و پس از خروج آمریکا از برجام، تاکید کردند که اروپا با آمریکا همصداست و سابقه تروئیکای اروپایی هیچ تردیدی باقی نمی گذارد که این کشورها نیز در ادامه به هیچ عنوان به تعهدات برجامی خود عمل نمی کنند.
اما رسانه های اصلاح طلب در آن مقطع با حمله به منتقدان مدعی بودند که «اروپا پشت ماست» و سران اروپایی گفته اند «هر چه تهران بگوید». حالا این طیف پس از 18 ماه تازه به حرف منتقدان رسیده و اذعان دارند که اروپا با آمریکا همصداست و نمی خواهد تعهدات برجامی خود را عمل کند.