
حلقه وصل: رسول خضری امروز در جلسه بررسی مشکلات ارتباطات شهرستان که با حضور مدیران حوزه ارتباطات آذربایجانغربی در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: چالش مدیریت بحران به سبب 34 بلای طبیعی حادث در کشور، همواره یکی از بحثهایی بوده که باید در سطح وزارتخانه و نه در سازمان مدیریت بحران مطرح شود.
وی افزود: در برخی کشورها که 11 بلای طبیعی نازل میشود، وزراتخانه برای آن تعریف میشود اما در کشور ما با این میزان گسترده بلای طبیعی، مدیریت بحران به سازمان پس از بحران تبدیل شده است.
نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این موضوع بارها در مجلس شورای اسلامی مطرح و به رییس جمهور تذکر داده شده که به صورت لایحه، طرح تشکیل وزارت موقعیت اضطراری هر چه سریعتر ابلاغ شود که نمایندگان نیز به جد پیگیر و به دنبال نتیجه رسیدن آن هستند.
وی در خصوص آتش سوزی اخیر در جنگلهای سردشت، گفت: مدیریت پیش از بحران و پس از آن با هم متفاوت هستند و اگر در سطح شهرستان در بحث صیانت از جنگلها، در تشکیل ستاد بحران جدیتر برخورد میشد و با فراخوانی از مرکز استان نسبت به فراهم کردن برخی تجهیزات هماهنگیهای لازم انجام میگرفت شاید امروز میزان خسارتها به جنگل کمتر میشد.
خضری با قدردانی از تلاشهای مردم و روستاییان، سازمانهای مردم نهاد و کارکنان اداری در اطفای حریق جنگلهای این شهرستان، اظهار داشت: اگر دلسوزی این مردم نسبت به جنگلها و خدمات آنها در روزهای اخیر وجود نداشت شاید حوادث غیر قابل کنترلی را امروز شاهد بودیم و از مسؤولان انتظار داریم که توجهات در حوزه پیشگری را افزایش دهند.
وی بیان کرد: این شهرستان با داشتن 90 هزار هکتار جنگل و 30 هزار هکتار مرتع ظرفیتی را برای این استان فراهم کرده است که در راستای صیانت از جنگل و جلوگیری از حوادث ناخوشایندی از این دست، باید امکانات بیشتری به این شهرستان اختصاص یابد تا نیازهای اساسی حفاظت و نگهداری رفع شود که یکی از مطالبات عمومی مردم سردشت نیز به شمار میرود.
نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: باید در بازدید میدانی از محل آتش سوزی وسعت آن و همچنین میزان خساراتی که به درختان و زیستگاه آن به وجود آمده به صورت دقیق مشخص و اعلام عمومی شود.
وی با بیان اینکه ارتباطات قدرت و نقش بیبدیلی را در سطح جهانی بازی میکند، عنوان کرد: باید مسؤولان حوزه ارتباطات با شناسایی خلاها و مشکلات در حوزه آنتن دهی جادهای و روستایی نسبت به رفع آن اقدام کنند که ارتقای سطح ارتباطات سایتهای تلفن همراه با تعامل سازنده بین دستگاهها امکانپذیر است.
اطلاع رسانی دقیق و موثر نقش به سزایی در کاهش بحران دارد
فرماندار سردشت نیز در این جلسه گفت: اطلاع رسانی از ابزارهای موثر مدیران در کاهش بحرانها بوده و باید این موضوع به جدیت جزو برنامههای کاری قرار گیرد.
اقصی نخشیپور با اشاره به آتش سوزی گسترده در جنگلهای این شهرستان اظهار کرد: در چنین شرایطی باید اطلاع رسانیها دقیق و به روز باشد تا بهانهای در دست تبلیغات ناثواب داده نشود.
وی اضافه کرد: در این راستا با مشخص کردن سخنگو از طریق ستاد بحران، موضوعات هدایت شده بیان و مانع از ناهنجاری خواهد شد.
وی گفت: مردم سردشت با دغدغه نسبت به حفاظت از جنگلها تلاش میکنند که به همین دلیل در روزهای اخیر با همکاری عمومی مانع از گسترش آتش سوزی و در نهایت آن را مهار کردند.
نخشیپور بیان کرد: جنگلها حیاتبخش زندگی بشری هستند که در بارندگیها، گسترش فضای گردشگری و همچنین به عنوان قابلیتی انکار ناپذیر یکی از عوامل اصلی در جهت توسعه شهرستان به شمار میروند.
وی گفت: نیروهای منابع طبیعی باید در راستای طرح صیانت از جنگلهای شهرستان تلاشهایشان را دوچندان کرده و با کنترل عوامل انسانی در کاهش حریق تاثیرگذاری کنند.
منبع: فارس