
به گزارش حلقه وصل: سیدرضا صدرالحسینی در یادداشتی نوشت: امنیت آبراهههای بینالمللی، مقابله با تروریسم دریایی، رویارویی با دزدان دریایی و انجام اقدامات مؤثر در حفظ محیطزیست و امنیت منطقه ازجمله اهداف رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین است.در حال حاضر یکی از نشانههای قدرت، اقتدار و توانمندی هر کشوری موضوع مهمی به نام قدرت نظامی است.در واقع قدرت نظامی پشتوانه دیگر قدرتها و تامینکننده امنیت و منافع هر ملتی است. قدرت نظامی هر کشور میتواند نشانی از قدرت ملی آن کشور در عرصه منطقهای و بینالمللی محسوب شود.
براین اساس کشورها در پی کسب آمادگی برای نیروهای نظامی خود در هر شرایطی هستند و نیروهای نظامی برای حفظ و ارتقای آمادگی خود بهطور مستمر رزمایشهایی را در داخل یا خارج از کشور خود انجام میدهند. از سوی دیگر برگزاری این رزمایشها نشاندهنده قدرت آن کشور برای همسایههای پیرامونی و کشورهای منطقهای و فرامنطقهای است. جمهوری اسلامی با توجه به تجربیات هشت سال جنگ تحمیلی، سعی و تلاش کرد نیروی نظامی مقتدر و مستقل را برای حفظ منافع ملی و اقتدار منطقهای و بینالمللی خود آماده کند. این درحالی است که بهدلیل تحریمهای همهجانبه از جانب قدرتهای سلطهگر، بخش اعظم و نزدیک به ۹۰ درصد از توان نظامی جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف بومی است و این موضوع بهگونهای به کشورهای قدرتمند نظامی ثابت شده که برای سال پنجم از جمهوری اسلامی دعوت شده که در حوزه رزمایش دریایی دو قدرت بزرگ نظامی و صاحب وتو در سازمان ملل متحد شرکت کند.
بر همین اساس از روز گذشته شناورهای شرکتکننده در رزمایش دو کشور روسیه و چین وارد آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی شدند تا با الحاق به یگانهایی که از ایران در رزمایش شرکت دارند این مانور نظامی بزرگ را در گستره جغرافیایی اقیانوس هند و بخشی از مدیترانه انجام دهند.هدف از این رزمایش، امنیت آبراهههای بینالمللی، مقابله با تروریسم دریایی، رویارویی با دزدان دریایی و انجام اقدامات مؤثر در حفظ محیطزیست و امنیت منطقه است و این رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ با حضور ایران، چین و روسیه و ناظرانی از کشورهای دوست و همپیمان در شمال اقیانوس هند از دیروز آغاز شد.
امسال برای پنجمین سال متوالی با شعار «با هم برای برقراری صلح و امنیت» رزمایش مرکب دریایی سهجانبهای بین نیروی دریایی ایران، نیرویی دریایی روسیه و نیروی دریایی جمهوری خلق چین برگزار میشود.در این رزمایش علاوه بر یگانهای سطحی و پروازی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یگانهای شناوری کشورهای چین و روسیه، از پنج کشور نیز ناظرانی حضور خواهند داشت و این رزمایش برابر برنامههای از پیش تعیین شده در شمال اقیانوس هند برگزار میشود.شمال اقیانوس هند بین سه تنگه راهبردی از پنج تنگه راهبردی دنیاست، تنگه هرمز در شمال، تنگه مالاکا در شرق و تنگه بابالمندب در غرب منطقه اقیانوس هند واقع شده که در حقیقت بیضی انرژی دنیا را احاطه کرده است و با توجه به تردد شناورهای تجاری و نفتکش در این منطقه حساس، ضرورت برقراری امنیت تجارت دریایی را دوچندان کرده است.
هدف از برگزاری این رزمایش، تحکیم امنیت و مبانی آن درمنطقه و گسترش همکاریهای چندجانبه میان سه کشورونشان دادن حسننیت و توانایی این کشورها در جهت حمایت مشترک ازصلح جهانی،امنیت دریایی وایجادیک جامعه دریایی با آیندهای مشترک، تقویت امنیت تجارت دریایی بینالمللی،مقابله بادزدی دریایی وتروریسم دریایی،اقدامات بشردوستانه،تبادل اطلاعات درحوزه امدادونجات دریایی وتبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی است و با توجه به اهمیت منطقه و اهداف موردنظرمیتوان به اهمیت این رزمایش مشترک بیشتر آگاه شد.