به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام محمدصادق کفیل، رئیس مرکز تخصصی نماز به مناسبت فرا رسیدن دهه تکریم و غبارروبی مساجد گفت: مسجد جایگاه حضرت حق بر روی زمین است، بستر مهمترین اتفاقها و مناسبتها در مسجد روی میدهد، معراج نبی از مسجد آغاز میشود «سبْحَانَ الَّذِی أَسرَی بِعَبْدِهِ لَیْلاً مِّنَ الْمَسجِدِ الْحَرَامِ إِلی الْمَسجِدِ الاَقْصا الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنرِیَهُ مِنْ ءَایَتِنَا إِنَّهُ هُوَ السمِیعُ الْبَصِیرُ»؛ یعنی مسجد را جایگاه نماز و قبلهگاه انسان(کعبه) قرار داده است.
وی با تأکید بر اینکه اهالی مسجد مورد عنایت خداوند متعال هستند، افزود: مساجد باید برای همه اعضا یک خانواده برنامه داشته باشد و پایگاه و محل اجتماع باشد، باید کاری کرد که تفریح خانواده از مسجد شروع شود، زیرا مسجد خانه خداست و هر کس به آن وارد میشود زائر الهی است و خدا به او خوشآمد میگوید.
حجتالاسلام کفیل با بیان اینکه کسانی خانه خدا را آباد میکنند که طبق آیه قرآن اعتقاد به خدا و قیامت دارند «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَئِکَ أَن یَکُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ»، اظهار داشت: آبادی مسجد این قدر مهم است و آبادی مسجد آبادی خانه خدا است، اینکه آبادی مسجد به احیای نماز، احیای بندگی و عبودیت است، اما مهمترین محور آبادی مسجد این است که مسجد پررونق باشد و رونق مسجد به حضور نوجوان و جوان است.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم به عاقبت بخیری برسیم و اگر میخواهیم نوجوان و جوان ما تربیت دینی داشته باشند و زندگی هدفمندی پیشرو داشته باشند، باید انس میان جوان و مسجد را بیشتر کنیم، بنابراین مهمترین دغدغه پدر و مادر در سیر تربیت باید انس دادن فرزندانشان با پناهگاه و خانه امن الهی باشد تا نوجوان و جوان به مسجد جذب شوند.
رئیس مرکز تخصصی نماز مهمترین دلیل حضور کمرنگ جوانان به مسجد را ناآشنایی این قشر با اهمیت برگزاری نماز جماعت در مسجد دانست و بیان داشت: در این زمینه بهترین راهکار این است که ممتازان و برترین افراد محله در مسجد تشویق شوند، جلسات جشن تکلیف در مساجد برگزار شود، اگر نوجوان و جوانی در مسجد مرتکب اشتباهی شد، به جای تذکر دادن، خوبیهای جوان را ببینند، سعی کنیم در این زمینه مثبتنگر باشیم، اگر بچهای در مسجد شیطنت کرد، بچه را از مسجد زده نکنیم، چرا که تا آخر عمر در ذهن او باقی میماند.
وی با بیان اینکه شخص نبی اکرم(ص) بهترین الگو برای تکریم مسجد است، افزود: تنها تبلیغ پیامبر(ص) تنها در مسجد نبود، بلکه مطابق بیان امیرالمؤمنین(ع) به اجتماع هم ورود پیدا میکرد؛ «پیامبر طبیبى است که براى درمان بیماران سیّار است، مرهمهاى شفابخش او آماده و ابزار داغ کردن زخمها را گداخته براى شفاى قلبهاى کور و گوشهاى ناشنوا و زبانهاى لال آماده و با داروى خود در پىیافتن بیماران فراموش و سرگردان است».
حجتالاسلام کفیل خاطرنشان کرد: تبلیغ دین از مسجد آغاز میشود، ولی بیان دین تنها نباید در مسجد باشد، بلکه باید نور مسجد را در جامعه پخش کرد، بنابراین رشد و این ارتباط از مسجد شروع میشود. اینکه چرا جوانان به مسجد نمیآیند، این است که جوان با مسجد احساس غربت دارد، یعنی نیازهای خود را در مسجد پیدا نمیکند، در حالی که محیط مسجد باید متناسب با نیازهای جوانان باشد، زیرا که جوان، فطرتاً توحیدی و وجودش پاک است.
وی خادمی مسجد را افتخار بزرگی دانست و گفت: خدمتگزاری به مسجد و اهالی آن یعنی همنشین شدن با حضرت حق است، با این وجود آرزوی بزرگ مردانی مانند شهید چمران خادم شدن در مسجد بوده است.