
سرویس حاشیهنگاری: رویترز در خبری نوشت: مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا که برای شرکت در نشستهای محرمانه با حضور میهمانان قدرتمند و میلیاردرهایی از جهان به سوئیس رفته است روز یکشنبه اظهار کرد که آمریکا آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است اما افزود که لازم است تا ایران مانند «یک کشور عادی» رفتار کند.
وزیر امور خارجه آمریکا که در یک کنفرانس خبری با همتای سوئیسی خود در شهر برن سخن میگفت، در پاسخ به سوال مطرح شده از سوی یکی از خبرنگاران درباره تمایل دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به مذاکره با ایران گفت: شما گفتید که رئیس جمهور آمریکا در چند روز اخیر تمایل خود را برای گفتوگو با ایران نشان داده است. او مدت زیادی است که این را گفت است و فقط در همین چند مدت اخیر نبوده است. ما مطمئناً وقتی ایرانیها به نتیجه برسند که مانند کشوری عادی رفتار کنند آماده مذاکره خواهیم بود.
در همین راستا، سعید درویشی از فعالان رسانهای در صفحه اینستاگرام خود به این موضوع واکنش نشان داده است و با درج تیتر «چرا ناگهان پمپئو سخن از مذاکرات بدون پیششرط با ایران سخن گفت؟» نوشته است: روز گذشته وزیر امور خارجه آمریکا طی یک چرخش بسیار عجیب، اعلام کرد کشورش آماده مذاکره بدون پیششرط با ایران است. اما چرا چنین سیاستی به یکباره اعلام میشود، آنهم درست روزی که مسئولان سوئیسی سخن از میانجیگری بین این دو کشور میگویند؟
با توجه به شواهد میتوان سه فرض برای این تغییر ناگهانی درنظر داشت که به ترتیب اولویت میخوانید:
۱. روز گذشته نشست سری بیلدربرگ بعد از چهار روز در شهر مونترو واقع در ساحل شرقی دریاچه لمان ژنو (سوئیس) برگزار شد.
از نکات بسیار مهم این دوره از نشست بیلدربرگ میتوان به حضور اشخاصی چون کوشنر، پمپئو، دو مقام ارشد پنتاگون و دو عضو ارشد شورای امنیت ملی آمریکا به همراه سران کارتلهای جهانوطنی همچون توتال، شل و بانک HSBC اشاره کرد. این ترکیب به همراه کسینجر یهودی یعنی اینکه زرسالاران یهودی که در ایران نفوذ گستردهای دارند، به دنبال سیاست پاس و آبشار هستند؛ به احتمال قوی این گروه در داخل کشور توانستهاند اقداماتی انجام دهند که زمینهساز ارسال پالس مثبت برای مذاکره مجدد است. بنابراین پمپئو با اعلام چنین سیاستی به دنبال تقویت پالس ایرانی است. امری که در جریان شکلگیری برجام شاهد آن بودیم که دقیقا همین کانونها توانستند با خرج پول و البته یک مهندسی روانی دقیق نطفه برجام را به ثمر برسانند.
یادمان نرود چندی پیش ظریف با سناتور فاینستاین دیدار مخفی داشت. سناتوری یهودی ایالت کالیفرنیا که روابط بسیار خوبی با راکفلرها دارد. اینکه چرا از میان اینهمه سناتور سرشناس دموکرات، ظریف سراغ دوستان کمتر شناخته شده راکفلرها رفته است، خود جای سوال است.
۲.درطی یک ماه اخیر رویکرد نگاه به شرق در وزارت خارجه کشورمان به شدت تقویت شده است، بالاخص تقویت هرچه بیشتر همکاریها با چین. این امر برای آمریکا که در یک جنگ تجاری با این کشور به سر میبرد یعنی یک موقعیت خطرناک. بنابراین به نظر میرسد آمریکا با ارسال پالس مثبت به دنبال دور نگه داشتن ایران از چین است.
۳. واقعیت آن است که بلوف جنگ کارگر نیفتاد و ائتلاف عربی-عبری خیلی زود نابود شد. از سوی دیگر وضعیت متزلزل نتانیاهو سبب شده تا معامله قرن فعلا از دستور کار خارج شود. همچنین وضعیت کلی منطقه در حالت چرخش مثبت به سمت جبهه مقاومت است. بنابراین آمریکا قصد دارد با آرامسازی اوضاع فرصت ترمیم جبهه خود را به دست آورد.
باید منتظر ماند و دید کدامیک از این سه فرض محقق خواهد شد.