به وضوح روشن است که تحریم و مذاکره دو لبه یک قیچی هستند. ترامپ حین امضاء یادداشت تحریمی، به ایران توصیه کرد که با آمریکا وارد گفتگو شود، تا از هر دو لبه قیچی به یک میزان استفاده کرده باشد.
سید عباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان اخیرا از تذکر به مقاماتی که موضوع مذاکره با آمریکا را مطرح کرده بودند سخن گفت که به نظر میرسد محمد جواد ظریف معاون پزشکیان از جمله این مقامات است.
محمدجواد ظریف در طول 30 سال مذاکره، 3 بار از آمریکاییها باخت؛ بدون اینکه بر آنها پیروز شود. در آخر هم معتقد است خروج از برجام، تصمیم ترامپ نبود و 7 اکتبر مانع برجام شد!
ابراز تمایل برخی دولتیها برای شروع مذاکرات با واکنش برخی سیاسیون و نمایندگان مجلس مواجه شده است. آنها معتقدند که شرایط تغییری نکرده و برخیها میخواهند تجربه بینتیجه مذاکرات دهه ۹۰ را دوباره تکرار کنند.
سفر وزیر خارجه کشورمان برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت فلسطین و بررسی ابعاد جنایات اسرائیل در غزه، به دلیل آنچه «وقوع آتشبس» نامیده شده، لغو شد و سیدعباس عراقچی در این نشست حاضر نخواهد بود؛موضوعی که نشان میدهد دستگاه دیپلماسی کشورمان از نبود یک «نقشهراه» رنج میبرد.
بررسیها و اظهارات کارشناسان نشان میدهد که عضویت در FATF نمیتواند منجر به لغو تحریمهای اقتصادی علیه ایران شود و تحریمها بهدلیل ماهیت سیاسی و اهداف گستردهاش، فراتر از استانداردهای FATF عمل میکنند.
سفر پیشبینینشده وزیر امور خارجه کشورمان به امارات که با همراهی و استقبال رسمی خانم «ریم الهاشمی»، وزیر مشاور در امور همکاریهای بینالمللی امارات روبهرو شد؛ خبری خوشحالکننده برای منافع ملی ایران است؛ چراکه نشان از روشن بودن شعلهای در حوزه عقلانیت راهبردی در دستگاه دیپلماسی میدهد که به دنبال ایجاد تحول در راهبردهای سنتی تهران در حوزه معادلات منطقهای است.
نایب رئيس اندیشکده «انجمن سیاست خارجی آمریکایی» گفت: دولت ترامپ، سیگنالهای ایران برای مذاکره را نادیده میگیرد.
در هفته گذشته، اقداماتی از سوی مقامات ارشد دولت صورت گرفت که از مجموعه آنها میتوان عبارت «پردهبرداری رسمی از سیاست منطقهای دولت چهاردهم» را برداشت کرد؛ اقداماتی در راستای اعلام و اعمال دستورالعملهای ویژهای در حوزه سیاست خارجی که راهبرد دولت مسعود پزشکیان در ماههای گذشته را تبیین و در ماههای آینده را ریلگذاری میکند.
رسانههای غربگرا در آستانه ورود ترامپ به کاخ سفید با تیترهای ذوقزده پالس و پیام ضعف به طرف مقابل مخابره میکنند.
قبلاً بارها گفتهایم که رفتوآمد رئیسان جمهور امریکا از منظر منافع ملی ایران تفاوت چندانی نمیکند و اساساً نظام سیاسی امریکا متصلبتر از آن است که تغییر یک رئیسجمهور سیاستهای کلان و اصول حاکم بر رفتار این دولت در عرصه بینالملل را دستخوش تغییر کند.
وزیر راه دولت خاتمی در اظهاراتی عوامانه مدعی شد FATF موجب رونق اقتصاد و رفع فقر در کشور میشود.
در چندقدمی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، این پرسش به ذهن میرسد که در صورت پیروزی «کامالا هریس» یا «دونالد ترامپ»، دولت آینده این کشور چه رویکردی در قبال ایران در پیش میگیرد؟
شعاع دیپلماسی فعال عراقچی در زمان کوتاهی ۹ کشور لبنان، سوریه، عربستان، قطر، عراق، عمان، اردن، مصر و ترکیه را در بر گرفته است که هر یک از این سفرها حاوی پیام خاصی به کشورهای منطقه بود.
سلیم غفوری قائم مقام معاون سیمای سازمان صداوسیماست. وی یک مستندساز با سابقه است که ریاست شبکه های مستند و افق را نیز در کارنامه دارد. غفوری در این یادداشت شفاهی، رویکرد رسانه ملی در پرداختن به موضوع فلسطین را در هفته های پس از «طوفان الاقصی» مورد توجه قرار داده است.
در این روزهای حساس در منطقه که رژیم صهیونیستی افسار پاره کرده و به هیچ خط قرمزی پایبند نیست، جای خالی وزیر امور خارجه مقاومت بیشازپیش پررنگ است.
در سالهای اخیر، سیاست خارجی در اذهان ملت ایران بسیار برجسته شدهاست. شاید کمتر ملتی باشد که تا این حد به امر سیاست خارجی بپردازد.
به گفته یک کارشناس اقتصادی آمریکا در موضوع تحریم دیگر دستاویزی برای خود باقی نگذاشته تا علیه ایران استفاده کند و دشمن از هر نوع فشار و تحریم جدید علیه ایران ناتوان است.
سه واقعیت غیرقابلکتمان نظام جمهوری اسلامی ایران در آغاز سالنو بیش از هر زمان دیگری قابلیت تبیین دارد، بهویژه که هر سه بهنحوی در سخنان نوروزی رهبر انقلاب نیز جلوه یافت.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص روابط ایران با کشورهای همسایه گفت: خروج آمریکا از منطقه لازمهاش این است که یک پیوند برادرانه و دوستانه با کشورهای همسایه داشته باشیم، این یک تصمیم راهبردی دولت ایران است.