
به گزارش حلقه وصل، فرقی نمیکند آبان 96 باشد یا فروردین 98، کرمانشاه باشد یا لرستان، خوزستان، گلستان و فارس؛ زمانی که پای کمک به هموطن در میان باشد جوانان این مرزوبوم هر آنچه دارند را در طبق اخلاص و مردانگی و غیرت میگذارند و دست در دست هم، به میهنی سبز و بانشاط میاندیشند.
گروهی از جوانان شهر قزوین، در پویش پشت گرمی، از سالها قبل به کمک آسیب دیدگان زلزله کرمانشاه رفتند و نتیجۀ جهاد آنها امروز خانههایی است که به زودی تحویل خانوادهها خواهد شد. حالا همین جوانان قرار است پشت گرمی مردم مناطق سیلزده باشند و تمام تلاش خود را بهکار گرفتهاند تا بتوانند به خوزستان عزیز نیز ادای دین کنند.
مصطفی بهرامی از اعضای هیئت اباصالح المهدی(عج) در قزوین میگوید: زمانی که زلزلهٔ کرمانشاه اتفاق افتاد، ما شروع به جمعآوری کمکهای مالی برای مردم این استان کردیم و توانستیم از طریق کمپینی که در تهران بهواسطهٔ مؤسسهٔ توانگری طوبی راه افتاد مبلغ خوبی را جمعآوری کنیم، این کمپین تحت عنوان «پویش پشتگرمی» راهاندازی شد. سال گذشته از طریق جبههٔ فرهنگی انقلاب اسلامی 600 عدد چادر، چهار هزار تخته پتو، 2 هزار و 500 مترمربع فوم، تعداد قابلتوجهی چراغ و وسایل و اقلام موردنیاز دیگر به مناطق زلزلهزده ارسال کردیم. همچنین چند نوبت مایحتاج و بستههای غذایی دیگر نیز به مناسبتهای مختلف به دست نیازمندان آن منطقه رساندیم.
ساخت 12 خانه در روستاهای سرپل ذهاب توسط مردم غیور قزوین
در سال 97 اعضای هیئت ما طرح ساختمانسازیهایی را ریختند و قرار بر این شد که طی این طرح، ما در مدت 45 روز، 12 خانه برای افراد تحت پوشش کمیته امداد بسازیم و به آنها تحویل دهیم. طرح فوق مورد تأیید بنیاد مسکن است و مجوزهای لازم برای آن اخذشده است. این طرح مختص مددجویانی است که پس از گذشت بیش از یک سال، به دلیل عدم توانایی مالی هنوز ساخت خانههایشان را آغاز نکردهاند.
بهرامی در رابطه با طرح فوق اظهار میکند: این خانهها در روستاهای سرپل ذهاب هستند و متراژ آنها 68 متر است، اکنون ساخت خانهها آغازشده، مرحلهٔ سقف را گذرانده، دیوارچینی شده و قرار است تا پایان اردیبهشتماه این خانهها به صاحبانشان تحویل داده شوند.
خانههایی از جنس عشق و همدلی
نکتهٔ موردتوجه در طرح فوق این است که این خانهها بهصورت کاملاً رایگان برای روستائیان سرپل ذهاب احداث میشوند. بهرامی بهعنوان مدیر واسط در بحث این ساختوسازها میگوید: برای ساخت این خانهها حتی یک ریال هم از مردم زلزلهزده دریافت نمیشود، بلکه کمیته امداد و بنیاد مسکن هرکدام 12 میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت میکنند و مابقی هزینههای ساخت را هم پویش پشتگرمی به پشتوانهٔ کمکهای مردمی تقبل میکند. البته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در این طرح به یاری ما آمده و درهای ورودی خانهها و کاشی و سرامیک موردنیاز برای ساخت آنها را اهدا کرده است. همچنین بسیج سازندگی نیز پایکار بوده و در حال کمکرسانی به این طرح است.
در این طرح علاوه بر ساخت مسکن برای نیازمندان روستایی، برای مردم بومی کرمانشاه نیز اشتغالزایی صورت گرفته است. بهاینترتیب که ساختوساز خانهها توسط بومیان آن منطقه انجام میشود. بهرامی میگوید: ساختوساز خانهها توسط کارگرهای بومی منطقه صورت میگیرد، ولی قزوین ناظر بر کار است، به این دلیل که این خانهها دارای نقشهای ابداعی هستند، مسؤول طرح نیز به خاطر بحث هماهنگیهای مالی از قزوین است، ولی کارگرها همه بومی و مستقر در آن منطقه هستند، زیرا علاوه بر ساخت خانه در این منطقه، لازم بود بحث اشتغالزایی نیز مدنظر قرار گیرد.
جوانان قزوینی با دلهای حسینی
بهرامی انگیزهٔ خود و همراهانش را کمک به هموطنان اعلام میکند و معتقد است اگر دعای آنها در زندگیشان جاری شود برای دنیا و آخرتشان کفایت میکند. وی میگوید: ما در هیئت اباصالح المهدی(عج) یک شعار داریم و معتقدیم امام حسینی که ما داریم اگر در این دنیا به درد مردم نخورد، در آن دنیا به درد ما نمیخورد، بنابراین باید در این دنیا زیر بیرق اباعبدالله(ع) به همنوعان خود خدمت کنیم، در غیر این صورت نمیتوانیم انتظار شفاعت از ایشان داشته باشیم.
بهرامی از برنامههای سال 98 هیئت اباصالح المهدی(عج) میگوید و افق کاری درخشانی را ترسیم میکند، وی از بحث اشتغالزایی در شهر قزوین و کار جهادی در روستاهای کرمان و سیستان و بلوچستان در سال 98 سخن میگوید و معتقد است به یاری هم و باهمدلی میتوانیم ایرانی آباد با آیندهای روشن بسازیم.
وی از فعالیتهای این هیئت در قزوین نیز صحبت میکند و میگوید: ما در هیئت برای نیازمندان قزوینی نیز کمک جمعآوری میکنیم و به مناسبتهای مختلف نظیر عید نوروز، ماه مبارک رمضان، فصل بازگشایی مدارس و مناسبتهای دیگر، کمکهایی از قبیل اهدای سبد غذایی و جیرهٔ خشک، غذای گرم، لباس، کفش، لوازمالتحریر و اقلام دیگر انجام میدهیم.
نوروز 98، سیل ویرانگر و حماسهای دیگر از غیور مردان قزوینی
اواسط نوروز 98 بود که ابرهای تیره آسمان بیشتر استانهای کشور را درنوردیدند و برخی از استانهای این مرزوبوم دچار حادثهای ویرانگر به نام سیل شدند. لرستان، فارس، خوزستان و گلستان خسارات فراوانی دیدند و خانههای مردم به زیرآب رفتند و برخی از هموطنانمان جان خود را از دست دادند. در پی این حادثه، استان قزوین بار دیگر همدل و همصدا باهممیهنان خود در استانهای سیلزده شد.
بهرامی دراینباره میگوید: بلافاصله پس از وقوع حادثهٔ سهمگین سیل در برخی استانهای کشور، ما اقدام به راهاندازی ستاد مردمی کمک به سیلزدگان در قزوین نمودیم. فعالیت ما در حال حاضر در دو محور خوزستان و لرستان است. در بحث کمکرسانی به مردم استان لرستان، پس از جمعآوری کمکهای مردمی و کمکهای سازمانهای مختلف، اقدام به تهیهٔ وسایل اولیه و ارسال آنها کردیم. وسایلی از قبیل چکمه، بیل، کف کش، کارواش دستی، لوله، انواع کنسروجات، نان، باب کت، لودر و کامیون برای خارج کردن گل با حمایتهای مردم قزوین تهیه و طی دو مرحله به استان لرستان ارسال شد. فاز بعدی کار در لرستان، اعزام نیروهای جهادی از هیئتهای مختلف قزوین و مردم عادی بود. طی اولین اعزام، 19 جهادگر در پانزدهم فروردین عازم این منطقه شدند. اعزام گروه دوم به تعداد 25 نفر نیز پسازآن انجام شد و تصمیم بر این است به فاصلهٔ 5 روز تا دو ماه اعزام داشته باشیم.
وی در رابطه با نحوهٔ فعالیت این جهادگران میگوید: جهادگران ما در شهر پلدختر مستقر هستند، ما در پخش اقلام به خانوادهها و در بحث تمیز کردن و گِلروبی خانهها فعالیت داریم. لازم به ذکر است که بسیج دانشجویی نیز در این زمینه با ما همکاری میکند و نیروهایمان را باهم تقسیم کردهایم که بتوانیم به نتیجهٔ بهتری دست پیدا کنیم، دانشجویان جهادگر بسیجی نیز در معمولان مستقرشدهاند.
این عربهای دوستداشتنی
مردم خونگرم خوزستان نیز ایام نوروز را به دلیل وقوع سیل در بحران سپری کردند و متأسفانه دچار خسارتهای فراوان و بعضاً جبرانناپذیری در این حادثه شدند. اما این عربهای دوستداشتنی تنها نماندند و دلاورانی از دیار مینودر و استانهای مختلف بهسرعت خود را به آنها رساندند و در غم آنها شریک شدند.
بهرامی میگوید: در بحث کمکرسانی به استان خوزستان نیز با ستاد عتبات عالیات استان قزوین دستبهدست هم دادهایم تا موکبهایی که دارای مجوز اربعین هستند، به خوزستان رفته و برای سیلزدگان این منطقه غذا طبخ کنند. کلیهٔ مواد غذایی موردنیاز برای طبخ این وعدههای غذایی از طرف ستاد عتبات عالیات تأمین میشود. تاکنون 6 موکب برای این موضوع اعلام آمادگی کردهاند و کار آغازشده است.
کمکهای موردنیاز در مناطق سیلزده
بهرامی در رابطه با کمکهای موردنیاز سیلزدگان میگوید: در حال حاضر در پلدختر به همت مردم و مسؤولین مواد اولیه موجود است، بحث کار کردن بیش از هر چیز دیگر در این منطقه مطرح است، ما در حال برآورد این هستیم که ببینیم در مرحلهٔ دوم چه اقلام و تجهیزاتی برای این منطقه موردنیاز است، در حال حاضر تأکید ما روی نیروی کار است که بتوانیم فعالیت خود را گسترش دهیم که هر چه زودتر شهر تمیز شود تا بتوانیم به روستاها برسیم.
وی ادامه میدهد: وضعیت معمولان در حال حاضر کمی ضعیفتر است، مردم این منطقه در حال حاضر به مواد غذایی و مواد بهداشتی نیاز دارند، ولی اکنون بیشتر تمرکز کار ما در بحث غذایی روی خوزستان است.
یک حرکت فرهنگی زیبا
در این روزها تصمیم جالبی از سوی مسجد آقا واقع در خیابان شهیدانصاری گرفته شد و کل مواد غذایی که قرار بود شب ولادت امام حسین(ع) در مسجدشان طبخ و بین مردم توزیع کنند را به هموطنان سیلزده اختصاص دادند. در این حرکت بیش از 250 کیلوگرم برنج، گوشت، لوبیا و برخی اقلام دیگر توسط مسجد آقا به هموطنان سیلزده اهدا شد. همچنین مسجد ولایت، مسجد فاطمه زهرا(س) و مساجد دیگر و نیز مردم پایکار هستند و کمکهای نقدی و غیر نقدی خود را به استانهای سیلزده سرازیر میکنند. ما در حال حاضر بیش از کمکهای غیر نقدی، نیازمند کمکهای نقدی هستیم زیرا پس از تمیز کردن منازل، فاز کار تغییر میکند و نوبت به تعمیر لولههای منازل، برق منازل و این قبیل زیرساختها میرسد، این بخش کمی تخصصیتر است و لازم است نیروهای متخصص با تجهیزات لازم در این مناطق حاضر شوند و تمام اینها نیازمند صرف هزینه است.
چشمهایی که به دستان پرمهر ما دوختهشدهاند
حوادث و بلایایی طبیعی خبر نمیکنند و کاملاً غافلگیرانه ممکن است سراغ هرکدام از ما بیایند. زلزلهٔ رودبار، زلزلهٔ بم، زلزلهٔ کرمانشاه، سیل گلستان، خوزستان و شیراز و دردهای مشترک دیگری که در دل مردمان این آبوخاک ریشه دوانده است. اما چیزی که امید را در ایرانزمین جاری و ساری میکند، همدلی و یکپارچگی مردمان این مرزوبوم است که در هیچ جای دنیا مانند آن دیده نشده است. فارس، ترک، لر، کرد، عرب، بلوچ، شیعه و سنی، همه غیور مردان این سرزمین هستند که هرگز پشت یکدیگر را خالی نکرده و اکنون نیز در این برههٔ حساس، چشمانتظاریها و فریاد یاری هموطنان سیلزده را لبیک میگویند و نشاط را به کوچهپسکوچههای لرستان، خوزستان، فارس و گلستان بازمیگردانند. مردم سرزمین ما پشت گرمی یکدیگر هستند.
منبع: فارس