به گزارش حلقه وصل، مسعود سلطانی فر، در مراسم آغاز هفته ازدواج افزود: فرا رسیدن ایام مبارک دهه اول ذی حجه و روز پیوند تاریخی و باشکوه امام علی و حضرت فاطمه را به همه مؤمنین مسلمین و جوانانی که در سن ازدواج هستند تبریک میگویم و امیدوار هستم پیوند جوانان مستحکم باشد، همه یقین داریم هرچقدر بنیادهای خانواده محکم باشد، توسعه کشور منظم تر، سریعتر و بهتر خواهد شد.
آقای سلطانی فر افزود: تلاش کردیم در چند محور به توسعه ازدواج و فراهم کردن زمینه ازدواج برای جوانان کشور کمک کنیم و مجموعه نظام و دولت در جهت فراهم کردن امکانات مالی برای زوجهای جوان تلاش خوبی کردند و سال به سال رقم آن را افزایش دادند.
سلطانی فر تصریح کرد: سال ۱۳۹۱ تسهیلات زوجین ۳ میلیون تومان بود، اما در سال گذشته به ۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد و نزدیک به ۵۰۰ هزار زوج توانستند این تسهیلات را دریافت کنند.
وزیر ورزش و جوانان گفت: امسال این رقم به ۷۰ میلیون تومان و برای زوجهای آقایان زیر ۲۵ و خانمهای زیر ۲۳ به ۱۰۰ میلیون افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی کمک بسیار خوبی به وزارت ورزش و جوانانکرد و همیشه حامی ما بودند و هرجایی که کمک خواستیم همه کمک کردند تا بتوانیم برنامهها و سیاستهای خود را اجرا کنیم.
سلطانی فر گفت: تلاش کردیم شرایطی را به وجود بیاوریم تا با ارائه مشاوره قبل و بعد ازدواج آگاهیهای لازم را به زوجها بدهیم، چون بسیاری از طلاقها در ۵ سال اول زندگی در اثر مدارا نکردنها و کوتاه نیامدنها اتفاق میفتد بنابراین تلاش همه بر این است ساز و کاری فراهم کنیم تا این آگاهی را به زوجهای جوان بدهیم و موجبات استحکام بنیان خانواده را فراهم کنند.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: کاهش تمایل به ازدواج و تشکیل خانواده چالش عمده مسئولان فرهنگی کشور است و از شخص رهبری نظام تا سران سه قوه و نهادهای فرهنگی و اجتماعی الان به عنوان چالش مهم روی این مسئله متمرکز هستند که چگونه میتوانند تمایل و رغبت جوانان را برای ازدواج افزایش دهند. آیا فقط فراهم کردن امکانات مالی میتواند موثر باشد؟ آیا ارائه شناخت موثر است؟ مجموعهای از این شرایط و امکانات و مولفهها باید فراهم شود تا اتفاقات خوبی بیفتد.
سلطانی فر بیان کرد: به هرشکل ممکن باید موانع را برطرف کنیم و جوانان را به بلوغ فکری برسانیم تا به این باور برسند که در مسیر ازدواج پا بگذارند.
او ادامه داد: باید تلاش کنیم جامعه پویا داشته باشیم اگر کشور و جامعه رشد کند، آثار مثبت آن متوجه همه مردم جامعه خواهد شد.
وزیر ورزش و جوانان گفت: در حال حاضر ۳۷۰۰ سازمان مردم نهاد مرتبط با جوانان در کشور داریم که حدود ۲ میلیون نفر جوان و نوجوان در آنها با ما در تماس هستند و در همه امور اجتماعی و عام المنفعه از جمله سیل و زلزله و. به ما کمک میکنند درحالی که در سال ۱۳۹۲ کمتر از ۱۰۰ سازمان داشتیم و این رشد ۴۰ برابری بسیار خوشایند است.
یک و نیم میلیون دختر دهه شصتی هنوز ازدواج نکردهاند
سخنگوی کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی در هم در این مراسم گفت: حدود ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار دختر دهه شصتی داریم که یک و نیم میلیون نفر از آنها ازدواج نکردند. امیرحسین بانکی پور افزود: برای اینکه نسل جوان را از نظر ارزشهای اخلاقی حفظ کنیم چارهای نیست جز اینکه سن ازدواج را پایین بیاوریم و باید ازدواج به هنگام جوانان شکل بگیرد.
وی افزود: ازدواج باید در سن پایین و مناسب صورت بگیرد تا با الگوی نامزدی، نشان کردن و... که در فرهنگ ما وجود دارد، جوانان را تا زیر یک سقف رفتن پیش ببریم.
بانکی پور گفت: باید کمک کنیم تا جوانان به جای اینکه به فضاهای ارتباطی غلط کشانده شوند و نیازهای خود را پاسخ دهند، در شرایط مساعدی رابطه عاطفی احساسی داشته باشند.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: شعار ازدواج ۲۰ سالهها را باید سر دهیم تا محیط دانشگاهها ازدواجی شوند و پیش بینی کردیم در طرح جوانی جمعیت خوابگاهها مملو از دانشجویان متاهل شود، اگر این شرایط فراهم شود مشکلات جهیزیه و مسکن در دوره دانشجویی برطرف خواهد شد.
بانکی پور ادامه داد: در طرح جوانی جمعیت جهشی در وام ازدواج ایجاد کردیم به این ترتیب که پسران زیر ۲۵ سال و دختران زیر ۲۳ سال ۱۰۰ میلیون تومان و باقی ۷۰ میلیون تومان وام ازدواج دریافت میکنند. این کار را انجام دادیم تا جوانان ترغیب شوند، زودتر ازدواج کنند.
بانکی پور بیان کرد: پیری جمعیت ابر بحرانی است که در چندسال آینده نصیب ایران میشود و با سایر بحرانهای دیگر ایران قابل مقایسه نیست و برای اینکه بتوانیم پیری جمعیت را جبران کنیم باید نهضت ازدواج و فرزندآوری را به وجود بیاوریم.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی گفت: الگوی فرزندآوری باید متحول شود و ما وارد ۳ فرزندی شویم تا سیاه چاله جمعیتی ما را نبلعد. کشور ما لحظهای پیر میشود که ایران لکه قهوهای رنگ است و کشورهای اطراف آن زرد هستند و این موضوع از لحاظ امنیتی فوق العاده برای ایران خطرناک است و سابقه نشان داده است هر وقت ایران ضعیف شد، طمع کشورهای منطقه سرازیر شده و به لحاظ امنیتی مشکل پیش آمده است.
بانکی پور تاکید کرد: اگر در سیاه چاله جمعیتی گیر بیفتیم تا ۱۵۰ سال درگیر آن خواهیم بود و البته چندسال بیشتر وقت نداریم بنابراین باید هرچه سریعتر سن ازدواج را پایین بیاوریم و شرایط ازدواج دهه شصتیها را که الان آماده ازدواج و فرزندآوری هستند فراهم کنیم.