
به گزارش حلقه وصل، اسرافیل شیرچی هنرمند خوشنویس در پاسخ به این پرسش که خوشنویسی با موضوع پیامبر(ص) چه حس و حال و ویژگیهایی دارد گفت: فکر میکنم مهمترین و اولین حامی خط و خوشنویسی در دین اسلام، شخص حضرت محمد(ص) است که به یاران خود میفرمود حتی از کافران خط بیاموزید.
وی ادامه داد: پیامبر(ص) خط خوش را دوست داشتند و علاقه داشتند کاتبان و افرادی که هفتآویز را در کعبه مینوشتند و آنها را در روزهای هفته آویز میکردند تا مردم آنها را بخوانند، با خط خوش، اذکار و مطالب آموزنده را بنویسند. بنابراین پیامبر پر جلال ما، نگاهی ژرف به خط و خوشنویسی داشتهاند که با تأثیر از آن، بعدها هم شاهد رواج خط و خوشنویسی در اماکن متبرکه و در کاخهای بزرگ و مدارس بودیم.
این استاد خوشنویسی تأکید کرد: خط در کنار دین و مذهب، درخشش بیشتری پیدا میکند و این مطلب، تعارف نیست؛ چراکه تمام زیبایی معماری معاصر به اعتقاد من تحت تأثیر دین اسلام است و خط حضور جاودانه ای دارد و فکر میکنم بدون نگاه خاتم پیامبران، این موفقیت محقق نمی شد و ماندگار نمیماند.
شیرچی خاطرنشان کرد: خط و خوشنویسی نیز با قرآن و معنویت ارتباط مستقیمی دارد و زمانی که هنرمند در این مسیر قرار گیرد و خود را به آرامش روحی برساند و تلطیف کند، میتواند بسیار با هنر خود به جایگاه مؤثری دست یابد.
وی با ذکر خاطرهای از خوشنویسی عبارات یا احادیث درباره حضرت محمد(ص) گفت: سالها پیش، به مسافرت شیراز رفتم که همزمان با ولادت حضرت پیامبر(ص) بود و من به حالتی منقلب درآمدم و همانجا به یاد این بیت نظامی گنجوی که «عاریت کس نپذیرفتهام / آنچه دلم گفت بگو، گفتهام» افتادم و به بارگاه سعدی رفتم و جمله «عشق محمد بس است و آل محمد» را نوشتم.
شیرچی اهظار داشت: این اثر خوشنویسی را به کسی نشان ندادم تا اینکه وقتی در دانشگاه هاروارد نمایشگاهی از آثارم برپا بود، این تابلو نیز در آثارم بود. در آن نمایشگاه یک مسلمان نزد من آمد و این تابلو را از من طلب کرد و من نیز تابلویی که حس معنوی سالها قبلم را داشت، به این مرد مسلمان دادم.