سرویس حاشیه نگاری- احسان سالمی: در اوایل دهه80 بود که فیلم «بهرنگ ارغوان» ساخته ابراهیم حاتمیکیا به دلیل مخالفت وزارت اطلاعات، از اکران بازماند و بعد از آن بود که وزارت ارشاد به دلیل صدور پروانه نمایش برای این فیلم مجبور شد برای جبران ضرر و زیان تهیهکننده این اثر، فیلم را خریداری کند.
البته بعد از آن در دولت دهم با روی کار آمدن جواد شمقدری این فیلم توانست فرصتی برای اکران بیابد و با حضور در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر جوایز متعددی را از آن خود کند.
اما این مسیر یک بار دیگر و با اثری دیگر از ابراهیم حاتمی کیا تکرار شد؛ اثری «گزارش یک جشن» نامیده شده بود. با این تفاوت که این بار بعد از خریده شدن توسط سازمان سینمایی دیگر هیچگاه رنگ اکران عمومی را ندید و در بعد از چند سال همچنان در آرشیو سازمان سینمایی در حال خاک خوردن است.
فیلم سینمایی «تلفن همراه رئیسجمهور» به کارگردانی علی عطشانی دیگر اثری بود که وارد این چرخه شد و البته با خوششانسی توانست در آستانه انتخاب ریاست جمهوری یازدهم راهی برای رفع توقیف و دیده شدن پیدا کند.
اما این روند صرفاً محدود به دوران دولت دهم نمیشود و مسئولین سازمان سینمایی دولت تدبیر و امید نشان دادهاند که ادامه دهندگان خوبی برای راه همکاران سابق خود در این سازمان هستند.
نشانه این ادعا را میتوان در صحبتهای امروز وزیر ارشاد در جمع خبرنگاران دید. جنتی در سخنان خود، در حاشیه اجلاس سراسری مدیران کل استانی ارشاد در ارتباط با اکران فیلم سینمایی رستاخیز و برنامههای وزارت ارشاد برای اکران این اثر گفت: فیلم رستاخیز تنها فیلمی است که من بیشترین کمک را در دوران تولید و پس از تولید نسبت به آن داشتهام. هم از نظر مکاتبه با دستگاههای مختلف و هم پیش خرید سیدیهای فیلم برای کارکنان دولت که به نوعی بتوان از این طریق به کارگردان و تهیهکننده آن کمک کرد.
حالا باید منتظر بود و دید سیاست جدید اتخاذ شده از سوی مدیران وزارت ارشاد در جهت کمک مالی به صاحبان آثاری که به دلایل مختلف از اکران بازمیماند، میتواند باعث رفع کدورتهای میان اهالی سینما و مسئولین سازمان سینمایی وزارت ارشاد شود یا نه.