
به گزارش حلقه وصل،محمد جواد کولیوند رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) پارلمان در جریان ارائه گزارش کمیسیون متبوعش درمورد سیلهای اخیر کشور اظهار داشت: پیش از این اعلام شده بود که لایحه مدیریت اجرای آموزشی قانون سازمان مدیریت بحران دو سال در مجلس مانده و بررسی نشده است در صورتی که این لایحه 25 اسفند 94 با قید دو فوریت برای مجلس ارسال شد و برای آن تمدید دو ساله درخواست شد که نهایتا در سال 95 با تمدید آن مخالفت شد.
وی افزود: در تیر 95 این لایحه دوباره به مجلس ارائه شد، بیش از 40 جلسه کارشناسی با حدود 35 دستگاه در مجموعه کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس برگزار شد این لایحه با توجه به این که برای بررسی به صحن علنی ارسال شده بود با مکاتبات متعدد دستگاهها مواجه شد به همین علت بار دیگر بازنگری و شرح وظایف در مورد آن انجام شد در نهایت 16 بهمن 97 به تصویب مجلس رسید و به شورای نگهبان ارسال شد.
وی با یادآوری این که شورای نگهبان 10 ایراد به این لایحه گرفت، گفت: این ایرادات در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس برطرف شده است و مجددا در صحن علنی مجلس بررسی و سپس به شورا می رود.
رییس کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس درمورد مزیت های پیش بینی شده در این لایحه اظهار داشت: طرح کاهش خطرپذیری سیل در تمام دستگاه ها از مزیت های این لایحه است، ایجاد سامانه های هشدار سریع در لایحه پیش بینی نشده بود که کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس آن را اضافه و اصلاح کرد.
رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: در این حادثه اسکان موقت یک تا دو سال به منظور ساخت منازل از ضرورت هاست باید از اسکان های اضطراری خارج شویم، لایروبی رودخانه ها، استمهال تسهیلات مناطق سیل زده و همچنین تشکیل کمسبون مشترک میان کمیسیون های عمران و کشاورزی و برنامه و بودجه و کمیسیون امور داخلی مجلس باید مورد توجه قرار گیرد.
کولیوند ادامه داد: در مجموع از تخصصی بودن مدیریت بحران و ضرورت برنامه ریزی تخصصی در بحران های کشور و همچنین راهبرد ملی برنامه ریزی خطرپذیری استانی، شهرستانی و ملی از مزیت های این لایحه است.
وی گفت: برای اولین بار مسوولیت مشترک و اختصاصی تمام دستگاه ها در این لایحه پیش بینی شده است، لذا باید گفت سازمان مدیریت بحران و حوادث غیر مترقبه کشور تمهدیدات مفید و موثری را در این لایحه پیش بینی کرده است.
منبع: فارس