سرویس سیاست حلقه وصل - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه ویژههای حلقه وصل نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای حلقه وصل» همراه شوید.
*******
** زیباکلام: آرمان ها و اهداف انقلاب محقق نشد
«صادق زیباکلام» فعال اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «نسلهای پس از انقلاب حتی موارد چندانی نمیتوانند پیدا کنند که به آنها دل خوش کنند و از دیدگاه خود آنها را دستاورد انقلاب بدانند. سر افکندگی از حال و نا امیدی از آینده در حقیقت آن چیزی است که نسل جدید به نظرش میرسد و در مورد آن بیان میکند نسلهای دهه هفتاد و هشتاد واقعا خاطره موثر وعمیقی نمیتوانند ذکر کنند».
این فعال اصلاح طلب در ادامه نوشت: «هر چه هست سر گشتگی از آینده است. چرا اینگونه شد و آیا این نتیجهای که پس سالها اینگونه شده اجتناب ناپذیر میبود، جای بحث است. یقینا آنچه که با ضرس قاطع میتوان گفت بههیچ وجه برای مردم باور کردنی نبود که در چنین حال و روزی باشیم. محال ممکن است انقلابی که بهخاطر آزادی و قانون برپا شده چهل و سه سال به آنچه میخواستیم در حد مطلوب نرسیدیم. گام اول در رهایی از وضع موجود آن است که بفهمیم چرا اینگونه شد و چه بر سر آرمانها و اهداف انقلاب رفت».
زیباکلام مدعی شده است که نسلهای پس از انقلاب حتی موارد چندانی نمیتوانند پیدا کنند که به آنها دل خوش کنند و از دیدگاه خود آنها را دستاورد انقلاب بدانند. به این موارد دقت کنید: ایران، دومین کشور دارای توانایی ساخت دریچه قلب در جهان است؛ دومین کشور در درمان تالاسمی با شیوه پیوند مغز استخوان؛ سومین تولیدکننده دکلهای انتقال برق؛ رتبه دهم جهانی در فناوری لیزر؛ مقام دوم جهان در زمینه تولید نانو دارو؛ چهارمین کشور در تولید اتانول در دنیا؛ رتبه سوم جهان در صنعت سدسازی.
و نهمین کشور دارای چرخه کامل فناوری فضایی؛ دومین کشور دارای فناوری تولید پهپاد رادارگریز؛ اولین کشور تولیدکننده صنعتی بیوایمپلنت؛ چهارمین قدرت موشکی جهان؛ جزو ۱۰ کشور سازنده زیردریایی در جهان؛ تولیدکننده سریعترین اژدر رادارگریز در جهان؛ دارای مولفه استراتژیک خودکفایی در بنزین؛ پنجمین کشور برتر سازنده ربات انسان نما؛ چهارمین کشور صاحب فناوری ساخت نیروگاه خورشیدی در جهان؛ اولین سازنده استارتر هواپیما در غرب آسیا؛ چهارمین قدرت دریایی جهان و… اینها تنها بخشی از توانمندیهای غرورآفرین و افتخارآمیز جمهوری اسلامی ایران است.
اما خیلی از ما ایرانیها از این توانمندیهای غرورآفرین بیاطلاع هستیم؛ به قول معروف این ویژگیهای حیرت انگیز «به چشممان نیامده است»؛ علت چیست؟ این «به چشم نیامدن» دو علت اساسی دارد. علت اصلی آن در بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر حکیم انقلاب اسلامی تشریح شد و آن اینکه: «در طول این چهل سال - و اکنون مانند همیشه - سیاست تبلیغی و رسانهای دشمن و فعّالترین برنامههای آن، مأیوسسازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است. خبرهای دروغ، تحلیلهای مغرضانه، وارونه نشان دادن واقعیّتها، پنهان کردن جلوههای امیدبخش، بزرگ کردن عیوب کوچک و کوچک نشان دادن یا انکار محسّنات بزرگ، برنامه همیشگی هزاران رسانه صوتی و تصویری و اینترنتی دشمنان ملّت ایران است؛ و البتّه دنبالههای آنان در داخل کشور نیز قابل مشاهدهاند که با استفاده از آزادیها در خدمت دشمن حرکت میکنند».
و اما علت دوم در اینکه این توانمندیهای غرورآفرین «به چشممان نمیآید» مربوط به تقصیرها و قصورهایی است که در داخل کشور و در بخشی از حوزهها مانند «اقتصاد» و همچنین برخی از صنایع از جمله «خودروسازی» رخ داده است. تقصیرها و قصورهایی که از اعتماد به دولتهای خارجی زورگو و بدعهد ناشی میشود. از دیگر ویژگیهای این رویکرد خسارت بار، بیاعتمادی به جوانان نخبه، مومن و انقلابی و یقین نداشتن به وعده الهی و عافیتطلبی و فقدان خودباوری است.
حال سوال اینجاست که آقای صادق زیباکلام و دوستان و همقطاران وی در این میان چه نقشی داشته اند!؟ همان طیفی که حداقل ۳۴ سال در مناصب ارشد در دستگاه های تصمیم گیر و تصمیم ساز حضور داشته است.
** ابتکار: با پرونده سازی، نیروهای اصیل را حذف می کنند
«معصومه ابتکار» فعال اصلاح طلب که در دولت روحانی معاون رئیس جمهور بوده است و فرزندش ساکن آمریکا است در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «در آستانه چهلوسومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران هستیم و دریغ که در عمل، رویکردها و سیاستها و بسیاری از اصول زیر سؤال رفته است. با اتهامات ناروایی که مطرح میشود، باید برگردیم و بازخوانی کنیم و افرادی که روش اتهامزنی و تخریب را پیش گرفتهاند، متوجه باشند دارند به آرمانهای انقلاب لطمه میزنند... آیا همین مسیر را حتی با وجود حاکمیت یکدست کنونی ...میخواهند ادامه دهند؟...ما امید داریم به جای حاشیهسازیها، از فرصتی که برایشان به وجود آمده و شعارهایشان که مشکلات را چندروزه و چندماهه حل میکنند، کاری کنند واقعا».
وی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «شهید مطهری میگویند پروندهسازی نکنید و نحوه استناد نادرست است. ما متأسفانه با یک چنین جماعتی مواجه هستیم که آدرس غلط میدهند و بیشترین بیاعتمادی و ناامیدی را در مردم ایجاد کردهاند که امروز بسیاری از جوانان و مردم چشماندازی از آینده نمیبینند. اینجا البته فقط به بحث زنان اشاره میکنیم، در حوزه محیط زیست هم چنین است و در عرصه سیاست خارجی و سایر زمینهها که چه اتهاماتی به نیروهای اصیل، تأثیرگذار و مثبتاندیش زدند تا حذفشان کنند».
خانم ابتکار در اظهارنظر مذکور با اشاره به مسائلی همچون محیط زیست و سیاست خارجی، مدعی شده است که با پرونده سازی، نیروهای اصیل حذف شده اند.
متاسفانه اصلاح طلبان حامی همیشگی محکومان امنیتی و جاسوس ها و خیانت کنندگان به ملت ایران هستند. به این نمونه توجه کنید؛ یکی از پایگاههای موشکی و فضایی ایران در استان سمنان در منطقه حفاظتشده خارتوران قرار دارد. استان سمنان دارای ۳ پایگاه برای پرتاب ماهواره به فضا و نیز تست موشک است. کاووس سید امامی و همکاران وی در پوشش فعالیتهای زیست محیطی، تمرکز و توجه خاصی روی یکی از این سایتها داشتند.
نکته قابل تأمل اینجاست که سایت موشکی ایران در منطقه حفاظتشده خارتوران که توسط فعالان بهظاهر زیست محیطی دید زده میشد، از آن پایگاههایی است که برای رژیم صهیونیستی از خطرات بالقوه به شمار میرود.
دادستان وقت تهران درباره فعالیت جاسوسی در پوشش فعالیت محیط زیستی گفته بود: «کاووس سیدامامی دارای تابعیت مضاعف کانادا و از مرتبطان اصلی افسر اطلاعاتی آمریکا در ایران بوده، بهنحویکه این افسر اطلاعاتی در سفر به ایران در منزل کاووس سیدامامی استقرار مییافته است. این شبکه در پوشش اجرای پروژههای علمی و زیستمحیطی نسبتبه جمعآوری اطلاعات موردنیاز اقدام میکرده است».
حالا به یک نمونه دیگر توجه کنید؛ «عبدالرسول دری اصفهانی» نماینده بانک مرکزی و مسئول امور بانکی تیم مذاکرهکننده هستهای ایران با گروه ۵+۱ و یکی از کارکنان ستاد اجرای برجام در دولت روحانی بود. وی قبل از انقلاب با کمیته خزانهداری آمریکا کار میکرد و مسئولیت کمیته بخش مربوط به انگلیس را بر عهده داشته است و پس از انقلاب در وزارت دفاع استخدام میشود و مسئولیت بخش مطالبات ایران از آمریکا را بر عهده میگیرد. پس از مدتی وزارت دفاع دریافت که با وجود مستندات قوی در محاکم بینالمللی آراء صادره به نفع ایران نیست. همین موضوع موجبات اخراج او را از وزارت دفاع فراهم میآورد.
دری اصفهانی پس از اخراج به کانادا رفت. در دور جدید بازگشت دری اصفهانی به ایران که هم زمان با روی کار آمدن دولت یازدهم (دولت اول روحانی) بود به عنوان مشاور «سیف» رئیس سابق بانک مرکزی مشغول به کار میشود و در جریان مذاکرات برجام، زیر مجموعه تیم «حمید بعیدی نژاد» در بخش امور مالی برجام فعالیتش را آغاز کرد. در مهر ۹۶ «عبدالرسول دری اصفهانی» مشاور ارشد بانکی و عضو دو تابعیتی تیم مذاکرات هستهای دولت روحانی به تحمل پنج سال حبس در دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکوم شد.
گویا از نگاه خانم ابتکار، روح الله زم، نازنین زاغری، کاووس سیدامامی و محیط زیستی ها، دفتر حسام الدین آشنا، دری اصفهانی و برجام، حسین فریدون و دانیال زاده، مهدی جهانگیری، اکبر طبری، مهدی هاشمی رفسنجانی، بهروز و فیروز ریخته گران در پرونده بانک سرمایه، هادی رضوی، محمد امامی، محمدعلی نجفی و...همگی از نیروهای اصیل بوده و برای آنان پرونده سازی شده است.
** تکرار یک دروغ؛ برجام تصمیم جمعی نظام بود!
روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی نوشت: «به درگاه خدای متعال شکرگزاری می کنیم که دولتمردان ما به این نتیجه رسیدهاند که برجام به عنوان یک تصمیم جمعی نظام در زمان خودش و با توجه به شرایط وقت، دستاورد قابل قبولی بود و کسانی که برای تعطیل کردن آن با دونالد ترامپ همراهی کردند ضربه بزرگی به منافع ملی زدند».
در ادامه این مطلب آمده است: «مسئولان نظام باید در برابر زبانها و قلمهای وسوسهگری که تلاش میکنند مانع توافق بر سر احیاء برجام شوند، هوشیارانه بایستند. این افراد، با این وسوسهها اگر موفق به تحقق خواستههای خود شوند، مانع رفع تحریمها خواهند شد و کشور را گرفتار گردابی عمیق خواهند کرد».
گویا انتشار دروغ های تکراری به جزو جدانشدنی پروژه رسانه ای اصلاح طلبان بدل شده است. این روزنامه اصلاح طلب مدعی شده است که برجام تصمیم جمعی نظام بود.
برخلاف ادعای جریان اصلاح طلب، برجام تصمیم نظام نبود؛ بلکه برجام دستپخت دولت روحانی بود و نظام به صورت مشروط و با قید ۲۸ شرط با آن موافقت کرد. موافقت مشروط یعنی دولت باید به صورت دقیق به این ۲۸ شرط عمل می کرد که متاسفانه چنین نشد.
رهبر معظم انقلاب در مهرماه ۹۴ در بخشی از نامه مشهور به «شروط ۹ گانه» تاکید کردند: «محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است، دچار نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعدّدی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظهبهلحظه، میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آیندهی کشور منتهی شود».
شیطنت رسانه های اصلاح طلب و فضاسازی دروغین رسانه های معاند درباره نقش وزارت خارجه در سیاست خارجی در حالی است که وزارت امور خارجه مجری سیاست خارجی است و تعیین کننده سیاست خارجی نیز شورای عالی امنیت ملی است. شورایی که ریاست آن بر عهده رئیس جمهور است و دبیر آن به پیشنهاد رئیس جمهور تعیین می شود و اعضای هیات دولت نیز در این شورا حضور دارند. از ۱۱ عضو شورای عالی امنیت ملی، ۷ نفر عضو دولت هستند و این یعنی دولت قبل در شورای عالی امنیت ملی نظر غالب را داشت.
لازم به ذکر است که «فدریکا موگرینی» یک هفته پس از خروج آمریکا از برجام و زمانی که روحانی میگفت «شر یک مزاحم از سر برجام کم شد»! فاش کرد که «من از روحانی ضمانت گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریمها علیه ایران، به برجام پایبند بماند»! ... اینکه، آقای روحانی با کدام منطق و بر اساس کدام اختیار، این تضمین را داده بود، سؤال درخور تاملی است که هرگز پاسخی به آن داده نشده است.