
به گزارش حلقه وصل، جواد افشار در آستانه سالروز آزادسازی خرمشهر درباره اینكه چرا در سینما به این اتفاق مهم كم پرداخته میشود، تصریح كرد: به اعتقاد من اینكه چون از حماسه خرمشهر به عنوان نماد مقاومت یاد میشود، شاید این انتظارات بالا میرود كه چرا به این اتفاق مهم كم پرداخته میشود اما به نظر من به این موضوع به اندازه كافى پرداخت خوبی شده است؛ گرچه در این زمینه هرچه آثار تولید كنیم بازهم كم است اما به اعتقاد من ما آثار خوب و تاثیرگذاری از دوستانی چون احمدرضا درویش و ابراهیم حاتمیكیا داشتیم كه واقعا جای تقدیر دارند.
این كارگردان در همین زمینه عنوان كرد: ما اگر بتوانیم این راه را ادامه بدهیم خیلی خوب است. به عنوان مثال ما در شهرهای مرزیمان در استان هاى آذربایجان غربی، كردستان، ایلام و خوزستان و ... مردمانی مظلوم داشتیم كه در آماج حملات دشمن واقعا مظلومانه مصیبت دیدهاند؛ بنابراین ما در این زمینه خیلی قصهها برای پرداخت داریم.
وی سپس در پاسخ به اینكه برای بیان حماسههای دوران دفاع مقدس باید از چه زاویهای به موضوع وارد شد، خاطرنشان كرد: به اعتقاد من محور خانواده در جنگ خیلی قابل پرداخت است، یعنی ما اگر كانون مقاومت و حماسه را با محوریت خانواده به تصویر بكشیم قطعا تاثیرگذاریاش بیشتر است و به نظرم خیلی جواب میدهد، مضاف بر اینكه باید در كنار اینگونه آثار ما خلق قهرمان كنیم؛ چون به نظرم در بخش قهرمانسازی غفلت كردهایم. با وجود قهرمانان زیادی كه داریم و قطعا تعدادشان بیشمار است، چه سربازان و چه فرماندهان جنگ كه واقعا جا دارد تلویزیون و سینمای ما این قهرمانان را بیشتر بشناسد؛ هرچند كه خداراشكر این اتفاق تا حدودی افتاده است. به قول رهبرمان دفاع مقدس گنجینهای است كه هرچه از آن استفاده كنیم كم است.
افشار در پایان درباره اینكه سینما چه نقشی در بازسازی و تثبیت حماسههای تاریخی ملت ایران دارد، اظهار كرد: در سینما باید كارهای بسیار عظیم ساخت و به نظرم نباید در این زمینه كار متوسط ساخته شود. به عنوان مثال ما در سریال «كیمیا» با وجود نقص هایى كه داشتیم، اما بخش مربوط به جنگش را توانستیم خوب به تصویر بكشیم و این بخش خیلی مورد توجه قرار گرفت و دیده شد؛ چون ما واقعا تمامعیار در حوزه جنگ خرمشهر وارد شدیم. به اعتقاد من در سینما هم باید خیلی محكم و با عظمت و پروداكشن لازم وارد میدان شد كه بتواند در خارج از مرزها هم حرفى براى گفتن داشته باشد.