
به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، میثم مردای بیناباج رئیس حوزه هنری خراسان رضوی در نشست تخصصی تولید آثار فاخر انقلاب اسلامی اظهار داشت: در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب هستیم و مشهد و خراسان یک تاریخچه و ظرفیت متمایزی در به ثمر رساندن انقلاب داشته است.
وی افزود: تاریخ نشان داده هنرمندان رشته نقاشی جزو اولین هنرمندانی بودند که در همراهی انقلاب اسلامی خلق اثر کردند و این تجربه شیرین، تجربهای قابل تکراری است.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با بیان اینکه میتوان که حس خاطرهانگیز و حماسی رخدادهای آن زمان را با نگاهی نو بازسازی کرد، گفت: در این راستا نهادی مثل حوزه هنری که در حوزه هنر انقلاب فعالیت میکند وظیفه دارد علاوه بر اینکه از طرحها و ایدهها حمایت کرده از هنرمندان نیز برای تولید این مضامین دعوت و زمینه را فراهم کند.
مرادی تصریح کرد: بخشی از وقایع و رخدادهای شاخص انقلاب اسلامی به واسطه برخورداری شهر مشهد از مردم و چهرههای فعال انقلابی نظیر مقام معظم رهبری، شهید کامیاب، آقای شریعتی و غیره، در این شهر اتفاق افتاده و بسیاری از جریانها از مشهد آغاز شده یا به اوج رسیده است.
وی ادامه داد: وقایع ۲۳ آذر و بهویژه نهم و دهم دی ماه ۵۷ بزرگترین رخدادهای تاریخی مشهد در جریان پیروزی انقلاب اسلامی بوده است و صحنهها و خاطرات تراژیک و حماسی بسیاری از آن روزها باقی مانده است که پر از جزئیات تصویری و مفهومی همراه با پیام است و اگر بتوانیم با پژوهش آنها را استخراج کنیم میتواند دستمایه تولید آثار هنری انقلابی باشد.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون به دلیل بیتوجهی دستگاههای هنری و عدم معرفی درست به هنرمندان توجه لازم به این مهم صورت نگرفته است، افزود: اگر بتوانیم اسناد و عکسهای این وقایع را به عنوان منبعی برای الهام تصویری در اختیار اساتید نقاش قرار دهیم با تکنیک خود میتوانند جلوهای از آن واقعه را در قالب آثار هنری فاخر به تصویر بکشند.
مرادی بیان کرد: در این راستا جمعی از هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی در این جلسه دور هم جمع شدند تا با همفکری نظرات خود را مطرح کنند چرا که وقتی چند اثر هنری بهطور مشترک، ناظر به یک هدف تولید میشود توجه رسانهها و مردم را برمیانگیزد و در نهایت این آثار به جزئی از تاریخ تبدیل میشود.
وی تصریح کرد: انقلاب ما یک حرکت حماسی در برابر ظلم بود و به عبارتی حماسهها در رابطه مظلوم و ظالم خلق میشود بنابراین در این آثار آن چیزی که باید نمود داشته باشد روح حماسی حرکت مردم است.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با اشاره به حماسهسازی شهید محسن حججی است، خاطرنشان کرد: وقتی به تصویر او نگاه میکنید در چهرهاش اقتدار و در چهره آن داعشی ترس را میبینید ما باید این جنس تصاویر را در جریان وقایع انقلاب اسلامی در مشهد بیابیم و بازنمایی کنیم.
مرادی افزود: بنا به فرموده مقام معظم رهبری اگر تاریخ را خودمان ننوشته و ثبت نکنیم برایمان مینویسند و ثبت تاریخ محدود به نگارش آن نمیشود بنابراین درصدد هستیم با همفکری و ایدهپردازی جمعی هنرمندان انقلاب از آن دسته از عکسها و فیلمهای جریان انقلاب اسلامی در مشهد که پیام و جزئیات تصویری بهتری دارند تولید اثر کرده و همزمان با ایام الله 22 بهمن از آن رونمایی کنیم.
در ادامه استاد علیرضا خالقی از پیشکسوتان هنر انقلاب با بیان خاطرات خود از قیام مردم مشهد در دی ماه ۵۷ گفت: در آن زمان دوربینی هشت میلیمتری داشتم که همیشه همراهم بود. فیلمهایی از آن روزها دارم که بسیار میتواند در ذهنیت و اجرا برای هنرمندان موثر باشد.
استاد خوش صفت از دیگر هنرمندان شناخته شده هنر نقاشی در خراسان، تصریح کرد: در کشور بلغارستان به بازدید از موزهای رفتم که صحنههایی از جنگ این کشور را به تصویر کشیده بودند آثار زیبایی بود ولی مشخص بود که انجام کار، زمان برده است بنابراین برای تولید آثار فاخر نباید عجله کرد وگرنه نتیجهای سطحی حاصل میشود.
همچنین در این برنامه اساتید صاحبنام دیگری همچون استاد خاتمی، انفرادی، اعلم و واحد نیز حضور داشتند که نظرات خود را درباره ایدهها، کیفیت و شیوه اجرا و زمان رونمایی از آثار بیان کردند.