به گزارش حلقه وصل، حمیدرضا مقدم فر مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برنامه تلویزیونی «طلیعه» که از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد در خصوص بررسی نقش و حضور گسترده مردم در تثبیت آرمانهای انقلاب اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران از ابتدای شکلگیری خود بر دو رکن اصلی اسلامیّت و مردم استوار شد و امام راحل (ره) به عنوان مهندس این انقلاب، هندسه آن را بر این دو مبنا استوار کردند.
این کارشناس مسائل فرهنگی، یکی از مظاهر مردمسالاری را حضور آحاد مردم در انتخابات برشمرد و گفت: نقش مردم در تمام عرصهها و مظاهر انقلاب اسلامی، از جنگ تحمیلی تا رشد و شکوفایی تولیدات علمی همچون مسائل هستهای، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلولهای بنیادی، هوافضا، ماهواره و غیره موثر و ضروری است.
این تحلیلگر مسائل استراتژیک، برگزاری بیش از 30 انتخابات در جمهوری اسلامی ایران را بیسابقه و نمونمه بارز دموکراسی خواند و گفت: مردم در تمام عرصههای مهم تصمیمگیری کشورمان؛ از انتخاب رهبر که بواسطه انتخاب اعضای خبرگارن رهبری صورت میگیرد تا انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس، شوراها و حتی قانون اساسی نقش موثر و اساسی داشتهاند.
انتخابات فصل مهمی را در کشور رقم میزند
مقدمفر با اشاره به اهداف دشمنان انقلاب اسلامی در تضعیف انتخابات ایران اظهار کرد: اینکه دشمنان اصرار دارند تا مردم در انتخابات شرکت نکنند و به نوعی یاس و نا امیدی را بین مردم رواج میدهند، ناشی از آن است که از حضور مردم در انتخابات واهمه دارند و حساسیتهایی که دشمنان، رسانههای بیگانه و حکّام کشورهایی متخاصم در پیش، حین و پس از انتخابات برای کجکردن مسیر انتخابات پیش گرفتهاند، به این جهت است که انتخابات، فصل مهمی را در کشورمان رقم میزند.
مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه، حضور مردم در انتخابات را موجب تقویت کشور برشمرد و افزود: حضور مردم در انتخابات بدون در نظر گرفتن اینکه به چه فردی رای خواهند داد که آن وجه ثانویه است، سبب انسجام ملی و تقویت کشور میشود و بهگونهای بیعت و پیوند وثیق مردم با حاکمیت، نظام و مسئولان به شمار میآید و دشمنان نیز به دنبال آن هستند تا این فرصت را به تهدید تبدیل کنند.
این تحلیلگر مسائل استراتژیک، با اشاره به اینکه امروز کشورهای غربی دچار بحرانهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شدهاند، تصریح کرد: امروز دنیای غرب و نخبگان آنان با این مشکلات و بحرانها روبرو هستند؛ یکی از دلایلش این است که آنان، مکتب لیبرالیزم و لیبرال دموکراسی را به عنوان مکتب برتر میدانند و بههمین منظور نیز آمریکا خود را کدخدای دنیا میخواند، چراکه به خیال خود، صاحب ایدئولوژی برتر است و همه باید از آنها الگو بگیرند و دموکراسی را به مدلی که آنها میگویند، بیاموزند.
وی ادامه داد: نخبگان کشورهای غربی و آمریکا بحرانهای موجود را میبینند و از روابط صمیمانه کشورهایی که خود را مهد دموکراسی میدانند با کشورهای متحجّر و دیکتاتور مانند عربستان، قطر و امارات اطلاع دارند.
مقدمفر، در ادامه سخنانش به نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپایی اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در بهمنماه 93 نامهای به عموم جوانان اروپا و آمریکای شمالی ارسال کردند و در آذرماه سال 94 نیز نامه دیگری خطاب به نخبگان اروپایی مرقوم کردند؛ در آن زمان، برخی خیال میکردند جوانانی که حضرت آقا مورد خطاب قرار دادهاند، غرق در مفاسد هستند امّا نمیدانستند در جوامع غربی نیز نخبگان و اساتید و جوانانی هستند که به آرمانها، ایدئولوژی و مکاتبشان فکر میکنند.
این تحلیلگر مسائل استراتژیک، نامه رهبر انقلاب را بسیار حکیمانه و به هنگام دانست و خاطرنشان کرد: نامه رهبر انقلاب، شبیه نامه امام راحل(ره) به گورباچف بود امّا تفاوت نامه رهبر کبیر انقلاب با مقام معظم رهبری در این است که امام، رهبران کشورها را خطاب کرد اما مقام معظم رهبری، جوانان و نخبگان را مورد توجه قرار داده است.
مقدمفر، با بیان اینکه دموکراسی در کشورهای غربی و آمریکایی وجود ندارد، تصریح کرد: انتخاباتها در ایران با میزان بالایی از مشارکت مردم انجام میشود امّا همین انتخابات در کشورهای اروپایی، نهایتاً با حضور 30 و یا 35 درصدی مردم برگزار میشود به طور مثال در انتخابات اخیر آمریکا که بر اساس الکترالها و ایالات انجام میشود، کلینتون آرای بیشتری نسبت به ترامپ داشت امّا به جهت اینکه ترامپ در کارت الکترالها وزن بیشتری داشت، رای آورد و این مدلی از دموکراسی است که آنها بر آن ادعا دارند.
رئیس جمهور باید متدیّن باشد
این تحلیلگر مسائل استراتژیک، به ویژگیها و شرایط رئیسجمهور مطلوب از دیدگاه امام راحل(ره) و رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: طبق نظر امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور باید در اولین مرتبه، متدیّن باشد؛ اسلام او التقاطی، متحجرانه نباشد. او باید به دنبال ایجاد آرامش در جامعه باشد چراکه او امانتدار مردم است و مردم به او اعتماد کرده اند.
مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه، روحیه انقلابیگری را یکی دیگر از مولفههای رئیس جمهور منتخب خواند و خاطرنشان کرد: برخی افراد متدیّن، روحیه انقلابی ندارند و به همین دلیل نمیتوانند سکّان انقلاب را بر دوش بکشند، انقلابی بودن نیز بدین معناست که اهل ایثار و فداکاری و خدمت باشد.
وی ادامه داد: انقلابی بودن یعنی اینکه اسیر بروکراسیهای دستو پا گیر نباشد و همانند تکنوکراتها کار نکند؛ تکنوکراتهایی که در اوایل انقلاب به خاطر منفعتطلبی با دشمنان همسنگر شدند و خیانت کردند. رئیس جمهور انقلابی، ظلمستیز و بهدنبال حل مشکلات مردم است؛ او در برابر مشکلات ایستادگی میکند.
این تحلیلگر مسائل استراتژیک، الگوگیری از شخصیت رفتاری شهیدان را یکی دیگر از وظایف رئیس جمهور خواند و افزود: رئیس جمهور انقلابی باید سادهزیستی را از شخصیت شهید رجایی، عزم جدی و مقابله با مشکلات را از شهید تهرانی مقدم و ارتقاء سطح معنویت را از شهیدان صیاد شیرازی و بابایی و دیگر صفات پسندیده شهدای انقلاب اسلامی بیاموزد.
وی بکارگیری از ظرفیت بالای جوانان در توسعه کشور ضروری دانست و افزود: در هر عرصهای از کشور که جوانان به آن ورود کردند، موفقیتهایی حاصل شد؛ در زمان جنگ تحمیلی و پس از آن در موضوعات علمی همچون نانوتکنولوژی و غیره جوانان نقشآفرینی کردند.
اولین مولفه بصیرت، دشمنشناسی است
مقدمفر با بیان اینکه رئیس جمهور باید با بصیرت و دشمنشناس باشد، افزود: در تاریخ، افراد زیادی بودند که به ظاهر متدیّن و زاهد بودند امّا در شرایط سخت، دچار لغزش و تشکیک شدند؛ بطور مثال، خواجهربیع یکی از زاهدان و عابدان در عصر امیرالمومنین (ع) بود؛ او در جنگ صفین به همراه تعدادی از قاریان قرآن به نزد امام علی(ع) آمد و گفت: ما در شایستگیهای شما شکّی نداریم امّا از اینکه در این جنگ، حق با شما است و یا معاویه، تشکیک داریم. در تاریخ آمده، ایشان در زمان سیدالشهدا(ع) علاوه بر اینکه با حضرت در کربلا حاضر نشد، زمانی هم که خبر شهادت سیدالشهدا(ع) را به او رساندند، ابتدا، قاتلان فرزند پیغمبر(ص) را لعن کرد و سپس استغفار کرد و از گفته خود پشیمان شد؛ این آدم بی بصیرت بود چراکه اولین مولفه بصیرت، دشمنشناسی است.
وی در این باره افزود: نگاه انقلاب به استکبار جهانی نگاه شیطان بزرگ است همانطور که امام راحل و رهبر انقلاب بر ان تاکید داشته و دارند.
وی همچنین در تبیین ویژگیهای رئیس جمهور خاطرنشان کرد: رئیس جمهور باید روحیه خدمت داشته باشد و از اخلاقمداری برخوردار باشد و مهمترین وجه در اخلاق، سعهصدر و صبوری در برابر مشکلات است. رئیس جمهور باید سینهگشاده داشته باشد و از بدگویی و سخن زشت پرهیز کند. رئیس جمهور باید جهاد کند و امروز جهاد به معنای خدمت به مردم است.