
به گزارش حلقه وصل: کمک 80 میلیارد دلاری غربیها به تروریستهای منطقه نشان میدهد که تعریف تروریسم از نظر کشورها متفاوت است، این را تحلیلگر مسائل سیاسی حسن هانیزاده میگوید و ادامه میدهد که FATF بهطور ظاهری برای مبارزه با پولشویی طراحی شده، اما هدف اصلی آن شناسایی ارتباط کشورهای مختلف با نهادهای منطقهای است، نه مبارزه با پولشویی.
بودجه سالانه ایران در سال ۱۴۰۳ کمتر از ۷۵ میلیارد دلار است؛ یعنی کمکهای آمریکا به گروههای تروریستی بیشتر از بودجه یک قدرت منطقهای است! پولی که جابهجاییاش به سادگی یک نقل و انتقال معمولی یا یک پولشویی نیست، بلکه برای تزریق آن نیاز به همکاری گسترده چندین کشور است.
این کمکها بین سالهای 2011 تا 2021 فقط به گروهکهای تروریستی فعال در کشور سوریه گسیل شده و سناتور راند پال در این باره میگوید آمریکا از طریق برخی از کشورهای عربی به این گروهکها سلاح میرساند.
داعش به اوباما ارج مینهد
داعش به رئیسجمهور اوباما احترام و ارج مینهد چرا که او موسس داعش است و به آنها کمک مالی میکند این را دونالد ترامپ در مناظرات ریاستجمهوری 2016 آمریکا گفت چرا که معتقد است ایالات متحده بنیانگذار داعش است.
نگاهی اجمالی به لیست وزارت خارجه امریکا نشان میدهد که ایالات متحده در سالهای اخیر گروهکهایی را در کشورهای ژاپن، فیلیپین، اسپانیا، فرانسه، پاکستان، سریلانکا، هند، کلمبیا، ترکیه، پرو، عربستان، ازبکستان، بریتانیا، الجزایر، مالی، اندونزی، یونان و تونس بهعنوان سازمان تروریستی معرفی کرده است و کارشناسان میگویند اگر CFT ابزاری برای مقابله با تأمین مالی تروریسم است، چرا در کشورهای عضو FATF هم گروههای تروریستی فعالیت میکنند؟
ما که پولشویی نمیکنیم پس چرا با FATF تعامل نکنیم و نام ما در لیست سیاه میرود؟ این پرسش را وزیر اقتصاد عبدالناصر همتی مطرح میکند در حالی که سخنگوی اسبق وزارت خارجه ایران در سال 97 گفته بود مبنای ارزیابی FATF نباید تحت تاثیر فشارهای سیاسی قرار گیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس سیدمحمود نبویان هم معتقد است که قرار گرفتن نام ایران و کره شمالی در لیست سیاه FATF نشان میدهد که موضوع گروه ویژه اقدام مالی فقط بحث تخصصی بانکی نیست.
تروریسم یعنی در خطر بودن منافع آمریکا
اشرف غنی، رئیس جمهور پیشین افغانستان در گفتوگویی میگوید: از آمریکاییها پرسیدیم اگر بمبی در کابل یا یکی از شهرها و روستای افغانستان منفجر شود و منجر به شهادت افغانستانیها شود، این تروریسم است یا خیر؟ گفتند خیر! پرسیدیم پس تروریسم چیست؟ گفتند تروریسم زمانی میشود که منافع آمریکا در خطر باشد.
کارشناسان میگویند که قدرتهای غربی برای تحقق برخی از اهداف سازمانهای بین المللی را ایجاد میکنند، ما اگر بدانیم که این قدرتها در پس این سازمانها چه منافعی برای خود در نظر گرفتهاند با مشکل مواجه نمیشویم و به تعبیر رهبر انقلاب هرکجا که بدانیم اصرار آنها روی فلان مسئله را بدانیم، سرمان کلاه نمیرود.