
به گزارش حلقه وصل، مراسم تقدیر از سی و سه سال فعالیت هنری فرجالله سلحشور بعد از ظهر سه شنبه پنجم خردادماه در محل خبرگزاری فارس برگزار شد و در آن چهرههای فرهنگی و هنری به تقدیر از این کارگردان با سابقهی سینما پرداختند.
***
جمال شورجه، کارگردان سینما:
ما با حضور شما [سلحشور] یوسفی داریم که برد جهانی دارد. بعد از ساخت سریال یوسف پیامبر (ع) سلحشور گفت: اگر بنا باشد سریال حضرت موسی (ع) را بسازم شاید ریشه صهیونیسم از بین برود و دراین مجموعه که چیزی حدود 80 قسمت خواهد بود یک حرکت جهانی را شاهدخواهیم بود.
ما چیزی حدود 30 سال فیلمنامه نویس جوان ولایی اهل کوچههای انقلاب را در تبیان آموزش میدهیم. یکی از توفیقاتی که در سریال حضرت یوسف (ع) نصیبمان شد برکت همین مسایل بود که حرکت جهانی در بر داشت.
یادم است در آن زمان که سلحشور مشغول تصویربرداری یوسف پیامبر (ع) بود بسیارتاکید داشت که هنگام اذان کات دهند و نماز را به صورت جماعت مردم بخوانند.
ا توجه به فیلم «توبه نصوح» گفت: این فیلم زمانی که در سینمایی در میدان انقلاب به نمایش درآمد اول که وارد سینما شدم شوق و جنجال شد، با دیدن این صحنه، نادم شدیم که چرا با این سوت و کف به سینما آمدیم، اما کم کم دیدیم که آرامش بر جلسه حاکم شد و همه داشتند صحنهها را میدیدند. فیلم که به پایان رسید و بیرون آمدیم چشم جوانان را دیدم که از اشکتر شده و با تمام وجود باور کردهاند که قیامت، حساب و کتابی هست.
سید محمد حسینی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی:
وادی هنر به گونهای است که افراد زیادی وارد آن شده و از طریق تهدید و تطمیع مجذوب و مرعوب آن میشوند؛ بعد از انقلاب نیز گلوگاهها در اختیار کسانی بود که توجهی به رشد و شکوفایی هنر انقلابی و دینی نداشتند و میخواستند فیلم و هنرمند را در اردوگاه خود وارد کنند.
از طرفی هم جوایز جشنوارهها باعث میشود افراد ضعیفالنفس و جوانان به آنها جلب شده یا از طریق هتاکی و تهدید آنها را تسلیم خود کنند یا اینکه سکوت کرده و سرشان به کار خودشان گرم شود. از این جهت از آقای سلحشور تشکر میکنیم که آثار ارزشمندی انجام داد و افتخار سینمای ایران است.
محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی اسبق وزارت ارشاد:
کسی که روحش را با 124 هزار پیامبر پیوند داده است، مشخص است که از این چیزها عبور می کند. اگر کسی با روح های بزرگ هم افق نباشد این پیوند حاصل نمی شود؛ سلحشور پیوند خود را آغاز کرده و می تواند روح انبیاء را در عرصه سینما جاری کند.
جهانگیر الماسی، بازیگر سینما:
بعد از انقلاب اسلامی کارهای دینی و مذهبی بسیاری ساخته شد، اما پیش از انقلاب و در جوی که در آن زمان برپا شده بود، اگر فردی نگاه دینی و اعتقادی داشت در برخی اوقات از محافل طرد میشد، اما یکسری از افراد بودند که در همان زمان با پشتوانه و معارف دینی کار میکردند و این طرد شدنها هیچ تأثیری در اعتقادات آنها نداشت که یکی از آنها فرجالله سلحشور بود.
سلحشور از همان اوایل هیچ ادعایی نداشت و مثل بسیاری نیامده بود تا به شهرت و موقعیت برسد. در زمانی که خیلی از افراد هنر را ابزاری برای بهره بردن میدانستند، به عقیده من ایشان هیچگاه به این سبک عمل نکرد و عقیدهشان بسیار ارزشمند و قابل احترام است.
احساس میکنم ظاهر شما (سلحشور) بسیار دلنشین شده است و مثل پدربزرگهای قدیم ما شدهاید، فقط مثل آنها بداخلاق نباشید. امیدوارم به آرزوهای خود برسید و کاری را که میخواهید در حق مسلمانها انجام دهید را به خوبی پیش برید.
شهریار بحرانی، کارگردان سینما:
برای من باعث افتخار زیادی است که چند کلمه درباره مرد بزرگ سینمای ایران سخن بگویم. بیست و چند سال پیش، در جریان ساخت فیلم حمله به اچ 3 کار میکردیم و احساس میکردم که در نزدیک شدن به ارزشهای افراد انقلابی ناتوان هستم و به راهی که شهید آوینی طی کرده بود، نمیرسیدم. کار به جایی رسیده بود که می خواستیم کار را رها کنیم و به بن بست رسیده بودیم. آن زمان آقای سلحشور من را دعوت کردند و میخواستند سریال مردان آنجلس را بسازند. تنها کسی که آن زمان در این مسیر کار می کرد و خیلی هم سخت میتوانست کار کند، پایمردی هم میکرد، آقای سلحشور بود. ما به کارهای قرآنی علاقه داشتیم ولی نمیدانستیم که نتیجه چه میشود. مرحله به مرحله که جلو رفتیم متوجه شدیم حلاوت و شیرینی که آقای سلحشور در کارهای قرآنی طی میکنند یعنی چه. کار قرآنی که با تفکر و ایمان و به دور از جنجالهای سینما و سینمای غرب است یعنی چه و تازه فهمیدیم که چرا آقای سلحشور در این راه بوده و خیلی هم موفق شده است.
خیلی افتحار میکنم به این معلم که به تنهایی به عنوان خط شکن راه تولید آثار قرآنی را باز کردند و از خداوند برایشان آرزوی توفیق و سلامتی کامل دارم.
صفار هرندی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی:
بسیاری افراد را دیدهایم که در گذر زمان افکار و عقایدشان تغییر میکند، اما در این بین تعداد انگشتشماری هستند که با گذشت سالها هیچ تغییری نکردهاند و من در این مراسم میخواهم به جناب سلحشور بگویم شما اصلاً در این سالها تغییر نکردهاید. به عقیده من این خود یک هنر است که فردی 40 سال همواره آرمانهای ثابتی داشته باشد و هیچ اندیشهای در او تغییر نکند و باید بگویم سلحشور هیچگاه از ریشه خود جدا نشده است. روزی سلحشور هنر را به مسجد برد و امروز ایشان با فعالیتهای دامنه دارش، مسجد را وارد هنر کرده است و بدین گونه ماندگار شده است.
سلحشور و همراهانش جزو افرادی بودند که تئاتر و هنر را به مسجد بردند و اولین تئاتر مسجدی را برپا کردند. در این زمینه نیز بودند افرادی که راهشان را با مسجد آغاز کردند اما در ادامه و خیلی زود از مسجد جدا شدند، اما سلحشور هیچگاه خود را جدای از مسجد و اعتقاداتش ندانست.
یادم است در زمانی که ایشان «توبه نصوح» را کار کرده بودند آن قدر این فیلم مورد استقبال مردم قرار گرفته بود که حتی بسیاری از افرادی که تا به حال پا به سینما نگذاشته بودند نیز این فیلم را در سالنهای سینما دیدند و نکته جالب این جاست که برخی از این افراد نیز بعد از نمایش فیلم از روی صندلیهایشان تکان نمیخوردند و این نشان میدهد که این فیلم بسیار خوب عمل کرده است.
سید مهدی هاشمی، نماینده مجلس:
افتخار دارم که از قدیمالایام توفیق حضور در ساخت و ساز فیلم حضرت یوسف(ع) را داشتم و در ایامی که در شهرداری خدمت میکردم سعی داشتم در حد بضاعت خود کمک کنم.
در چندین موارد که ملاقاتهایی با مقامات خارجی اعم از مسیحی و انگلیسی زبان داشتم فیلمهای آقای سلحشور را به آنها هدیه دادم که بسیار مورد توجه قرار گرفت. امیدوارم این سنت رایج شود و ما بتوانیم فرهنگ و هنر، حقایق اسلامی و انقلابی را به سایر اعوان و نسلها منتقل کنیم.
منبع: فارس