به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، همایش آموزشی تبیین گفتمان انقلاب اسلامی با عنوان صعود چهل ساله انقلاب از نگاه رسانهها و سازمانهای بینالمللی برگزار شد.
محور نخست سخنرانی موضوع «آزادی های عمومی» قبل و بعد از انقلاب اسلامی بود که حجت الاسلام سید محمد راجیمسئول تیم تحقیقات و پژوهش «صعود چهل ساله» گفت: در زمان رژیم پهلوی 7 حزب فعالیت می کرد که شاه تمام حزب ها را تعطیل کرد، تنها اجازه فعالیت حزب رستاخیز را داد و تهدید کرد اگر کسانی که این حزب را قبول ندارند یا از ایران بروند یا به عنوان خائن به کشور تلقی می شوند.
حجت الاسلام راجی افزود: اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 250 حزب، 500 سمن و تشکلهای عمومی شکل گرفتند ، به نحوی که 50 درصد احزاب و سمن ها در زمینه حقوق بشر فعالیت می کنند که نمونه موفقی از آزادی های عمومی در نظام اسلامی است که می توان آن را به عنوان یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی برشمرد.
به دستور شاه 50 روزنامه و نشریه تعطیل شدند
وی فعالیت نشریات را نمونه ای برای آزادی های عمومی یک کشور برشمرد و گفت: در اواخر سلطنت احمد شاه قاجار بیش از 540 نشریه و روزنامه در کشور فعالیت می کردند، که این تعداد در زمان رژیم پهلوی به 86 عدد رسید و در پایان این رژیم به دستور شاه 50 روزنامه و نشریه دیگر تعطیل شدند و با این وضعیت خفقان شدیدی بر کشور حاکم بود.
7 اصل از قانون اساسی جمهوری اسلامی درباره آزادی بیان است
این استاد حوزه و دانشگاه آزادی بیان را از دیگر دستاورد های مهم انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: اگر به قانون اساسی کشورمان توجه کنیم در 7 اصل از قانون اساسی کشور به موضوع آزادی بیان اشاره شده است.
وی در ادامه به موضوع آزادی در دنیای غرب اشاره کرد و گفت: در غرب آزادی و مردم سالاری در خطر و بحران است، حتی طبق گزارش هایی که نشریه های پرتیراژی چون گاردین به آن پرداخته و اعلام کرده اند، آزادی در دنیای غرب رو به کاهش است، در آمریکا شخصی که بالاترین رای مردمی را کسب کرده رئیس جمهور نمی شود و شخصی مثل ترامپ با رای کمتر به خاطر وجود سیستم الکترال به ریاست جمهوری می رسد و این نشان می دهد که رای مردم در آمریکا معنایی ندارد.
دبیر طرح تحقیقاتی و پژوهشی دستاوردهای انقلاب اسلامی یادآور شد: نه تنها در آمریکا مردم سالاری معنایی ندارد بلکه این کشور در انتخابات سایر کشور ها هم دخالت می کند، به نحوی که دولت آمریکا تاکنون در انتخابات 50 کشور ورود پیدا کرده است و در ایران نیز دولت قانونی مصدق را کنار زد و فرد دیگری را جایگزین کرد.
امام خمینی (ره) زنان را به عنوان یک انسان بزرگ و مربی جامعه می دانست
موضوع کرامت زنان در بعد و قبل از انقلاب محور دیگری سخنرانی راجی بود که در این زمینه اظهار کرد: در دوره پهلوی گفته می شد که عقل زنان به طور کلی ناقص تر از مردان است، و شاه به عنوان شخص اول مملکت حتی در سفرهای خارج از کشورش به زنان نگاه جنسی داشت، اما در مقابل بعد از انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) زنان را به عنوان یک انسان بزرگ و مربی جامعه عنوان می کند، زنانی که از دامن آنها مردان بزرگ متولد و تربیت می شوند.
وی با اشاره به موضوع حق تحصیل زنان و مردان در قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و افزود: در زمان رژیم پهلوی زنان بیشتری از حق تحصیل محروم بودند و بیشتر امکانات تحصیلی در اختیار مردان بود ولی بعد از انقلاب مشاهده می کنیم که حق تحصیل برای زنان و مردان طبق اعلام جوامع بین الملی برابر است و ایران در رتبه یک جهانی در این زمینه را به خود اختصاص داده است، حتی طبق اعلام سایت بانک جهانی قبل از انقلاب بالاترین بیسوادی زنان دنیا در ایران و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کمترین بیسوادی زنان دنیا در ایران است.
وی با بیان اینکه طبق اعلام سازمان ملل متحد ایران در طول چهل سال گذشته بیشترین شاخصه توسعه انسانی در دنیا را کسب کرده است تصریح کرد: علاوه بر این گسترش برخورداری های عمومی، امنیت غذایی، آموزش مناسب، بالاترین پوشش بیمه از جمله دستاورد هایی است که به اذعان مجامع بین الملی، ایران به موفقیت های بزرگی در طول چهل سال گذشته به آن دست یافته است.
وی در ادامه افزود: ما باید دستاوردهای انقلاب اسلامی را برای مردم به ویژه نسل جوان تبین کنیم، اگر ما بتوانیم این دستاوردها را به خوبی تبیین کنیم چه بسا بسیاری از مشکلات حل می شود، وظیفه ماست که کارآمدی نظام را برای نسل جوان بیان کنیم و جوانان باید بدانند که در چهل سال گذشته چه اقداماتی انجام شده است.
در ادامه سیدمحمدرضاخاتمی یکی از اعضای تیم تحقیقاتی و پژوهشی«صعود چهل ساله»، به موضوع فقر در قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: یکی از آرمان های انقلاب اسلامی عدالت اجتماعی است، ما مجبور هستیم در زمینه فقر طبق شاخص های بین الملی عمل کنیم و ایران در طول چهل سال گذشته بر اساس آمارهای بانک جهانی ضریب جینی را کاهش و در راستای عدالت حرکت کرده است.
خاتمی با طرح این سوال که آیا در حال حاضر در زمینه کاهش فقر در وضعیت مطلوب قرار داریم یا نه ؟ افزود: به وضعیت مطلوب نرسیده ایم ولی در طول چهل سال گذشته در راستای عدالت و برابری حرکت کردیم اما این روند کند بوده است.
وی یادآور شد: طبق گزارش فاینشال تربیون نصف مردم ایران در قبل از انقلاب در زیر خط فقر بوده و از امکانات اولیه زندگی بی بهره بودند.
عضو تیم تحقیقات و تصریح کرد: اگر به آمارهای جهانی نگاهی بیاندازیم میزان فقر از 50 درصد در زمان رژیم پهلوی به 10 درصد در زمان انقلاب اسلامی کاهش یافته است.