به گزارش حلقه وصل: دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا در اثنای نشست سازمان ملل در نیویورک رویای خام هر دوره اصلاحطلبان بوده است. دیداری اتفاقی در صحن سازمان ملل که شاید جرقه ارتباط دیگر با آمریکا را بزند از جمله رویاهای سیاسی است که اصلاحطلبان بدون توجه به مناسبات ایران و آمریکا و معادلات معطوف به آن توسط رسانههای خود در ذهن مخاطب میپرورانند.
رویافروشی اصلاحطلبانه که تنها کارکرد ژورنالیستی و تبلیغاتی دارد و این جریان را موافق احیای رابطه دو کشور و نوگرا، مدرن و انعطلاف پذیر نشان دهند.
بحث دیدار روسای جمهوری ایران و آمریکا در نیویورک در دوره ریاست جمهوری «حسن روحانی» از جمله مواردی بود که بیشتر از گذشته مطرح میشد.
«دیدار یا دیپلماسی اتفاقی» کلیدواژه روزنامههای اصلاحطلب برای فضاسازی و زمینهسازی در این خصوص بود.
اما گویا در رفت و آمد هیئتهای دیپلماتیک در صحن سازمان ملل دو گروه ایرانی و آمریکایی در تلاقی راهرو به هم برخوردند و بنا بر آنچه که رسانههای اصلاحطلب روایت کردهاند با توجه به اینکه «جان کری» وزیر خارجه وقت آمریکا که با ظریف بر سر برجام مذاکره میکرد، وزیر خارجه وقت کشورمان را به رئیس جمهور آمریکا «باراک اوباما» معرفی میکند و اوباما نیز بیان میکند که آمریکا متعهد به اجرای برجام است! البته تجربه همین ملاقات نشان داد که آمریکاییها به هیچ وجه قابل اعتماد و حرفهایشان تا سطح رئیس جمهوری قابل اتکا نیست.
حالا بازهم رسانههای اصلاحطلب همان سیاست نخنما شده دوره روحانی را تکرار میکنند و سعی میکنند «مسعود پزشکیان» را در این حوزه روبروی همتای آمریکایی خود قرار دهند.
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «باید و نبایدهای نیویورک» ضمن مطرح کردن دوباره این موضوع مینویسد:«در گذر تاریخ در دو مقطع احتمال و امکان دیدار رؤســای جمهوری ایران و آمریکا پدید آمده بود. اولین بار تمایل زیاد دولت آمریکا برای دیدار کلینتون با سیدمحمد خاتمی را شاهد بودیم که با امتناع خاتمی روبه رو شد. بار دوم اما کار دیدار حسن روحانی با نامتعادل ترین رئیس جمهور معاصر آمریکا، در حال نهایی شــدن بود که روحانی به درســتی تصمیم گرفت در دام ترامپ نیفتد.»
این روزنامه میافزاید: «در چنین وضعیتی ســفر مسعود پزشکیان به نیویورک می تواند ســفری تاریخی باشد. سفری که مهم ترین اقدام آن می توانــد دیدار بــا رئیس جمهور آمریکا باشد. دیدار با بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، که البته رئیس جمهور موقت اســت. همین موقت بــودن می تواند فضای مناســبی بــرای دیدار میان پزشــکیان و بایدن ایجاد کند. در عین حال مخالفان این دیدار معتقدند «این دیدار ممکن اســت ترامپ را عصبانــی کرده و ایــران را در کمپین دموکرات ها تعریف کنــد.»
اما جالب است که خود این روزنامه مطرح میکند با توجه به اینکه بایدن دیگر در دور بعد رئیس جمهور آمریکا نیست حتی اگر دیداری هم اتفاق بیفتد این موضوع تبلیغاتی برای دموکراتهاست و کارکرد دیگری برای کشورمان ندارد. مانند برجام که چه ترامپ و چه بایدن که هم حزبی اوباما بود بعد از اتمام ریاست جمهوری وی، وقعی به این توافق ننهادند.
بنابراین اگر بر فرض محال این دیدار سودی داشته باشد رئیس جمهوری ایران با فردی دیدار می کند که در آینده مسئولیتی ندارد و قطعا رویه رئیس جمهور بعدی آمریکا با توجه به تجربه برجام که یک سند تمام رسمی با حضور کشورهای قدرتمند جهانی و اروپایی بود و آنرا اجرا نکرد، برای یک دیدار که سندی در آن امضاء نمیشود به راحتی میتواند تغییر کند.
این روزنامه پیشتر نیز در مطلبی با عنوان «گره گشایی در نیویورک؟» به موضوع حل و فصل مسائل با غرب با استفاده از سفر به آمریکا به طور تلویحی اشاره کرده و نوشته بود:« بسیاری از ناظران بر این باورند که سفر مسعود پزشکیان و هیئت همراه به نیویورک با هدف شرکت در سخنرانی سالانه سران کشورها در مجمع عمومی سازمان ملل، میتواند فرصت مغتنمی را در اختیار دولت چهاردهم برای کلیدزدن گفتوگوهای مدنظرش با غرب در راستای لغو تحریمها قرار دهد.»
با این اوصاف به نظر میرسد اصلاحطلبان تنها با توجه به شیفتگی ایجاد روابط با آمریکا بدون در نظر گرفتن نتیجه خاصی در این حوزه فضاسازی میکنند که باید گفت اینگونه برخوردهای ذوقزده با مسائل سیاست خارجی قطعا به نفع کشور نیست و منفعتی عایدمان نمیکند.