سرویس جهان حلقه وصل - شب گذشته هستههای خفته گروه تروریستی داعش در شهر رقه، حملهای مرگبار را علیه یک مقر نیروهای سوریه دموکراتیک SDF اجرا کردند. در این حمله تعدادی از اعضای این گروه وارد یک مقر اطلاعاتی نیروهای کرد در خیابان نوری شهر رقه شده و پس از حدود ۲۰ دقیقه درگیری و تبادل آتش ۶ نفر از این تروریستها کمربندهای انفجاری خود را فعال کرده و مقر را منهدم میکنند.
سایت اعماق، رسانه گروه تروریستی داعش با انتشار بیانیهای مسئولیت این حمله را به عهده گرفته و مدعی شد در این حمله ۲۵ نفر از نیروهای SDF کشته و زخمی شدهاند. اما نکته اصلی اینجاست که در بیانیه منتشر شده علت انجام این حمله، گرفتن انتقام زنان اسیر این گروه در کمپ آوارگان الهول در استان حسکه عنوان شده است. کمپ الهول در سالهای ابتدایی ظهور داعش از جمله مناطق مهم و محل آموزش و پشتیبانی نیروهای داعش بود تا اینکه در سال ۲۰۱۵ توسط نیروهای SDF تصرف شد.
پس از عملیات سال گذشته نیروهای SDF و ائتلاف بینالمللی در استان دیرالزور و تصرف آخرین مناطق تحت تسلط داعش در حاشیه فرات، هزاران نفر از اعضای این گروه و اعضای خانوادهشان به اسارت درآمدند. سران SDF و فرماندهان امریکایی تصمیم به جدا کردن زنان و کودکان و انتقال آنها به کمپ الهول در شرق استان حسکه گرفتند. بدین ترتیب حدود ۴۰۰۰ زن و ۸۰۰۰ کودک که از بستگان تروریستهای داعشی بودند به این اردوگاه منتقل شدند.
با وجود اینکه رسانههای حاضر در مناطق کردنشین سوریه تلاش زیادی برای عادی جلوه دادن شرایط در این کمپ داشتند اما اخباری که گهگاه از این محل منتشر میشد حاکی از بحران شدید در زمینه اسکان و تامین نیازهای اسرای فوق بود. همچنین افرادی که تجربه ورود به این کمپ و گفتگو با ساکنین را دارند مدعی هستند که زنان حاضر در این اردوگاه علی رغم شکست داعش و از بین رفتن حکومت چند سالهاش در عراق و سوریه، همچنان به آموزش فرزندان خود بر مبنای آموزههای تکفیری و تندرو رهبرانشان میپردازند.
ماه ژوئن سال جاری، یک زن ساکن در این کمپ اقدام به قتل دختری نوجوان که نوه ی او بود کرد؛ تنها به این دلیل که حاضر نشده است لباس و پوشش مخصوصی را که رهبران داعش برای دختران توصیه کردهاند به تن کند.
همچنین در ماه آگوست امسال تعدادی از زندانیان اقدام به شورش و نصب پرچمهای این گروه درون کمپ کرده و با نیروهای امنیتی حاضر در کمپ به درگیری شدید پرداختند.
بسیاری از کارشناسان سرنوشتی مشابه کمپ بوکا در جنوب عراق را برای اردوگاه الهول پیشبینی میکنند. بوکا نامی بود که به کمپی در نزدیکی شهر امالقصر در جنوب عراق در دوران اشغال خاک این کشور توسط امریکا اطلاق شد.
در سال ۲۰۰۴ ارتش امریکا طی دو مرحله درگیر نبردی خونین و بزرگترین عملیات جنگی از زمان اشغال کامل عراق شد. شبه نظامیان گروه القاعده عراق تحت رهبری ابومصعب الزرقاوی رهبر معدوم خود نبردی سنگین و چند ماهه با نظامیان امریکایی در شهر فلوجه داشتند که سرانجام با شکست و عقب نشینی این نیروها به پایان رسید. در پایان نبرد ارتش امریکا علاوه بر اسرایی که حین نبرد دستگیر شده بودند اقدام به دستگیری تعداد زیادی از نزدیکان و آشنایان آنها که گمان میرفت از اعضای این سازمان باشند کرد. بخش زیادی از این اسرا به اردوگاه بوکا در جنوب عراق منتقل شدند.
سالها بعد بسیاری از این اسرا به بهانه "عدم وجود ادله کافی برای محکومیت" از این زندان آزاد شدند. مشهورترین فرد در میان اسرای آزاد شده ابوبکر البغدادی رهبر فعلی گروه تروریستی داعش بود که در فوریه ۲۰۰۴ در فلوجه دستگیر شده بود.
در روزهای اخیر و احتمال حمله ارتش ترکیه و مزدوران تحت امرش به مناطق تحت کنترل SDF، بسیاری پیش بینی میکنند که در صورت خارج شدن کنترل اوضاع از دستان نیروهای دموکراتیک سوریه، بسیاری از زندانیهای داعش از جمله در کمپ بزرگ الهول موفق به فرار شده و خطر ظهور و قدرت گیری مجدد نیروهای داعش در شرق سوریه وجود خواهد داشت. به خصوص اینکه رهبران SDF هشدار داده اند در صورت آغاز حملات ارتش ترکیه به شمال سوریه، مجبور به انتقال نیروهای محافظ این کمپ ها و زندانها به جبهه نبرد بوده و کنترلی بر نگهداری این زندانیان نخواهند داشت.