به گزارش حلقه وصل، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: این روزنامه مینویسد: به هر حال ما باید تحریمها را لغو و خنثیسازی کنیم. لغو تحریمها به جز مذاکره راه و گزینه دیگری ندارد. دیپلماسی تنها راهکاری است که میتواند منجر به رفع و لغو تحریمها شود. قطع اقتصاد ایران با مذاکرات برجام یا قطع اقتصاد با دلار همه در سطح شعار است و واقعیت این است که ایران بدون مبادلات تجاری با جهان و منطقه نمیتواند از این وضعیت اقتصادی بغرنج خارج شود و تاکنون طی سه ماه گذشته هم مشخص شده که دولت آقای رئیسی برنامه جایگزینی برای برجام ندارد و برجام در حال حاضر تنها دستور کار روی میز است که میتواند شرایط را برای بهبود اقتصاد ایران فراهم کند و جمهوری اسلامی ایران باید قطعا در مواضع خود تعدیل ایجاد کند چراکه مذاکرات ایران با گروه ۱+۴ در چارچوب برنامه هستهای ایران هست و لغو تحریمها هم باید در همین چارچوب صورت بگیرد. ما مدام بر این نکته پافشاری میکنیم که حاضر نیستیم مذاکراتی فراتر از برنامهای هستهای انجام دهند. لذا باید انتظارمان هم در همین حد باشد و غیر از این حتما مذاکرات احیای برجام به بنبست خواهد خورد و به احتمال زیاد تبعات سنگینی متوجه ایران خواهد کرد و میتواند این فرصت را برای آمریکا ایجاد کند که با یک اجماعسازی علیه ایران شرایط را برای ایران بدتر کند.
این روزنامه میافزاید: قطعا آمریکاییها گامها و تحریمهای جدیتری را میتوانند اعمال کنند. نفتی که چین دارد از ایران میخرد با توجه به چشمپوشیهایی است که آمریکا از شرکتها و پالایشگاههای نفت چین دارد و اگر بخواهد این اغماضها را کنار بگذارد و با رصد بیشتری صادرات نفت ایران را دنبال کند، محدودیتهای بیشتری در این راه اجرا خواهد شد. لذا ادامه همین تحریمهای یکجانبه برای آمریکا کافی است که بتواند به اهداف خودش در قبال جمهوری اسلامی ایران و کشاندنش به پشت میز مذاکره دست یابد.
انتشار این تحلیل در حالی است که ۶ سال مذاکره دولت سابق با سه دولت آمریکا (اوباما، ترامپ و بایدن) به هیچ سرانجامی جز تعطیلی بخش عمده برنامه هستهای و دو برابر شدن تحریمها نینجامید. بنابراین ادعای این که «مذاکره، تنها راه لغو تحریمهاست»، ادعایی عبث و خلاف واقعیات غیرقابل خدشه است.
از طرف دیگر، لغو همه تحریمها، تعهد علنی آقای روحانی با مردم و نظام بوده و با این عهد هم اجازه یافت تا برجام را به اجرا بگذارد. او بارها حتی در روز اعلام توافق- از لغو یکباره همه تحریم ها خبر داده بود. چنان که ۲۰ فروردین۹۴ در مراسم روز ملی فناوری هستهای: «ما هیچ توافقی را امضاء نخواهیم کرد، مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق، تمامی تحریمهای اقتصادی، همان روز و بالمرّه (یکجا) لغو شود». او همچنین ۲۳ تیر ۹۴ به مناسبت امضای برجام گفت: «امروز به ملت شریف ایران اعلام میکنم که طبق توافق، در روز اجرا (دی ماه ۹۴) تمامی تحریمها لغو خواهد شد. تمام تحریمهای اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حملونقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها، بالمرّه (یکباره) لغو خواهد شد و نه تعلیق».
لغو همه تحریمها، تعهد دولت روحانی با مردم و نظام بوده است. و گرنه تعطیلی یا تعلیق ۹۵ درصد برنامه هسته ای، دلیل و معنایی نداشت. حتی اگر روحانی از لغو همه تحریمها خبر نداده بود، باز هم مضحک بود که تحریمها با یک برچسب (مثلاً هستهای) تعلیق شود و هنوز تعلیق نشده، با بهانه دیگر برگردد! اما موضوع تلختر این است که تیم ما در آخرین دور مذاکرات، چند پله از حقوق ایران تنازل کرده بود و با این وجود روحانی ادعا میکرد توافق آماده شد و منتظر اجازه امضا و اجراست!
تریتا پارسی، معاون اجرایی اندیشکده کوئینسی، و موسس لابی «نایاک» (شورای ملی ایرانیان آمریکا )، فرد مورد اعتماد تیم آقای ظریف بود. او اخیرا فاش کرد: تیم ایرانی در آخرین دور مذاکرات به طرف آمریکایی میگویند تضمین کلی نمیخواهیم، فقط تضمین بدهید در دوره خود بایدن به توافق برجام عمل خواهیدکرد و آنها گفتهاند نه!
اما درباره امکان تحریمهای جدید، این ادعایی است که فقط از یک روزنامه اجارهای و زنجیرهای برمیآید وگرنه خود آمریکاییها نیز اعتراف میکنند که کفگیرشان به ته دیگ خورده است. آمریکاییها اگر میتوانستند چینیها را با تحریم مجازات کنند، دریغ نمیکردند و اگر ایران توانست در اوج فشارهای تحریمی دو سه سال اخیر، بالای یک میلیون بشکه نفت به کشورهای مختلف بفروشد، به مفهوم کند شدن حربه تحریم است.