وحید فراهانی، کارگردان مستند «تک تیرانداز» در گفتگو با حلقه وصل درباره علت انتخاب سوژه این مستند اظهار داشت: بعد از ورود داعش به عراق، هفت سفر به عراق داشتیم که ماحصل آن سه مستند «بدون مرز، عشق» بود. سعی داشتیم بیمرز بودن این جنگ و اتحاد مسلمین در برابر دشمنان را در آن مستندها نشان دهیم.
وی افزود: در کار جدید قصد داشتیم یک سوژه جدید که کسی سراغ آن نرفته است را کار کنیم و در همین راستا رهبر معظم انقلاب سخنانی در خصوص فیلم «تک تیرانداز» آمریکایی داشتند و ما پیرو این سخنان در حد توان خودمان اقدام به ساخت این مستند کردیم که با سوژه آن یعنی تک تیراندازِ فیلم، در قسمت سوم مستند «بدون مرز، عشق» آشنا شدیم. این فرد قصه زندگیاش را برای ما تعریف کرد و من احساس کردم پتانسیل پرداخت به آن را دارد.
کارگردان مستند «بدون مرز، عشق» گفت: هدف اصلی این بود که نشان دهیم خانواده شخصیت اصلی مستند، یک خانواده مجاهد بودهاند. پدر ایشان در زمان صدام با شهید دقایقی سپاه بدر را تاسیس کرده است که بعدا شیمیایی میشود و به شهادت میرسد.
فراهانی ادامه داد: دومین موضوع و هدف ما این بود که نشان دهیم نیروهای مقاومت با تخصص خودشان فعالیت میکنند. زیرا در رسانههای مقابل اینگونه بیان میشود که بسیج مردمی خیلی بینظم و بدون هیچ برنامهای میجنگد. همچنین در این مستند سعی داشتیم استفاده از سلاحهای ایرانی را نمایش دهیم؛ به عنوان مثال اسلحه «تک تیرانداز حرارتی» که خیلی برای نیروهای مقاومت کاربرد داشت.
وی در بیان سومین هدف از ساخت این مستند اظهار داشت: خانواده فردی که در مستند ما حضور دارد، در تهران زندگی میکند و ما خواستیم نشان دهیم افرادی هستند که در کنار ما زندگی میکنند ولی برای دفاع از آرمانها و اعتقادهایشان به میدانهای جنگ میروند.
کارگردان مستند «تک تیرانداز» در خصوص بازسازی بخشهایی از این مستند گفت: ما بخشهای کوچکی را در این مستند بازسازی کردیم. پیشفرض ذهن ما این بود که برخی صحنهها مانند استتار کردن را بازسازی کنیم. زیرا میخواستیم جنبه آموزش هم داشته باشد زیرا یکی از ضعفهای نیروهای عراقی این است که در استفاده از سلاحها، تک تیرانداز و عملیاتهای مرتبط با آن آموزش ندیدهاند.
وی به بیان خاطرهای از درگیریها پرداخت و ادامه داد: در یکی از روزها به همراه یک گروه 15 نفره از نیروهای رزمنده به نزدیکی جاده موصل - بیجی رفتیم. این جاده محل تردد نیروهای تکفیری بود و به همین جهت آنها متوجه حضور ما در یک پمپ بنزین متروکه شدند و در خندقهایی که دور تا دور ما را گرفته بودند، حاضر شدند. ما تقریبا محاصره شدیم و عملا هیچ راه فراری نداشتیم زیرا راه ورود و خروج ما در تیررس تک تیراندازهای دشمن بود.
وی افزود: درِ پشتی پمپ بنزین هم جوش خورده بود و عملا ما گیر افتاده بودیم. تنها یک بطری آب هم داشتیم که این موضوع شرایط ما را خیلی سختتر میکرد. وضعیتمان را به نیروهای پشتیبانی خبر دادیم ولی آنها با توجه به اینکه در مسیرشان مین کار گذاشته بودند خیلی کند حرکت میکردند.
فراهانی درباره اتفاقات آن روز گفت: در این درگیری فرمانده ما که شخصیت اصلی مستند بود، با یک گلوله از دو پا دچار مجروحیت شد. شرایط آنقدر خطرناک و بد شده بود که با تهیهکننده مستند، سید هاشم موسوی قرار گذاشتیم که اگر در آستانه اسارت قرار گرفتیم، یکدیگر را با تیر بزنیم!
کارگردان مستند «تک تیرانداز» در پایان خاطرنشان کرد: به زودی برای ساخت مستند دیگری به کشور عراق خواهیم رفت، زیرا سوژهها در این زمینه بسیار زیاد است.