به گزارش حلقه وصل، یک مقام دولت ترکیه روز دوشنبه از افزایش تدابیر امنیتی در مرزهای این کشور با ایران به دلیل موج احتمالی مهاجرت ناشی از تسلط طالبان بر افغانستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» «محمد امین بیلمز» فرماندار استان مرزی «وان» گفت که اقدامات امنیتی مرزی در سه سال گذشته افزایش یافته است.
وی گفت: «ما اقدامات امنیتی را در مرز بیشتر کرده ایم و تمام تلاش میکنیم تا مرز غیرقابل نفوذ باشد. نیروهای امنیتی ترکیه ۲۴ ساعت شبانه روز در مرز با هماهنگی کار میکنند و از تمام ابزارهای فناوری موجود بهره میبرند.»
فرماندار استان وان گفت:«در حال حاضر هیچ مهاجری در مرز وجود ندارد. البته گاهی اوقات افرادی هستند که به نحوی از مرز عبور میکنند.»
این مقام ترکیهای افزود، نیروهای امنیتی ترکیه مستقر در وان که طولانیترین مرز با ایران را دارد، برای جلوگیری از مهاجرت و قاچاق و خنثی کردن اقدامات تروریستی، همه اقدامات پیشگیرانه را انجام میدهند و مهاجران غیرقانونی که قصد ورود به ترکیه را دارند، بازداشت کرده و به نهادهای مربوطه تحویل میدهند.
ترکیه برای جلوگیری از حملات تروریستی «و از بین بردن تهدیدات، اقدامات امنیتی در مرز خود با عراق و سوریه و ایران انجام داده که ساخت دیوار از آن جمله است.
این دیوار به ارتفاع سه متر، عرض ۳۰ سانتی متر شامل برجهای دیده بانی، دوربینهای امنیتی، سیستمهای روشنایی و نظارتی و همچنین یک مسیر امنیتی برای ماموریتهای گشتی و دروازههای عابر پیاده و وسایل نقلیه برای موارد اضطراری است. دروازههای کنار دیوار مرزی از شیشه ضد گلوله ساخته شده اند که به نیروهای امنیتی امکان میدهد با خیال راحت ماموریتها را انجام دهند و از نفوذ مرزی جلوگیری کنند.
«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه نیز چندی قبل پس از گفتوگو با «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به تحولات اخیر افغانستان و تلاش بسیاری از اتباع افغان برای خروج از کشورشان، تصریح کرد که آنکارا نمیتواند بار مسئولیت موج جدید پناهجویان از افغانستان را به دوش بکشد و تحمل کند.
چاووش اوغلو در این خصوص تصریح کرد: «به عنوان کشور ترکیه، ما به اندازه کافی مسئولیتهای اخلاقی و بشردوستانه خود درباره پناهجویان را انجام دادهایم.»