به گزارش حلقه وصل، روزنامه مالزیایی «نیو استریتس تایمز» (NST) در گزارشی از دروغ گویی مقامات کاخ سفید در برابر ایران پرده برداشت. این روزنامه با استناد به واژگونی هواپیمای مسافربری ایران با ۲۹۰ مسافر در سال پایان جنگ تحمیلی، ایرانیان را نسبت به سیاستهای آمریکا بدبین دانست. در ادامه خلاصهای از این گزارش آمده است.
سران ایالات متحده در صدداند که خود را در زمره بهترین انسانها به تصویر بکشند در حالی که روسای جمهوری این کشور همواره در تمام سخنرانیها و بیانیههای خود این دروغ را تکرار میکنند که ما بر اصل انسانیت پایبند هستیم و از آن دفاع میکنیم.
ادعای مقامات آمریکایی در حالی مطرح میشود که برجام به عنوان جنجالیترین توافق هستهای در جهان نه به دلیل مسائل فنی بلکه به خاطر بیمیلی آمریکا برای لغو تحریمهای ضدایرانی به بُن بست رسیده است.
مقامات آمریکا از تبعات تحریم و فشاری که بر مردم عادی ایران از قبیل مردان، زنان و کودکان وارد میشود، کاملا آگاهی دارند. این تصمیمی بود که «دونالد ترامپ» آگاهانه اتخاذ کرد و «جو بایدن» رئیسجمهوری کنونی آمریکا نیز آن را آگانه ادامه میدهد با این هدف که ایران در برابر آمریکا عقب نشینی کند.
مقامات آمریکا تا کنون تاکید کردهاند که تصمیم آنها انسانی است اما در واقع با سیگنالهای آشکاری که آمریکا به جهان مخابره میکند، همه متوجه میشوند که آمریکا در واقع نماینده چه چیزی است. مهمتر از همه اینکه مردم عادی ایران پیشتر آمریکا را در بدترین حالت خود دیدهاند همانند اتفاقی که در سوم جولای ۱۹۸۸ (۱۲ تیر ۱۳۶۷) رخ داد.
در آن روز شوم، پرواز ایران ایر با شماره ۶۵۵ به خلبانی «محسن رضاییان» با ۲۹۰ مسافر از بندرعباس عازم دبی بود. این ایرباس «ای ۳۰۰» از سوی رزمناو «یو اس اس وینسنس» کلاس ایجیس آمریکا به فرماندهی «ویل راجرز» هدف دو موشک قرار گرفت و تکه تکه شد. به گفته «رابرت فیسک» روزنامهنگار انگلیسی که این رخداد را برای روزنامه «تایمز لندن» پوشش میداد، واقعیت رخداد از سوی پنتاگون مدام تغییر کردهاست.
نخستین تحریف واقعیت آن بود که آمریکا ادعا کرد هواپیمای ایرانی نه از نوع مسافربری بلکه شبیه جنگنده اف – ۱۴ تامکت و در وضعیت فرود بودهاست. پس از آنکه نیروی دریایی ایتالیا بر این موضوع که هواپیما در حال صعود بوده نه فرود، پنتاگون داستان را تغییر داد و گفت که خلبان رضائیان احتمالا در صدد آن بوده تا ایرباس را با ۲۹۰ مسافر به ناوجنگی آمریکا اصابت دهد.
پس از اینکه دروغ پنتاگون فاش شد، قضیه را به ارسال سیگنال اشتباه ربط داد و متعاقبا تقصیر را به گردن دستگاه فرستنده ایرباس انداخت که باعث شده، رزمناو آن را به عنوان یک هواپیمای نظامی شناسایی کند.
از نگاه فیسک، تغییرات مداوم در مواضع پنتاگون، یک روش هماهنگ شده برای توجیه ارتکاب به رخدادی وحشتناک بود. کشتار هوایی جمعی از این دست را نمیتوان قطعا به شیوهای که ایالاتمتحده این کار را انجام دادهاست، توجیه کرد.
در مجموع دروغهای پنتاگون همواره ادامه خواهد یافت و سالها بعد، این تاکتیک در قبال دیگر کشورها نیز به اجرا در خواهد آمد. بنابراین وزارت دفاع آمریکا کشتارهای عمدی از این دست را در افغانستان، عراق و سوریه «اشتباهات غمانگیز» خواهد خواند.