به گزارش حلقه وصل: امام مرکز اسلامی هامبورگ حجتالاسلام محمدهادی مفتح در نشستی با اهالی رسانه که امروز ۱۴ آبان در سالن سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: سال ۱۹۶۰ میلادی یعنی ۲۰ سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به دستور آیتالله بروجردی مسجد امام علی علیهالسلام پایهگذاری میشود.
وی با بیان اینکه این مسجد تنها مسجد مسلمانان در هامبورگ بود، افزود: دومین امام مسجد که شهید بهشتی بود، در کنار مسجد امام علی علیهالسلام مرکز اسلامی هامبورگ را تأسیس کرد.از سال ۲۰۰۰ هم آکادمی اسلامی آلمان در کنار مسجد راهاندازی شد.
حجتالاسلام مفتح با اشاره به اینکه سه ارگان مسجد، آکادمی اسلامی و مرکز اسلامی در هامبورگ فعال بود، خاطرنشان کرد: آنچه برای امامان این مرکز در طول ۶۵ سال میتوان ذکر کرد، التزام به قانون در آلمان است. در این سالها هیچ تخطی از قانون اتفاق نیفتاده است.
مسلمانان یهودستیز نیستند
وی با بیان اینکه در اساسنامه این مسجد و مرکز که به ثبت قانونی دولت آلمان رسیده، امام مسجد از شیعیان هستند، تصریح کرد: هیئت امنا و امام قبلی به مرجع تقلید مراجعه کرده و امام مسجد تعیین میشود. نقطه قوت این مسجد هم حضور نماینده مراجع شیعه آنجاست.
امام مرکز اسلامی هامبورگ با اشاره به یهودستیزی افزود: یهودستیزی پدیده اروپایی بوده و این را به مسلمانان نسبتدادن، اشتباه است.
مخالفت با یهودستیزی در مرکز اسلامی هامبورگ همواره موردتوجه قرار داشت؛ تا جایی که همواره میگفتیم که مسلمانان یهودستیز نیستند.
توجه به اتحاد و اخلاق در مرکز اسلامی هامبورگ
حجتالاسلام مفتح با بیان اینکه ما در هامبورگ با یهودیان و رهبرانشان رابطه خوبی داشتیم، گفت: نکته دیگر تأکید بر اتحاد و یگانگی مسلمانان است که در مرکز اسلامی هامبورگ به آن تأکید میشد. در برنامه و نمادهای مسجد شیعه وسنی کنار هم حضور داشتند و زمانی که مسجد در هامبورگ کم بود، حتی به اهلسنت توجه بیشتری میشد و تمایزی بین شیعه و سنی وجود نداشت.
وی با اشاره به اینکه نگاه به اسلام در مرکز اسلامی هامبورگ عقلانی و اخلاقی بود، ادامه داد: جنبههایی که ممکن بود حالت غیراخلاقی داشته باشد، ترویج نشده است بلکه مواردی مطرح میشد که نمایانگر اخلاق و معنویت است.
ایران، قبل و بعد از انقلاب ریالی برای مرکز اسلامی هامبورگ هزینه نکرده است
امام مرکز اسلامی هامبورگ به اهمیت فرهنگ قانونگرایی، گفت: همزیستی مسالمتانگیز مسلمانان با سایر شهروندان، عمل به قانون و مخالفت با نگاه خشونتآمیز به اسلام از دیگر مواردی است که در مرکز اسلامی هامبورگ ترویج داده میشد.
وی با اشاره به بحث قرآنسوزی در برخی از کشورهای اروپایی در چند سال گذشته، افزود: مرکز اسلامی هامبورگ با توجه به جایگاهی که داشت توانست جلوی تکرار اهانت به کتاب اسلام گرفته شد و اجازه ندادیم که این موضوع به آشوب تبدیل شود.
حجتالاسلام مفتح با بیان اینکه مرکز اسلامی هامبورگ ارتباط دائمی خود را هم با مسلمانان و مراکز اسلامی و هم با سایر ادیان، ارتباط مؤثری داشت، گفت: آلمان پایگاه مستشرقین است که با دانشگاهیان ارتباط برقرار کرده و سال ۱۴۰۱ نخستین جلسه و همایش مشترک را در این زمینه داشتیم.
وی با اشاره به فعالیت حوزه علمیه هامبورگ تصریح کرد: مرکز اسلامی هامبورگ به عنوان یک مرکز فعال مورد هجوم بسیاری بود. در دورهای افرادی که مخالف انقلاب اسلامی بودند مقابل مرکز تجمع میکردند که پایش هامبورگ با ما همراه بود. از ۲ سال قبل پلیس رسماً اعلام کرد که نمیتوانیم محافظ شما باشیم. برای همین از برخی از افراد برای برقراری امنیت استفاده کردیم.
حجتالاسلام مفتح با بیان اینکه برخی ادعا داشتند که مرکز اسلامی هامبورگ نماینده جمهوری اسلامی ایران است، گفت: چندین بار گفتم که ما نماینده شیعیان و مسلمانان هستیم. ایران هم نه قبل از انقلاب و نه بعد از انقلاب ریالی در مرکز اسلامی هامبورگ خرج نکرده و ارتباطی نداشته و ندارد.
وی با اشاره به اینکه از سال ۲۰۲۰ یعنی ۴ سال قبل مشکلات مرکز اسلامی هامبورگ افزایش یافت، افزود: اداره حفاظت از قانون اساسی نامهای به ما داد که شما نمیتوانید به عنوان مرکز عامالمنفعه معاف از مالیات شوید. به اداره مالیات نامه دادیم تا این موضوع را بررسی کنیم.
اتهام آلمان برای تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ
حجتالاسلام مفتح با بیان اینکه از اداره حفاظت از قانون اساسی شکایت کردیم، ادامه داد: ۲ سال بر اساس مصوبهای، دولت المان موظف شد که درباره چگونگی توقف فعالیت این مرکز تصمیمگیری کند. تابستان سال گذشته خلاصه پرونده را ارائه دادند که در آنها محکوم شدند.
وی با اشاره به اینکه یکی از اتهامات مرکز اسلامی هامبورگ ارتباط با حزبالله بود، تصریح کرد: در مصاحبه با شبکه آلمانی گفتم که ما از کسی نمیپرسیم که طرفدار کدام حزب و از مدام ملیت هستید. ممکن است از حزبالله کسی شرکت کند، اما ما با آنها رابطهای نداریم.
امام مرکز اسلامی هامبورگ با بیان اینکه نوامبر سال گذشته به مرکز حمله شد، خاطر نشان کرد: این حمله برای به دست آوردن استادی برای رابطه مرکز با حزبالله بود، اما روابطی وجود نداشت که بتوانند اسنادی داشته باشند. بااینوجود، ۲۴ جولای مرکز با امضای وزیر کشور المان تعطیل شد اما هیچ سند جدیدی برای اثبات رابطه ما با حزبالله وجود نداشت و آنها به همان اتهاماتی که رد شده بود، استناد کردند.
هیچ دلیل موجهی برای تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ وجود ندارد
حجتالاسلام مفتح با اشاره به اینکه هزینه مرکز اسلامی هامبورگ با وجوهات مراجع تأمین میشد، گفت: ما در طول سال برنامههای متنوعی داشتیم اما یک سنت از وجوهات را برای برنامهها خرج نمیکردیم و برنامههایی مثل افطاری و … از طریق نذورات بود.
وی با بیان اینکه در مشکلات مرکز اسلامی هامبورگ دولت آلمان چندان دخیل نبود، تصریح کرد: اگر قرار باشد بر اساس قانون داوری و قضاوت شود، هیچ دلیل موجهی برای تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ وجود ندارد و باید دوباره این مرکز فعالیت خود را از سربگیرد.
امام مرکز اسلامی هامبورگ با اشاره به اینکه بین ایران و این مرکز نسبتی وجود ندارد، گفت: نسبت مرکز اسلامی هامبورگ با ایران مثل نسبت آن با پاکستان، افغانستان، عراق و هر جایی که مسلمانان حضور دارند، است.