به گزارش حلقه وصل، سالن اجتماعات منطقه آزاد اروند عصر امروز جمعه ۲۶ آذرماه میزبان برگزاری ویژه برنامه شب خاطره روایت حبیب بود. برنامه ای که با حضور چهره های فرهنگی ، هنری، نظامی و سیاسی و جمع پر شور مردم آبادان برگزار شد. برپایی این مراسم یاد و خاطره خدمات ارزنده و فراموش نشدنی حاج قاسم سلیمانی چه در دوران هشت سال دفاع مقدس، روزهای تهدید مرزهای کشور از سوی داعش و چه در روزهای سخت مردم به هنگام وقوع سیل نوروز ۱۳۹۸ زنده کرد.
ویژه برنامه شب خاطره روایت حبیب با قرائت قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی ایران کار خود را آغاز کرد و در اولین اجرای خود با نمایشی با هنرنمایی علیمحمد رادمنش و فاطمه رادمنش پذیرایی کرد.
حضور سردار سلیمانی در سیل خوزستان موجب دلگرمی مردم و نیروهای خودجوش بود
سردار حسن شاهوارپور فرمانده سپاه حضرت ولی عصر(عج) خوزستان در این برنامه با روایت خاطراتی از سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی به حضور ایشان در سیل خوزستان و تشییع بینظیر این شهید والامقام پرداخت و گفت: حاج قاسم سلیمانی شخصیتی جامع داشت و همواره سعی داشت تا تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.
وی با یادی از شهدای دفاع مقدس و مدافعین حرم گفت: در حالی که دشمنان اسلام همیشه تلاش میکنند تا میان مسلمین تفرقه افکنی کنند و موجب نزاع شوند اما سردار سلیمانی توانست نیروهای عراقی را برای مبارزه با داعش به خط کند و برادرانه کنار ما مقاومت و ایستادگی کنند.
شاهوارپور با اشاره به وقوع سیل و حضور شهید سلیمانی در خوزستان گفت: هنگام سیل سردار سلیمانی به دیدن ما آمد و بلافاصله با هلیکوپتر برای بازدید از روستاها به راه افتادیم. در این بازدید یکی از روستاها که برای ادامه مقاومت برابر محاصره سیل به پلاستیک نیاز داشت مواجه شدیم که سردار سلیمانی تا پایان این مشکل دست بردار نبود و علاوه بر پلاستیک برای سنگرسازی پیگیری غذارسانی به روستاها نیز شد.
وی افزود: حضور حاج قاسم به تنهایی موجب افزایش روحیه مردمی، گروه های جهادی و نیروهای سازمانی در راستای تسریع در امدادرسانی و مدیریت بحران آن شد.
فرمانده سپاه حضرت ولی عصر(عج) خوزستان در پایان گفت: جوان امروز ما باید شخصیت حاج قاسم را با تمام وجود درک کند و با الگوبرداری درست به بهرهبرداری از آن در زندگی شخصی بپردازد.
نقالی مرش میرزاعلی
مرشد محسن میرزاعلی هم که در تمامی سفرهای کاروان روایت حبیب آن را همراهی کرده است در ایستگاه آبادان نیز با هنر خود رشادتهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را در خاطر مردم نقش زد.
شهادت حاج قاسم برایم پذیرفتنی نبود
«زهرا کرد زنگنه» مادر شهید مدافع حرم «رضا عادلی» نیز با حضور خود این ویژه برنامه را منور کرد و خاطراتی از شهید سلیمانی روایت کرد. وی در این خاطرات گفت: هنگام شنیدن شهادت حاج قاسم سلیمانی در حال حرکت به سمت پادگانی بودم که هر جمعه به نیت پسر شهیدم با صبحانه ای پذیرایی میکردم. نمیدانم چگونه آن ساعات را پشت سر گذاشتم و تا دیگر چاره ای جز قبول واقعیت نداشتم.
این مادر شهید ادامه داد: وقتی به خانه بازگشتم روبروی عکسهای فرزند شهیدم نشستم و با او حرف میزدم که کم کم باور کردم که سردار سلیمانی به شهادت رسیده است.
وی افزود: نمیدانستم که تشییع پیکر شهید حاج قاسم سلیمانی از اهواز آغاز میشود و تصور میکردم که باید برای تشییع به تهران بروم اما با ورود پیکر ایشان به اهواز توانستم به جای رضا او را از نزدیک هرچند دیر ببینم.
وی افزود: رضا عادلی اولین شهید مدافع حرم راهیان نور است و او به آرزوی خود رسید. رضا میگفت اگر شهید سلیمانی را از نزدیک دیدم انگشتری از او هدیه میگیرم اگر به شهادت رسیدم وصیت میکنم تا آن انگشتر را به دست مادرم برسانند.
این مادر شهید در پایان گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی به وصیت شهید رضا عادلی عمل کرد و انگشتر خود را با ارائه نامه ی به دست ما رساند.
شعرخوانی حبیبی کسبی
محمود حبیبی کسبی از شاعران آیینی کشور هم خود را به جمع کاروان هنری روایت حبیب در این ویژه برنامه رساند و با اشعار خود شهید حاج قاسم سلیمانی را توصیف و شعری هم به مناسبت ایام عزای فاطمیه تقدیم کرد. متن این اشعار به شرح زیر است:
«حاج قاسم»
زینب ای شیرزن قافله صفشکنان
این شهیدان تواند این همه خونینکفنان
خانه گر در گذر سیل شهادت باشد
حرم زینب کبری به سلامت باشد
رفت سرباز تو سر باخت و مهمان تو شد
حاج قاسم یکی از خیل شهیدان تو شد
آفتاب رخ او بر سر بام آمده است
صبح صادق به شب تیرهٔ شام آمده است
همه دیدند که دلدادهٔ عشق است فقط
پیش او قافیه عشق، دمشق است فقط
…
دیدهام سوختنش را به خدا سوخت تنش
که تنش سوخت و نگذاشت بسوزد وطنش
جامهٔ سرخ برازندهٔ مردان خداست
رُسته یک دشت شقایق به تنِ پیرهنش
شیر این بیشه چه کردهاست به دشمن که هنوز
روبهان میترسند از نگه صفشکنش
گفت که پای حرامی به حرم وا نشود
و سرش رفت ولی ماند سر این سخنش
بر شهید غم او غسل و کفن حاجت نیست
اشک عشاق دهد غسل و شود خون، کفنش
قطعه قطعه شد و سرباز حسینش خواندند
تیرباران شد و خواندند غلام حسنش
آنقدر سوختهٔ روضه انگشتر بود
ماند آخر فقط انگشت و عقیق یمنش
مورم و دست به دامان سلیمان زمان
قاصدی کو که سلامی برساند ز منش
«حضرت فاطمه زهرا»
دلیل خلقت جهان! همه جهان فدای تو
همه زمینیان و آسمانیان فدای تو
نساء و کوثر و تکاثر و دخان فدای تو
فداییات محمد و علیست جانفدای تو
شرافت مدینه از عبور توست فاطمه
تمام کائنات غرق نور توست فاطمه
بهشت چیست؟ سبزهای که بیقرار بام توست
جهنم رمنده چیست؟ آتشی که رام توست
رضای حق رضای توست، راضیه مقام توست
فدک اگر که غصب شد همه جهان به نام توست
هنوز هم فدک به دور تو طواف میکند
فدک نه! نُه فلک به دور تو طواف میکند
پس از پدر ز گریه چشمهات آبدیده شد
و پای شعلهها به سوی خانهات کشیده شد
بگو چه شد که نام تو صدیقهٔ شهیده شد
بگو چه شد که قامت رشیدهات خمیده شد
همو که مصحف تو را گسست و آیه آیه کرد
سپس ز گریه مدام هر شبت گلایه کرد
اگرچه خستهای و پرشکسته خطبهای بخوان
شکوه کوه از کمر شکسته خطبهای بخوان
صنوبری که با تبر شکسته خطبهای بخوان
ز پیکری که پشت در شکسته خطبهای بخوان
بخوان از آن صحیفهای که خط به خط به دست توست
بخوان بخوان به نام حق که حق فقط به دست توست
قطعه موسیقی «قهرمان ملت عشق» اجرا شد
اجرای قطعه موسیقی « قهرمان ملت عشق» با خوانندگی محمد حشمتی و با شعری از میلاد عرفانپور از دیگر بخشهای ویژه برنامه شب خاطره «روایت حبیب» در آبادان بود.
اجرای قطعه «سردار خونین بال»
مدیحه سرایی گروه بینالمللی مصباح المهدی با اجرای قطعه «سردار خونین بال» از دیگر بخشهای این برنامه از کاروان «روایت حبیب» بود. این مدیحه سرایی به دو زبان عربی و فارسی اجرا شد. سراینده شعر عربی این اثر را عباس حزباوی و شعر فارسی را فرهنگ دشتی بر عهده داشته است.
در این مراسم فرمانده سپاه حضرت والیعصر (عج) خوزستان، مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند، فرماندهان ناحیه مقاومت بسیج سپاه و ائمه جمعه، جمعی از روحانیون آبادان و خرمشهر، فرماندار ویژه آبادان، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین منطقه ای و استان خوزستان، سران عشایر، شیوخ، نخبگان، مردم شهید پرور این دو شهرستان و جمعی از خانواده های معزز و معظم شهدا حضور داشتند.
گفتنی است، «کاروان هنری روایت حبیب» در دومین سالگرد شهادت سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی، در ۱۰ استان کشور به اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و هنری میپردازد. این رویداد فرهنگی و هنری که به همت بنیاد حفظ و نشر آثار شهید سپهبد قاسم سلیمانی (مکتب حاج قاسم) و با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار میشود، از ۱۱ آذرماه ۱۴۰۰ به مدت یک ماه در ۱۰ استان مختلف اجرا خواهد شد. طی این رویداد فرهنگی، برنامههای متنوعی چون شب خاطره، شعرخوانی، سرود و موسیقی، نمایش فیلم و انیمیشن، اجرای تئاتر، نقالی و پردهخوانی، حماسهخوانی، رونمایی کتاب و برپایی نمایشگاه عکس و آثار تجسمی برگزار خواهد شد.
کرمان، اصفهان، زنجان، کردستان، خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی، استانهای میزبان «کاروان هنری روایت حبیب» خواهند بود و اختتامیه این برنامه در تهران برگزار میشود.
«کاروان هنری روایت حبیب» که تاکنون حضور در شهرهای کرمان، اصفهان، زنجان و سنندج را تجربه کرده است، در ادامه سفرهای خود به آبادان آمده است و در ادامه به بوشهر سفر خواهد کرد.