به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، دومین گردهمایی فعالان فرهنگی استان سمنان با عنوان «اصحاب عشق» با حضور حجت الاسلام علیرضا پناهیان استاد برجسته حوزه و دانشگاه در سالن تئاتر شهر سمنان برگزار شد.
حجت السلام پناهیان در این برنامه با بیان اینکه توجه به معیشت مردم یک امر ضروری است گفت: اگر خود را صرفا مامور حجاب و نماز بدانیم و زندگی مردم را نادیده بگیریم نباید توقع داشت دشمنان برای معیشت و زندگی مردم برنامه نداشته باشند و از این طریق دین مردم را هم طراحی می کنند.
وی با تاکید بر توجه به جنبه های اقتصادی در فعالیت های فرهنگی عنوان کرد: در طول تاریخ انقلاب همواره افرادی در کار فرهنگی خود موفق بوده اند که به جنبه های مالی و درامدی و معیشت نیز توجه داشته اند، سکولاریزم پنهان از جایی آغاز می شود که یک فعال فرهنگی درآمدی نداشته باشد، به این معنی که یک روحانی یا فعال فرهنگی باید بتواند زمینه اشتغالی را فراهم کند که درآمد مخاطبان و جامعه خودرا افزایش دهد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: نباید حساب فرهنگ را از معیشت و اقتصاد جدا دانست، بلکه آن فعالیتی اثرگذار و موثر خواهد بود که برنامه و پیوست اقتصادی داشته باشد و عمل گرایی در کنار معنویت گرایی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به سفارش دین اسلام به لزوم کسب مهارت و کسب درامد برای جوانان گفت: پیامبر اسلام که رحمت العالمین بود با دیدن جوانی که هنر و مهارتی نداشت می فرمود از چشمم افتاد چرا که ارتزاق از دین روش پسندیده ای نیست.
پناهیان فرهنگ را روح یک جامعه عنوان کرد و گفت: این روح باید در قالب یک جسم پدیدار شود و جسم آن شغل و فعالیت معیشتی است.بنا به فرمایش رهبری تولید ثروت بریا جوانان ما باید یک ارزش باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان اینکه در دولت اسلامی که یکی از مراحل انقلاب اسلامی است امور معیشتی و اقتصادی به دست مردم باید باشد اذعان کرد: اینکه کار، دست مردم نباشد و دولت بزرگ باشد سبک نظام سرمایه داری است. امام خمینی (ره) بر واگذاری کار مردم به خود مردم تاکید داشتند و معتقد بودند دولت به معنی قوه مجریه نباید بزرگ باشد.
پناهیان با تاکید بر اینکه نامگذاری سالها از سوی مقام معظم رهبری که در سالهای اخیر مبتنی برد مسائل اقتصادی است معنا و مفهوم روشنی دارد اظهار کرد: این مسئله در قالب شعر و سرود و دکلمه قابل تبیین نیست بلکه نیاز به عمل گرایی دارد.
وی با اشاره به لزوم کار گروهی و تشکیلاتی در راستای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی گفت: تمام فعالیتهای اقتصادی با هدف کار فرهنگی اثرگذار زمانی موفق خواهد بود که بصورت گروهی و تشکیلاتی صورت پذیرد. صهیونیست ها از دیرباز با تشکیلات جهانی یهود آغاز کردند، آنها از نگاه خودشان مظلوم و غریب بودند و مجبور بودند با یکدیگر پیوند داشته باشند بنابراین معیشت را محکم گرفتند و تلاش کردند سایر ادیان را به شکلی تحریف کنند که صرفا به معنویت توجه داشته و به معیشت کاری ندارند در حالیکه دین خودرا بر پایه معیشت استوار کرده و اکنون بسیاری از شرکت ها و کارخانه های بزرگ دنیا در اختیار آن هاست.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه توجه به تولید داخلی و رشد آن نیاز به یک اراده جمعی دارد گفت: در کشور پر جمعیتی مثل کشور ما که برای هر محصولی بازار خوبی وجود دارد زمینه برای تقویت اقتصاد مبتنی بر تولید داخلی فراهم است و این وظیفه آحاد مردم و بخصوص صاحب نظران و اثرگذاران است که در این راستا تلاش کنند.
وی همچنین تصریح کرد: اگر برای معیشت و اقتصاد و به دنبال آن کار فرهنگی اثرگذار دغدغه داریم باید استعدادهای خودرا با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و با یکدیگر پیوند داشته باشیم و از اختلاف افکنی پرهیز کنیم.
در ادامه این نشست جمعی از حاضران پرسش های خود را مطرح کرده و به بیان دغدغه ها و برنامه های مدنظر خود پرداختند.