
به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، نخستین جلسه از سلسله جلسات «۴۰ سال بعد» با حضور کارگردان سینما و تلویزیون یاسر عرب و فعالان فرهنگی در مجموعه فرهنگی عاشوراییان اصفهان برگزار شد.
عرب در این جلسه برش هایی از زندگی اش را برای مخاطبان کات زد که در واقع سیر تحولی تفکرات وی در دهه ۶۰ و آشنایی او با آثار صاحبان فکری همچون عطار نیشابوری، شریعتی، مطهری، آوینی و… بود.
کسی به ما پدری کردن نیاموخته است
وی راه حل مشکلات جامعه را در حال حاضر گفت و گو دانست و در بین فعالان فرهنگی گفت: خیلی وقت ها ما باید برای پدر و مادرمان، پدر و مادر باشیم، آنها نیز خیلی جاها اشتباه می کنند. ما نسلی دردمند هستیم که وظیفه بسیار سختی داریم، ما نسلی هستیم که برای بینش، سیاست، فرهنگ، تربیت علاوه بر اینکه فرزندیم ناچاریم که پدرهم باشیم مانند ام ابیها، مادر پدرش از باب آرامشی است که او به پدرش می دهد، پدر که باشی با فرزندت براساس سیاست حرف نمی زنی، اگر پدر باشی از ناراحتی فرزندت ناراحت می شوی، جامعه امروز لکنت دارد و سازو کار انتقاد نیست، پدری کردن آیین خودش را دارد، کسی به ما در حوزه روش، منش، نظم تاریخی، فهم تاریخی مسائل پدری کردن را نیاموخته است.
وی بیان داشت: ما باید این چرخه را بشکنیم و هم برای خودمان پدری کنیم و هم برای نسل آینده. من وقتی درون خودم گفت و گو می کنم و خودم را با بصیرت تر، رستگارتر، هیئتی تر و هرچی تر می دانم، نمی توانم با دیگری گفت و گو کنم و اگر حرفی بزنم همه اش اداست، این ناتوانی ما بچه مذهبی هاست که نمی توانیم با دیگری صحبت کنیم.
جامعه امروز لکنت دارد
عرب جامعه امروز را جامعه ای بدون اعتدال خواند و بیان کرد: چون جامعه ای داریم که پدر ندارد-پدر به معنای شخص نیست بلکه یک اندیشه بالادستی است- دچار واگرایی شده است و این خطر بدیست، این جامعه دچار واگرایی می شود که دارد در ساحت سیاسی اتفاق می افتد، لبه ها دارند تیز می شوند، جامعه ای که اساس آن بر واگرایی اجتماعی، واگرایی فلسفی و واگرایی در بینش، کنش و مسئله است، زیست جنسی آن نیز واگرا می شود و رابطه تام اجتماعی در آن از بین می رود و نمی توانی به این جامعه بگویی در حوزه خانواده با هم حرکت کنید.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: این جامعه را نمی توانی بر مبنای سرمایه داری و رانت اقتصادی اداره کرد و انتظار داشت که مردم تحت سیطره حاکمیت باشند، رفتار اقتصادی تو با رفتار فرهنگی ات منافات و تعارض دارد؛ این جامعه را نمی توان همه ساحت هایش را به اسم احترام به بانوان و حفظ حریم تفکیک جنسیتی کرد و در آن همجنس گرایی رخ ندهد و خوشحالم که عاشوراییان هیئتی کاملاً مردانه و یا کاملاً زنانه نیست.
مشکل تاریخی ما با بی عزمی است
این کارگردان سینما و تلویزیون خاطرنشان کرد: همگرایی، پدری و ایستادن جلوی واگرایی از کسی ساخته نیست الا انسان صاحب عزم، ولم نجد فیه عزما، ما در انسان عزمی ندیدیم مشکل تاریخی ما با بی عزمی است، عزمی اگر هست باید برای همگرایی باشد از دیگران برای گفت و گو دعوت کنید، ریشه گفت و گو وقتی فرهنگ نباشد در سیاست اتفاقی نمی افتد، گفت و گو باید اول در خانواده، هیئت و مجموعه های فرهنگی شکل بگیرد؛ در جامعه ای که لکنت دارد می بینیم وقتی تلگرام می آید همه می خواهند حرف بزنند همان انفجار اطلاعاتی که شهید آوینی پیش بینی کرده بود. حرف زدن حق جامعه است مردم باید وسط میدان بیایند و هیچ گوشی برای آنها وجود ندارد جز گوش من و شما، باید پاشنه هایمان را بالا بکشیم در این زمینه ها کار کنیم، پژوهش کنیم. با ذهن جوال، اندیشه پویا خیلی چیزها را به هم مرتبط کنید و سوال کنید.
در پایان پس از پرسش و پاسخ حضار فرشادفر رییس شورای مرکزی فلسفه این جلسات را انسجام دیدار اعضای عاشوراییان دانست و گفت: تا دیداری صورت نگیرد، گفت و گویی شکل نمی گیرد. از این جهت سلسله جلسات ۴۰ سال بعد به صورت عمومی و ماهیانه برگزار خواهد شد و هرچه نزدیک به رویداد اصلی مجموعه عاشوراییان می شویم، به صورت تخصصی باب گفت و گو را باز می کنیم.