نوسان میزان فروش نفت ایران به چین که با تحلیل تاثیر فشار دونالد ترامپ بر صادرات نفت کشور از سوی رسانههای غربی برآورد میشد، حالا افزایشی شده و به بالاترین رقم از اکتبر ۲۰۲۴ رسیده است.
ایران و روسیه از طریق اسکلههای خصوصی در چین، تحریمهای آمریکا برای فروش نفت را دور میزنند.
در ماه گذشته میلادی صادرات نفت ایران به چین ۸۶ درصد افزایش یافت و نسبت به مدت مشابه سال قبل نصاب جدیدی به ثبت رساند.
ترامپ اولین رهبری نیست که سیاست خارجی نامنظم را پذیرفته است. برای چند دهه، سران کشورها در سراسر جهان آنچه را که بهعنوان نظریه «مرد دیوانه» شناخته میشود، به کار میگیرند.
پکن برنامه دولت آمریکا برای اعمال تعرفه 10 درصدی بر کالاهای چینی را محکوم کرد و قول تلافی داد.
سقوط تاریخی والاستریت به دنبال محبوبیت یک شرکت چینی و ترس سرمایهگذاران از پیش افتادن پکن از واشنگتن، میتواند نشانهای از رفع انحصار در این حوزه و راهی برای پایان دادن به انحصار در سایر صنایع باشد.
آیا تهدید دونالد ترامپ درباره الحاق گرینلند به خاک آمریکا فرصتی برای چین در ارتباط با الحاق جزیره تایوان به قلمروی این کشور ایجاد خواهد کرد؟
تحولات جدید منطقه به ویژه تحولات سوریه، رقابت منطقهای میان کشورهای ایران، امارات، ترکیه و عربستان بر سر کریدورهای تجاری-ترانزیتی را تشدید کرده و تحولات بینالمللی، مسیر این نبرد کریدوری را تغییر میدهد.
همکاریهای ترانزیتی میان ایران و چین به عنوان یک محور کلیدی در توسعه اقتصادی و تجاری در منطقه غرب آسیا و آسیای مرکزی در راستای طرح ابتکار کمربند-راه چین مطرح است که نیازمند همکاری راهبردی سهجانبه برای تجاریسازی این کریدور ارتباطی است.
عدهای هکر فایلهای صوتی تماسهای تلفنی چهرههای سیاسی در آمریکا را جمعآوری کرده و از محتوای آنها اطلاعات دقیق دارند.
اهمیت ایران به عنوان شاهراه تجارت جهانی، شهرتی چند هزار ساله دارد و جاده ابریشم گواهی بر این واقعیت است؛ جاده ای که امروز چین به عنوان دومین ابرقدرت اقتصادی جهان، در تلاش است تا آن را در قالب ابتکار کمربند-راه (BRI) دوباره احیا کند.
تهران در بخش نوآوری جایزه جهانی نوآوری۲۰۲۴ مسکو، حائز رتبه برتر شد.
مقام معظم رهبری در اولین دیدار خود با کابینه دولت چهاردهم بار دیگر بر اهمیت هوش مصنوعی و لزوم توجه ویژه مسئولان به این حوزه خصوصا لایههای زیرساختی آن تأکید کردند: اگر به لایههای زیرساختی هوش مصنوعی نرسیم، ممکن است در دنیا آژانسی برای هوش مصنوعی مانند انرژی اتمی تشکیل دهند و مانع پیشرفت کشور شوند.
علاوه بر بسیاری از قدرتهای مهم آسیایی و آفریقایی، کشورهایی همچون بلاروس نیز به دنبال پیوستن به بریکس هستند و چنین چیزی به معنای تغییر موازنه های قدرت در نظام بین الملل است.
رتبه ششم «اعتیاد به موبایل» در ایران در میان 24 کشور نشان می دهد بسیاری از ما دچار اختلال «بی گوشی هراسی» هستیم.
بعد از عملیات وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی، کارشناسان و رسانههای مختلف تحلیلهای متعددی از این حمله و تاثیرات آن در آینده ارائه دادند. در این گزارش به بررسی تحلیل برخی از این رسانهها که اغلب از حامیان سرسخت اسرائیل هستند، خواهیم پرداخت.
تحلیلگران و رسانهها در غرب ائتلاف ایران، روسیه و چین در قالب بریکس را تهدیدی برای نظام تکقطبی میدانند و اعتقاد دارند یکی از عواملی که باعث کاهش ارزش و قدرت جهانی دلار آمریکا شده اقدامات اعضای این گروه بوده است.
در روزهای اخیر، مجلس نمایندگان آمریکا ضمن معرفی تیکتاک بهعنوان «تهدید برای امنیت ملی آمریکا»، لایحه ممنوع شدن این شبکه اجتماعی را با عنوان «قانون حفاظت از آمریکاییها در مقابل برنامه کنترلشده توسط دشمن خارجی»، تصویب کرد.
یکی از نشانههای قدرت، اقتدار و توانمندی هر کشوری موضوع مهمی به نام قدرت نظامی است.
پایگاه خبری آمریکایی نیوزویک در گزارشی به اقدامات سفارت کشورمان در فضای مجازی چین در حمایت از مردم مظلوم فلسطین اشاره کرده است و می نویسد این مساله سبب جذب افکار عمومی در چین و همچنین جهان شده است.