محمدحسین طبرستانی مسئول هیئت «یا فاطمه الزهرا(س)» بابل در گفتگو با حلقه وصل به تشریح فعالیت های این هیئت در طول یکسال پرداخت.
وی بیان داشت: سال گذشته پس از پایان مراسم پیادهروی اربعین و وظیفه موکب داری و خدمت به زوار به محض شنیدن خبر زلزله، تمام امکانات موکب را به کرمانشاه منتقل کردیم.
طبرستانی ادامه داد: این خدمات شامل نانوایی، حمام، طبخ غذا و ... بود در واقع با تمامی امکانات موکبمان به یاری هموطنان کرمانشاهی شتافتیم. بعد از چند روزی با توجه به وسعت آسیبهای زلزله، قرارگاهی را با محوریت حاج سعید قاسمی به نام قرارگاه جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان راهاندازی کردیم.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: این قرارگاه به جز محوریتی که در انسجام گروههای جهادی فعال در این زمینه داشت، به اسکان موقت، اسکان دائم، تغذیه و درمان زلزلهزدگان پرداخت و ما مجموعهای بودیم که اولین واحد مسکونی را در روستای زلزلهزده کوئیک تحویل مردم دادیم.
مسئول هیئت «یافاطمه الزهرا(س)» بابل در ادامه به بحث فنی در پی اقدامات عمرانی پرداخت و گفت: ما در ساخت منازل مسکونی از فناوری آلمانی ICF بهره بردیم که سرعت تحویل سازه را افزایش میدهد و توانستیم اولین ساختمان را ظرف مدت ۲۷ روز به اتمام برسانیم و کلید این واحد مسکونی را تحویل هموطن دردکشیده دهیم.
وی افزود: این فنآوری ۵۰ درصد صرفهجویی در مصرف انرژی دارد و مسلماً اینگونه فعالیتهای ما ثابت میکند که سازمانهای مردمنهادی مثل هیأتهای مذهبی میتوانند بار مسئولیت را از دوش دولت بردارند.
طبرستانی همچنین به صرفهجویی و بهرهوری هزینهها در ساخت و ساز و اشتغالزایی و کمکرسانی اشاره کرد و بیان داشت: مجموعه قرارگاه جهادی متوسلیان ۴ مدرسه را در سرپل ذهاب با هزینه تمام شده هر یک مدرسه به ارزش ۱۱۰ میلیون تحویل داد؛ در حالی که آموزش و پرورش مطرح کرد اگر دولت میخواست این مدارس را بسازد برای هر مدرسه ۳۰۰ میلیون تومان باید هزینه میکرد.
عضو قرارگاه شهید متوسلیان خاطر نشان کرد: ما در حوزه اشتغال خانگی چرخ خیاطی در اختیار خانوادهها قرار دادیم و کانکسهایی را برای کسانی که مغازههایشان تخریب شده بود در نظر گرفتیم.
مسئول هیئت «یا فاطمه الزهرا(س)» بابل تأکید کرد: در حال حاضر هم میتوانیم در مدت ۲۷ روز با قیمت ۵۵ میلیون یک واحد ۱۰۰ متری با ۴۰ متر تراس، تحویل خانوادههای محروم و آسیبدیده از زلزله بدهیم.
طبرستانی در ادامه به دیگر فعالیت های قرارگاه متوسلیان نیز اشاره کرد و گفت: یک کارخانه یخ در یک کانتینر ۱۲ متری طراحی کردهایم که روزانه ۲۴۰ قالب یخ تحویل نیازمندان میدهد. ساخت ۴ مسجد تخریب شده را در حد ۳۰ تا ۹۰ درصد را به اتمام رساندیم. همه این فعالیتها را هم با مشارکت مردم آسیبدیده همان مناطق انجام دادهایم. نکته دیگر اینکه ما با جمع بیش از صدنفرهمان ۳ سال در مناطق زلزلهزده خواهیم ماند و به فعالیتهای خود ادامه میدهیم.
این فعال فرهنگی اضافه کرد: ما ۴ مدرسه را تحویل دادهایم و ۲ مدرسه در حال ساخت داریم، مشغول ساخت ۵ مسجد هستیم، ۱۵۰ سرویس بهداشتی کامل تحویل دادهایم، ۵۰ کانکس اشتغالزایی راهاندازی کردهایم،۳۰ واحد مسکونی تحویل دادهایم و در حال ساخت ۶۰ واحد دیگر نیز هستیم.
عضو قرارگاه شهید متوسلیان در کرمانشاه یادآور شد: کسانی که مشغول ساخت و ساز سرپل ذهاب هستند همان رزمندگانی هستند که در زمان دفاع مقدس در همین منطقه از آب و خاک ما در برابر دشمن دفاع کردند و همین روحیه جهادی است که باعث پیشبرد کار و ماندگاری نیروها در این منطقه میشود.
وی ضمن اشاره به اثر تجربیات هیئت و کاروان اربعین در این برهه تصریح کرد: بعد از زلزله با سیل، باد و طوفان در کرمانشاه مواجه شدیم که روحیه آرامش، صبر و تحمل از اربعین حسینی به اینجا منتقل شد و هیچ نگرانی به وجود نیامد و کار به درستی پیش رفت، به عنوان مثال، کسانی در اربعین حسینی به دلیل نبود مکان مراجعه میکردند و ما نیز با صبر و تحمل مدیریت موقعیت را برعهده میگرفتیم، چراکه افتخار خدماترسانی به زائر اهل بیت (ع) را داشتیم، در مجموع هیاتداری تجربه خوبی بود که با مردم با محبت صحبت کنیم و کار را به جلو ببریم.
طبرستانی در پایان گفت: اینطور بگویم که زلزله کرمانشاه برای ما فرصتی شد تا داشتههای اربعین را در جای دیگری اجرا کنیم، کار برای ما در منطقه راحت شده بود چرا که تجربه پیدا کردن جا، ایجاد چادر، آمادهسازی فضای اسکان، نحوه توزیع مواد غذایی، تعبیه سرویس بهداشتی و حمام، تهیه وسایل سرمایشی و گرمایشی، درمان و ... وجود داشت و کار به خوبی پیش میرفت. میتوان گفت کار در مکتب اهل بیت بی حساب و کتاب نخواهد ماند و تمرینی برای خدمت به مردم است. اقدامات هیات «یا فاطمه الزهرا(س)» در منطقه زلزله زده کرمانشاه باعث شد نگاه خاص و جزیرهای عدهای به هیات برطرف شود و شاید انتظار از کسانی نبود اما پای کار آمدند و در هزینهکردها هیات را امین خود دانستند، در این بین مشارکت و اعتمادسازی صورت گرفت که فرصتی بسیار خوبی بود. افرادی به دنبال اقداماتی در هیات نبودند اما با ورود به منطقه زلزلهزده و کار عام المنفعه اکنون حاضرند برای هیات نیز هزینه کنند.