به گزارش حلقه وصل، برگزارکنندگان چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو ضمن اعلام خبر نمایش «تخریب» ساخته «ژان مارک والی» و با «جک گیلنهال» در افتتاحیه این دوره از رقابتها، اسامی فیلمهای دو بخش گالا و اکران ویژه را اعلام کردند.
جشنواره فیلم تورنتو که در کنار چند جشنواره غربی دیگر چون برلین، یکی از سیاسیترین جشنوارههای سیاسی دنیا محسوب میشود، همواره بر سیاستهای ایران ستیزانه خود پافشاری کرده است. در همین راستا نام فیلم ضد ایرانی «سپتامبرهای شیراز» در بخش گالای جشنواره امسال به چشم میخورد.
فیلم سینمایی «سپتامبرهای شیراز» که خبر ساخت آن اولینبار در جشنواره فیلم برلین اعلام شد، فیلمی ضد ایرانی برگرفته از رمانی به همین نام نوشته «دیلا سوفر» است که داستان زندگی یک خانواده یهودی را از سپتامبر (شهریور) 1981 تا سپتامبر 1982 در تهران روایت میکند.
پدر خانواده طلافروشی 60 ساله به نام «اسحاق» است که دختری به نام شیرین و پسری به نام پرویز دارد. او از جمله جواهرفروشانی بوده که همسر شاه ایران نیز مشتری او بوده است.
ماجراهای رمان به گونه ای پیش می رود که مرد خانواده به دلیل گرایشات سلطنتی خود در حین کار توسط ماموران دولتی ایران بازداشت و شکنجه می شود.
این داستان که وقایع سال های آغازین انقلاب را به شکلی اغراق آمیز غرق در خشونت، بیقانونی و کینهتوزی انقلابیون توصیف کرده، توجه منتقدان آمریکایی را هم به خود جلب کرده است.
آنچنانکه روزنامه نیویورک تایمز در سال 2007، نام این کتاب را در میان اسامی یکصد کتاب برتر این سال قرار داد، چندی پیش نیز موسسه آمریکایی «وایتینگ گیلز»، جایزه حامی بشریت را به این رمان اعطاء کرد.
در این فیلم «شهره آغداشلو»، مشتری پر و پا قرص پروژههای ضد ایرانی در کنار «سلما هایک»، بازیگر هالیوودی، ایفای نقش کرده است.«آغداشلو» در این فیلم نقش خدمتکار خانواده و «هایک» نقش مادر خانواده را میکنند.
جشنواره تورنتو سال گذشته نیز میزبان سه فیلم جریان فتنه؛ «گلاب» ساخته «جان استوارت» آمریکایی، «سپس آنها به سراغ من آمدند» ساخته «مازیار بهاری»، یکی از متهمان فتنه 88 و «رز قرمز» با موضوع فتنه 88 و ساخته «سپیده فارسی»، فیلمساز ایرانیالاصل ساکن آمریکا بود.
سال 2013 نیز جشنواره تورنتو با نمایش فیلم ضد ایرانی دیگری با نام «رکن پنجم» آغاز به کار کرد. فیلمی به کارگردانی «بیل کوندون» و محصول کمپانی صهیونیستی «دریم ورکس».
«جولیان آسانژ»، مؤسس سایت «ویکیلیکس»، در آنزمان این فیلم را دروغ پردازی جدید هالیوود علیه ایران و برنامههای هستهای این کشور توصیف کرد.
«آسانژ» در باره این فیلم نوشت: «ستون پنجم» یک فیلم تبلیغاتی یکجانبه و شدید علیه وبسایت ویکیلیکس است. ولی فقط حمله علیه ما نیست، بلکه حملهای آگاهانه علیه ایران نیز هست و به تبلیغات جنگافروزانه علیه ایران دامن میزند.
سال 2012 نیز جشنواره تورنتو جزء اولین جشنوارههایی بود که برای نمایش فیلم ضد ایرانی «آرگو» به کارگردانی «بن افلک» که در نهایت برنده جایزه اسکار،سیاسیترین جایزه تاریخ اسکار، ابراز علاقه کرد.
بنا بر این گزارش، در بخش گالا علاوه بر فیلم «سپتامبرهای شیراز» به کارگردانی «وایان بلیر»، فیلمهای دیگری چون «پسران بیبا» به کارگردانی «دیپا مهتا» از کانادا، «جشم توی آسمان» به کارگردانی «گاوین هوود» از انگلستان، «رها کردن» به کارگردانی «جان کاسار» از کانادا، «افسانه» به کارگردانی «برایان هلجلند» از انگلستان، «لولو» به کارگردانی «جولی دپلی» از فرانسه، «مردی که ابدیت را میشناخت» ساخته «مت برون» از انگلستان، «مریخ» ساخته «ریدلی اسکات» از آمریکا، «برنامه» ساخته «استفان فریرز» از انگلستان، «به یاد بیاور» ساخته «آتوم ایگویان» از کانادا و «استونوال» ساخته «رونالد امریش» از آمریکا به چشم میخورد.
در بخش اکران ویژه نیز فیلمهای مهمی چون «انومالیزا» ساخته «چارلی کافمن» و «دوک جانسون» از آمریکا، «جانوران وحشی ناکجاآباد» ساخته «کاری فوکوناگا»، «توده سیاه» ساخته «اسکات کوپر»، «بروکلین» ساخته «جان کرولی» ساخته مشترک انگلستان، ایرلند و کانادا»، «دختر دانمارکی» ساخته «تام هوپر» محصول مشترک انگلستان و سوئد، «دختر» ساخته «سیمون استون» از استرالیا، «دیپان» ساخته «ژاک آودیارد» از فرانسه، «یاطیر الطایر» ساخته «هانی ابواسد» محصول مشترک فلسطین اشغالی و انگلستان، «لابستر» به کارگردانی «یورگوس لنتیموس» محصول مشترک کشورهای ایرلند، انگلستان، آلمان، فرانسه و هلند، «نقشه مگی» ساخته «ربکا میلر» از آمریکا، «کوهها ممکن است از هم جدا شوند» ساخته «حیا ژانک_که» محصول مشترک کشورهای چین، فرانسه و ژاپن»، «پسر شائول» ساخته «لازلو نمس» از مجارستان، «نقطه روشن» ساخته «تام مککارتی» از آمریکا، «ترانه غروب خورشید» ساخته «ترنس دیویس» محصول مشترک انگلستان و لوگزامبورگ، «کجا باید بعد از این حمله کرده» ساخته «مایکل مور» از آمریکا و «جوانی» ساخته «پائولو سورنتینو» محصول مشترک ایتالیا، فرانسه، انگلستان و سوئیس.
منبع: فارس