
سرویس معرفی: رحیم مخدومی، دبیر جشنواره رسول آفتاب در گفتگو با حلقه وصل در خصوص ششمین دوره برگزاری این جشنواره گفت: یکی از دغدغههای امروز کشور دغدغه فرهنگی است. امروز متولیان فرهنگی نتوانستهاند این دغدغه را در زمینههای مختلف مرتفع کنند و طبیعتا با توجه به خواستگاه انقلاب که ریشه فرهنگی دارد و ضربه به فرهنگ ضربه به اصل انقلاب خواهد بود، ضرورت آتش به اختیار نیروهای فرهنگی انقلابی به چشم میخورد.
وی افزود: آنها نمیتوانند صرف اکتفا به اینکه نهاد ها دستگاه ها و وزارت خانه هایی مسئول این موضوع هستند از خودشان سلب مسولیت کنند.
مخدومی همچنین گفت : در اینجا ضرورت ورود نیروهای خودجوش انقلابی در عرصه کارهای فرهنگی بوجود می آید . این مساله از توقعات همیشگی حضرت امام و حضرت آقا بوده است که در هر نقطه ای که زندگی میکنیم ببینیم که کار بر زمین مانده فرهنگی چه هست و چه باید بکنیم و منتظر دستور نباشیم و اقدام فرهنگی لازم را انجام دهیم. این یک مطالبه بسیار طبیعی ، به حق و سالم است ولی آنهایی که با خود انقلاب مشکل دارند نمیتوانند درمان بیماریهای انقلاب را بربتابند.
مخدومی در خصوص تهاجم فرهنگی خاطرنشان کرد : دشمنان طبیعتا سعی میکنند که حمله کنند و راههای درمانی را خدشه دار کنند یکی از این راهها درمان آتش به اختیاری است که حضرت اقا مطرح کردند و حمله هایی که صورت میگیرد مبین این موضوع بوده که دشمنان انقلاب قصد به انحراف کشیدن افکار عمومی را داشته اند.
وی در ادامه افزود : آتش به اختیار فرهنگی حکایت از مردان گمنام و خودجوشی دارد که بدون چشم داشت، بدون اینکه انتظار تشکرد کسی را داشته باشند و بدون اینکه از کسی دستوری گرفته باشند احساس مسولیت کردند و در یک برهه از زمان لااقل یک اتفاق فرهنگی را رقم زدند. آنها که تعدادشان هم زیاد است نقطه عطفی شدند در جبهه فرهنگی اما چون دنبال اسم و رسم نبودند شناخته شده نیستند. شاید مردم ذائقه خدمت آنها را چشیده باشند، اما خود آنها را نمیشناسند و این امر سبب شده تا خدمات آنها هم خیلی به چشم نیاید .
دبیر برگزاری جشنواره رسول آفتاب همچنین افزود : جشنواره آتش به اختیار ها برای پر کردن این خلاء به میدان آمده تا مردم را با اهدافشان هم جهت کند و این تیپ افراد را ببیند و شناسایی بکند.
مخدومی اذعان داشت : ما وظیفه داریم که از این شخصیت های بی مزد و منت که فعالیت فرهنگی انجام میدهند تجلیل به عمل بیاوریم . چرا که این یک وظیفه اخلاقی و انسانی است و ما میباید از خادمان خودمان تجلیل به عمل بیاوریم .
وی در پایان گفت: در جشنواره های گذشته مخاطبان اصلی هنرمندان بودهاند اما در این جشنواره این مردم هستند که شخصیت های فرهنگی آتش به اختیار را شناسایی میکنند و آنهارا به ما معرفی میکنند .
به طور مثال معلمی روستایی که تمام پاداش بازنشستگی خودش را صرف راه اندازی کتابخانه و فضا های فرهنگی و تجهیز مدارس برای دانش آموزان کرده است . یا پیر مرد پدر شهیدی که 25 سال خادم امام زاده ای متروک بین راه زائرین امام رضا ( علیه السلام) در شهرستان گرگان است و آنجا را به یک محیط بزرگ گردشگری تبدیل کرده و حالا مکانی که زمانی متروک بوده گاهی اوقات در یک روز پذیرای 12000 نفر زائر میباشد.
وی همچنین تصریح کرد : ما اینگونه آتش به اختیار هارا را رصد میکنیم و کار این جشنواره معرفی آنها در قالب های مختلف خواهد بود . ما در حال حاضر این معرفی هارا از شهرستانها و روستاهای مختلف از کانال تلگرامیمان دریافت میکنیم.
مخدومی در پایان در خصوص چگونگی معرفی این آثار گفت: مجموعه این آثار در قالب یک کتاب معرفی خواهند شد و در ادامه قصد داریم از 100 آتش به اختیار شاخص کشور 100قطعه کلیپ 5 دقیقه ای تهیه کنیم و در رسانه ملی و فضای مجازی منتشر نماییم .