به گزارش حلقه وصل به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، «محمدحسن روحانی» متولد ۱۳۷۱ محله سعادتآباد تهران و پنجمین فرزند یک خانواده دانشگاهی که پدرش استاد دانشگاه شریف است و ۲ خواهر و یک برادرش در دانشگاه شریف تحصیلکردهاند. خودش هم بعد از گرفتن دیپلم ریاضی وارد حوزه علمیه شده و همزمان از دانشگاه علامه کارشناسی ارشد فقه و حقوق گرفته و زمانی که تنها ۲۰ سال داشته ازدواجکرده و حاصل زندگی مشترکش ۲ فرزند به نامهای امیرعباس و امیر حیدر است. با ورود به زندگی طلبگی متوجه تزریق این نگاه اشتباه شده که همسران طلبهها فقط باید بچهداری و آشپزی کنند و روحانیون اهل تفریح در کنار همسر نیست.!! اولویت و رسالت خودش را این میگذارد که خلاف نگاه مردم و طبق نگاه رهبری، در تفاوتها با همسر سازش و نیاز همسر را درک و او را در تفریحهای موردعلاقهاش همراهی کند و در چالشها پای زندگی مشترک بماند. گفتگوی ما را بخوانید.
فرهنگسازی
بسیاری از کارهایی که این روحانی جوان انجام میدهد و در صفحه شخصیاش به اشتراک میگذارد در قابوس اغلب آقایان در قالبزن ذلیلی میگنجد!! و آقایان بسیاری از کارهایی که ایشان خصوصاً در امر والدگی انجام میدهد را دور از شأن مردها میدانند!! اما وی معتقد است اینها زنذلیلی نیست بلکه مطابق سیره پیامبر اسلام است. این روحانی وقتی سال ۱۳۹۳ شروع به اشتراکگذاری روزمرگیهای زندگی طلبگی در فضای مجازی میکند میبیند مردم مشتاقاند ببینند که رفتار طلبهها با خانوادهشان چگونه است. این طلبه با تأکید بر اینکه رسول اکرم میفرماید همدیگر را به نیکی به زنان توصیه کنید و ما وظیفهداریم در جامعه فرهنگسازی کنیم که مردان نیازهای همسرشان را درک و به آنها محبت کنند، ادامه داد: «گاهی که از بازی و تفریح با فرزندانم استوری میگذارم بعضی میگویند: آقا شما بیکاری و صبح تا شب خانه هستی اما ما مدام سرکاریم و هزارتا مشکلداریم!!. درحالیکه من هم از ۶ صبح تا ۷ شب سرکارم و ولی سعی میکنم زمانی که در منزلم حضورم پررنگ باشد اگر خانوادهام نیاز به بیرون رفتن و تفریح دارند آنها را بیرون ببرم».
غمخواری با مردم
این طلبه با اشاره به اینکه حضور در فضای مجازی موجب شناخت و ارتباط بیشتر مردم از او شده و اینیک فرصت خوب برای ما طلبههاست تعریف کرد: اردیبهشت سال ۱۳۹۵ که همراه طلاب تهران خدمت رهبر معظم انقلاب رسیده بودیم یکی از طلبهها پرسید: آقاجان ما چندین سال است که طلبهایم اما نمیدانیم وظیفه ما طلبهها چیست؟ آقا در جواب ایشان فرمودند: شما ۳ وظیفهدارید اول: تبیین اندیشههای ناب اسلامی دوم: هدایت سیاسی سوم: وظیفه خدمات اجتماعی به مردم یعنی غمخواری با مردم. قبلاً که فضای مجازی نبود خیلی کم اتفاق میافتاد که مردم رودررو با روحانیون صحبت و درد دل کنند گاهی رویشان نمیشد و یا تصورشان این نبود که روحانی مثل پدر با آنها ابراز همدردی کند و پای درد دل آنها بنشیند و فضای مجازی فرصت خوب غمخواری را فراهم کرده است.
همدلی
روحانی از بهترین بازخوردهایی که گرفته است اینطور گفت: یکبار سال ۱۳۹۷ آقایی به من خصوصی پیام داد که لطفاً جوابم را بده خیلی گرفتارم. به همسرم خیانت کردم و همسرم حالش خیلی خراب است و در آستانه جدایی هستیم؛ همسرم یکی از مخاطبان شما در فضای مجازی است لطفاً به منزل ما بیایید و با همسرم صحبت کنید. ازلحاظ عقلی ریسک بود بااینحال گفتم: من شبها دانشگاه شهید بهشتی اقامه نماز دارم بعد از نماز بیایید برویم. به منزلشان در شمال شهر تهران رفتیم. خانمشان ظاهر متفاوتی داشت و با دیدن ما شروع به گریه کرد. صحبتهایش را شنیدم و با ایشان همدلی کردم و فردا به همراه دوستم که زوج درمان ماهری هست به منزلشان رفتیم. نتیجه این شد که موقع خداحافظی زن و شوهر آشتی کردند و قرار شد کارهای خیانت درمانی را پیگیری کنند که زخمی که خانم خورده را درمان کنند و آن آقا هم تحت درمان باشد که دیگر خطا نکند!!. ارتباطی که ایجاد شد برایم جالب بود و این خانم گفتند بهواسطه پیج شما نگاهم به رهبری متفاوت شده و ایشان را دوست دارم. خدا را شکر این زوج بعد از آن جریان، مشکلشان حل شد و در کنار هم ماندهاند.
رفتار عملی
به گفته این طلبه بنابردلایلی تابهحال روحانیون زندگی خانوادگیشان را کمتر در معرض دید عموم قرار دادهاند و حضور افرادی مثل این طلبه با خانواده در فضای مجازی، در تغییر نگاه جامعه خیلی مهم است. این طلبه اذعان کرد: «در دین مبین اسلام تأکید شده مبلغان دین اگر میخواهند پیامی را به مردم برسانند قبل از زبان با رفتارشان نشان بدهند. احساس کردم وقتی سخنرانان میگویند به همسرتان احترام بگذارید پای همسرتان در سختیها باشید و نیازهایشان را درک کنید مردم میپرسند از کجا معلوم خودشان به این حرف عمل میکنند؟ یک نمونه عملی وجود نداشت. متأسفانه ما روحانیون خیلی کم از روزمرگیهایمان برای مردم گفتهایم. این درحالی است که هیچوقت ادعا نکردم من اولین نفری هستم که رفتارم با خانوادهام درست بوده است. در این مورد بین طلبهها قطعاً علمای ما زبانزد هستند. بهطور مثال آقای قاضی میگفتند اینکه همسرم به من توهین میکند و من سکوت میکنم این خودش پلهای برای به این مقام رسیدن بوده است یا آیتالله خوانساری همسرشان در درس خارج جلوی جمع به ایشان توهین میکردند ایشان میگفتند بزرگترین لطف خدا به من همین همسر است که باعث میشود غرور من ریخته شود یا آیتالله حسنزاده املی همسرشان را دریکی از اتاقهای منزلشان دفن کردند و میگفتند این فرصت خدمت است که برایشان دعا و قرآن بخوانم و اسم آن اتاق را بیت المرحمه مینامیدند یعنی اتاقی که موجب رحمت است.»
دغدغه ازدواج جوانها
محمدحسن روحانی در پاسخ این سؤال که به نظر میرسد در ماههای اخیر شما دغدغه ازدواج جوانها را بیشتر از قبل دارید، این دغدغه از کجا آمده است؟ پاسخ داد: «من از وقتی مدیر رسانه مجموعه «حامین مدیا» شدم، حامین مدیا رسانهای است که صدای رسای «جوانهای ازدواجی (جوانهایی که تمایل به ازدواج داشته اما شرایط آن را ندارند)» است، بیشتر مطالعه کردم، دیدم چقدر جوان در سن ازدواج داریم و جوانهایی که از سن ازدواجشان گذشته و دیگر امیدی به ازدواج ندارند این در حالی است که موانع ازدواج جوانان دلایل مختلف دارد بخشی از این دلایل اقتصادی و بخش بزرگی هم مسائل فرهنگی هستند. باید گفت رسومی که دست جوان را میبندد، یا فانتزیسازیهایی که در ذهن جوانان شکل میگیرد یا در بعضی موارد دخالت خانوادهها از موانع فرهنگی ازدواج جوانان به شمارمیروند لذا سعی میکنم در پیجم از این فرصت استفاده کنم و از جوانان میخواهم که از ازدواج خیالی یا فانتزی فاصله بگیرند همچنین به پدرمادرها نیز توصیه میکنم کمتر دخالت کنند چراکه خیلی از ازدواجها با دخالت خانوادهها به سرانجام نمیرسند. نباید از این موضوع غافل شویم که یکی از موانع ازدواج جوانها عدم واسطهگری است که برطرفکردن این معضل، وظیفه ما طلبههاست.
چالش زندگی
زندگی این طلبه هم مثل زندگی خیلی از زوجهای جوان در مقطعی دچار چالش شده اما با صبوری این چالشها را پشت سرگذاشته است. این فعال فضای مجازی درباره بازخوردهایی که گرفته گفت: در این سالها بازخوردهای مثبت و منفی زیادی از سوی مخاطبان داشتم اوایل بیشتر از شیرینیهای زندگی متأهلی میگفتم تا اینکه روند زندگیام به سمت چالش رفت و این را در صفحه شخصیام مطرح کردم که من چنین چالشی در زندگی داشتم، یکبار که به هیئت دانشگاه امام صادق علیه السلام رفته بودم چندین جوان به من گفتند ما فکر میکردیم شما هیچ دردی ندارید و بیدرد هستید. وقتی دیدیم شما هم دردی از جنس دردهای ما دارید خیلی برایمان ارزشمند بود اتفاقاً روند نگاه مردم مثبتتر شد.
سراغ مردم
درپایان این طلبه توصیه میکند که طلبهها نباید به فضای مجازی قانع شوند، بلکه باید در بین مردم و جوانها باشند. محمد حسن روحانی تعریف کرد: من دربی ۱۳۸۹ تجربه حضور در ورزشگاه آزادی را داشتم شاید باور کردنی نباشد چند دقیقه دو سکو از جمعیت ورزشگاه آزادی که مملو از تماشاگر بود، بنده را بهعنوان، طلبه، تشویق کردند و خیلیها با من سلفی گرفتند. تنها جایی که من ۲ بار نماز جماعت خواندهام در همین ورزشگاه و همین دربی بود که جوانها از من خواستند که نماز جماعت را مجدد بخوانم چراکه تعدادی به نماز نرسیده بودند. اتفاقاً من از این جوانها سؤالهایی شنیدیم که قبل از این هیچ جا نشنیده بودم باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از جوانها به مسجد نمیآیند و وظیفه ماست که به سراغشان برویم. همانطور که امام علی علیه السلام پیامبر صلی الله علیه و آله را به «طبیب دوار بطبه» یعنی طبیب دوره گرد تعبیر میکردند؛ طبیبی که خودش به سراغ بیمار میرود؛ ایشان خودشان به سراغ مردم میرفتند لذا روحانیون نباید بنشینند تا مردم به سراغ آنها بروند بلکه خودمان باید به سراغ مردم برویم.