
به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، ویژه برنامه ی «اگر مرتضی بود...» با موضوع بازخوانی سیره عملی شهید مرتضی آوینی با حضور همرزمان و همکاران شهید آوینی، جمعی از هنرمندان، بسیجیان و خانواده شهدا در سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد.
در این برنامه پیام فضلی نژاد پژوهشگر و سردبیر ماهنامه عصر اندیشه در خصوص سبک سردبیری شهید اوینی در مجله سوره مطالی بیان کرد و اظهارداشت: شهید آوینی قدرت خود را از دولت نگرفته بود، بلکه به دلیل نوع نگرش و سبک زندگی از جایگاهی برخوردار شده بود که سخن و حرفش در گروههای مختلف تاثیرگذار بود.
وی اضافه کرد: آوینی از راه طی شده در دوران طاغوت تجربه فراوانی داشت و با تحصیل در دانشگاه هنرهای زیبا در دوره ستم شاهی می توان گفت سبک زندگی روشنفکری را تجربه کرده بود، اما نگاهی جامع داشت و تهاجم فرهنگی غرب را به عنوان یک تهدید پیش بینی می کرد.
فضلی نژاد تصریح کرد: آوینی برای دیوید لین و آلفرد هیچکاک به عنوان نماد سینمای غرب احترام قائل بود، اما از پیشگامان انتقاد فرهنگ غرب هم بود و نکات آموختنی آنها را فرا می گرفت و نگاه همه جانبه نگر داشت.
این پژوهشگر اظهارداشت: شهید آوینی فرهنگ و هنر را جدی گرفته بود و با جدا کردن مرز فرهنگ و سیاست ذهن اندیشمندی در مورد امور فرهنگی و سیاسی داشت و همواره نگران خوراک فرهنگی کودکان و نوجوانان کشور بود.
شهید آوینی ولایت فهم، ولایت پذیر و مومن بود
در ادامه حسن شمشادی در این مراسم گفت: شهید آوینی انسانی ولایت فهم، ولایت پذیر و مومن بود و همه زندگی خود را در مسیر ارزشها طی کرد و از زبان دیگران می توان به عمق باورهای دینی و اعتقادی وی پی برد.
وی گفت: مستند جنگ از زبان کسانی که در جبهه بوده اند تاثیرگذار تر دیده می شود و شهید آوینی و تیم همراهش چون رزمنده بودند آنچه روایت می کردند بر دل می نشست و از تاثیرگذاترین مستندهای تلویزیونی بود که وقتی دچار نوسانی در پخش صدا وسیما شد رهبری تاکید کردند که این کار ادامه یابد که البته داستان خود را دارد.
شمشادی یادآور شد: شهید آوینی انسانی ولایت فهم، ولایت پذیر و مومن بود و همه زندگی خود را در مسیر ارزشها طی کرد و از زبان دیگران می توان به عمق باورهای دینی و اعتقادی وی پی برد.
وی تصریح کرد: آوینی جنگ امروز سوریه را پیش بینی کرده بود و باید بپذیریم این نبرد از ۲۴ سال قبل کلید خورده بود و اگر هوشیاری رهبری و نظام نبود سرنوشت دیگری داشتیم.
اگر امروز شهید آوینی در جمع ما بود در هنر نیز شاهد تحول اساسی بودیم
رضا سلطانزاده آهنگساز مستند روایت فتح دیگر سخنران مراسم گفت: بازخوانی سیره عملی شهید آوینی در عصر کنونی که با کمبودها و خلاء های فرهنگی مواجهیم ضروری است.
وی اضافه کرد: اگر امروز شهید آوینی در جمع ما بود در هنر نیز شاهد تحول اساسی بودیم و آثاری چون روایت فتح می توانست نگرش جدیدی در میان نسل جوان به ارزشها و جبهه و جنگ ایجاد کند.
وی تصریح کرد: آوینی، هنرمندی بود که به موسیقی و سینما نگاه عمیقی داشت و به تاثیر آن در روی گروههای مختلف باور داشت و به همین دلیل توانست در مستند روایت فتح اثری ماندگار خلق کند که امروز نیز خلاء آن احساس می شود.
سلطانزاده اظهارداشت: شاید اگر شهید آوینی امروز حضور داشت می توانست در موسیقی نیز تحولی عمیق ایجاد کند.
آهنگساز مستند روایت فتح اضافه کرد: رفتار و منش شهید آوینی به گونه ای بود که مسیر زندگی مرا عوض کرد و هدفمند شدن زندگی خود را مدیون وی می دانم و معتقدم اگر کسی با افکار و اندیشه های این شهید والامقام بیشتر آشنا می شد بدون شک نگاه دیگری پیدا می کرد و متحول می شد.
سلطانزاده اضافه کرد: شهید آوینی معلمی مومن با تفکری عمیق بود که جامعه کنونی و نسل امروز برای حرکت در مسیر درست زندگی به چنین انسانهایی نیاز مبرم دارد و ما باید بتوانیم این تفکر را در لایه های جامعه ترویج کنیم.
گفتنی است این مراسم توسط موسسه فرهنگی هنری شهید آوینی وبا همکاری حوزه هنری استان برگزار شد.